Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nagyfokú rövidlátás kisgyermekkorban fórum

Nagyfokú rövidlátás kisgyermekkorban (beszélgetős fórum)


jan. 14. 14:46
Aki korábban írt ide milyen tapasztalatai vannak azóta?
17. edina30 (válaszként erre: 13. - Tejespite)
2014. ápr. 28. 10:28

Szia! Nem tudom jársz-e még erre, csak jó lenne ha pár kérdésre tudnál nekem válaszolni! :-)

A lányom 10 éves és első osztályos koráig nem volt gond a szemével(elvileg), akkor viszont rögtön -6 dioptriás, cilinderes szemüveget kapott. Szemészt váltottunk mert nem volt szimpatikus a hozzáállása, rögtön első alkalommal nekem esett, csak azt nem vágta hozzám, hogy megfog vakulni és miért nem vittem hamarabb. Az új doktornő kedves és alapos, ő levitte -5,75 re viszont a cilinderen változtatott. Az ő véleménye, hogy nem érdemes a legerősebb dioptriát adni neki, ezzel olyan 70 %-os a látásélessége, 3 hónap múlva kell visszamenni. Szeretném tudni, a fiadnak milyen ütembe romlott a szeme, hány éves koráig és most hol tart. Válaszodat előre is köszönöm

16. kistücsük (válaszként erre: 15. - Tejespite)
2014. jan. 1. 18:39
Köszi szépen, hogy ezeket is leírtad nekem.Az, hogy nem szakszerűen, nem is számít, hisz én sem értem a szakszerű szavakat. :)De, amiket leírtál azt értem, és segít is.Nem gyakran szoktunk lázasak lenni, ha igen, akkor mindig csillapítjuk.Lehet nálatok is hirtelen romlott a szeme, mikor lázas lett, lehet ez hozta ki belőle.Akkor azzal a műtéttel meg is állt a szemromlása, vagy azért az eltelt idő alatt volt még romlás?És azt a műtétet ti kértétek, vagy ajánlották nektek?
15. Tejespite (válaszként erre: 14. - Kistücsük)
2014. jan. 1. 17:47
Így utólag azt sem értem, h mikor megszületett, az egyik szemgolyója hosszabb volt mint a másik, de akkor ezt még nem tudtuk csak azt vettük észre, h nem mindig tudja a szemhéját rendesen becsukni mikor aludt. Akkoriban nem volt ennyi helyről info, tehát laikusként nem tudtuk, h a szemgolyó, a bulbus annál hosszabb minél erősebben rövidlátó az illető. Tehát ha már akkor gond lehetett, hogy lehet h a klinikán nem vették észre mikor 2,5 éves volt? Pedig annyira rendesek voltak, hiszen én csak azt hittem, h a fiam vizsgálják meg, és a férjemmel kezdték, h megnézzék, van-e hasonlatosság. De az viszont mellettük szól h mi rendszeresen nézettük vele egy Közlekedj okosan c könyvet, aminek a hátulján mindenféle apró rajz volt, és letakarva 1-1 szemét azt nézettük vele és ment. Egész 5 és fél éves koráig. Szóval nem tudom. De az biztos, h nagyon kell vigyázni h ne legyen magas láza, ha van, akkor levinni, mert a láz nagyon árt a szemnek. És neki volt egy nagy lázas állapota, lehet, h akkor vhogy átváltott v nem tudom. 8 éves volt amikor egy olyan műtétet csináltak rajta, amivel megállították a bulbus nyúlását. Nem biztos h mindent szakszerúen írtam le.
14. kistücsük (válaszként erre: 13. - Tejespite)
2014. jan. 1. 17:33
Szia! Sajnálom, ami nálatok is történt.:( Akkor nem vagyok egyedül a kérdéseimmel.Ti is elvittétek időben, mert gondoltatok rá, hogy örökölhette, erre semmit nem találnak, és később meg leszúrnak titeket, mintha a ti hibátok lenne bármi.Ti megtettétek, amit gondoltatok, elvittétek.Mi is ezt tettük, és mégsem vették észre, hogy gond van.Sőt nálatok azt is mondták, hogy így született, akkor azt miért nem vették észre? Furcsa...Nálunk is már lehet születésénél volt gond, már lehet, akkor nem volt minden tökéletes a szemével.Szabad megkérdezeznem, hogy sokat romlott a szeme az évek alatt?Mire számítsak majd a későbbiekben.Jó, tudom, mindenki más és más, és nem lehet hasonlítgatni, de azért szeretnék informálódni.
2013. dec. 31. 21:14
Nálunk a férjem rövidlátó és egyéb szemproblémája is van. A fiamat 2,5 éves korában elvittük a klinikára mert féltünk, h örökölte. Becsületesen megvizsgálták őt is, a férjem is, és közölték h semmi baja. 5,5 éves volt amikor szólt, h milyen rosszul lát. Elvittük, és letoltak bennünket h miért nem vittük hamarabb, hiszen így született. Akkor -7,5 volt neki. Ez a rövid történet. Sok minden volt, sokmindenen keresztülmentünk az elmúlt 26 év alatt, és sok minden van amit nem értettünk.
12. a0c1361e44 (válaszként erre: 11. - Kistücsük)
2013. dec. 29. 15:47

Pontos számokra nem emlékszem, de talán 5-6 dioptriás volt és azután 3 dioptriás lett. Nem kell félni! Az unokatesómat 1988-ban műtötték és semmi gond nem volt. Persze mi is izgultunk. Azóta már nagyon sokat fejlődött minden, így most még kisebb a kockázat!

Ja, és azóta javult a szeme és nem romlott!

11. kistücsük (válaszként erre: 10. - A0c1361e44)
2013. dec. 29. 15:44

Szia!

Egyenlőre nem kérdeztemn még, hogy lehet-e operálni vagy sem. Bár őszintén nagyon félnék tőle, olyan kicsi még.:( Az unokatesódnak mekkora dioptriájú volt a szeme? És mennyit javult utána?

2013. dec. 29. 14:09

Nem lehet megoperálni a szemét?

Az unokatesómnak 3 évesen volt a szemműtéte. Persze kell azóta is szemüveg neki, de jóval kisebb dioptriával.

9. kistücsük (válaszként erre: 7. - Bugs02)
2013. dec. 29. 13:04
Nővéremnek is ha jól tudom félkemény lencséje volt régen( már megműtette a szemét) és neki is igen magas dioptriájú volt a szeme,-9 közeli, a másik ennél is rosszabb. És nálunk, bár vidékiek vagyunk a Lens Optikában megrendelték, ide járt a tesóm vizsgálatra is.Rákerestem neked neten és Budapesten is van.Esetleg nézzd meg ott.3.kerület,Bécsi út.154.
2013. dec. 29. 12:58
Nekem az most az aggasztó, hogy ez a nagyfokú rövidlátás tényleg nagyfokú . :( Az egyik szeme -6.75 a másik -10.5 és ezekre még cilinder is.És mindenhol azt olvasom, illetve azt mondják, hogy romlani fog, ahogy nő, és még csak 3 éves, tehát igencsak nőni fog még.Mennyire lesz még ezekután rossz a szeme? :( Remélem, ha most elkezdjük hordani a szemüveget, azért jobb lesz, illetve, hogy nem fog olyan gyorsan romlani.Kb.3 napja hordjuk kisebb nagyobb sikerrel.Van, hogy nagyon jól eltűri, de sokszor le akarja venni magáról.Sok körülöttünk a szemüveges, úgyhogy talán nem lesz vészes hozzászoktatni.
2013. dec. 29. 10:09

lenne egy kérdésem, nem tud valaki olyan optometristát, aki felír mondjuk erős dioptriát is és meg is rendeli?

mert nekem félkemény lencse kell és ezt sajnos nem sok optikus rendeli meg.

lehetőleg Budapesten.

2013. dec. 29. 10:08
Aki fel találta a kontaktlencsét nagyon okos ember volt!:)
2013. dec. 29. 10:06

Az a baj, hogy a gyermek nem szereti a szemüveget, emlékszem, hogy gyermekként mindig eldobáltam utáltam hordani.

mikor kamasz voltam szintén utáltam a szódásüveg méretű szemüveget, aztán jött a lencse ami megváltás volt az életemben, és anélkül, hogy más észre venné, hogy a szemem nem jó látok.

Mikor megkaptam sírtam a boldogságtól, mert kinyílt a világ előttem.

Az előtt meg csak vakláltam, sokszor hiúságból nem hordtam a szemüveget, mert csúfoltak a velem egykorúak.

2013. dec. 29. 10:06

Én is 3-4 éves korom óta hordok szemüveget. Nem emlékszem olyanra, h ne lettem volna szemüveges.

15 éves koromban kaptam k.lencsét, 15 évig azt hordtam, majd vissza szemüvegre.

Semmilyen probléma nem volt belőle. Most 35 vagyok...

2013. dec. 29. 10:02

Szia!

Én kora gyermekkorom óta rövid látó vagyok. Kontaktlencsém van, viszonylag sokat javított a szememen, mivel reggeltől estig a szememen van.

Mondjuk nálam úgy alakult ki a nagyfokú rövid látás, hogy évekig ugyan azt a diopteriát írta ki a doki, aztán anyám elvitt egy másik dokihoz, 11 évesen már-10 es szemüveget hordtam, aztán egyre nagyobb dioptriát, most egy ideje mióta lencsém van, van vagy 16 éve a szemem nem romlik, inkább javul.

2013. dec. 29. 09:37

Szia!

Barátnőm lánya szintén hároméves, és neki is rövidlátása van. Ha jól emlékszem, akkor 3-as szemüveget kell hordania. Amíg nem hordott szemüveget teljesen érdektelen volt... nem érdekelték a könyvek semmi. Amióta hordja a szemüveget kinyílt neki a világ

2013. dec. 29. 09:01

Sziasztok!


Kisfiamnál( 3 éves) mindkét szemén nagyfokú rövidlátást diagnosztizáltak nemrég.A párom is és én is rövidlátóak vagyunk, így már őt is elég korán elvittük szemorvoshoz.Tavaly is és most áprilisban is még minden oké volt elvileg, de most decemberben, mikor elvittük, akkor már ezt a nagyfokú rövidlátást diagnosztizálták nála.Ez az orvos már egy másik volt, nem akihez előtte vittük. Van itt közületek, akinek hasonló gondja van? Szívesen beszélgetnék valakivel erről a témáról.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook