Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nagyfokú rövidlátás gyermekkorban fórum

Nagyfokú rövidlátás gyermekkorban (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2020. máj. 15. 21:05

Sziasztok! Végigolvastam a bejegyzéseket és az szeretném megkérdezni az érintetett, hogy mennyit változott a látásromlás mértéke a kemény kontaktlencse viselése mellett? Megérte használni.

A fiamnál hasonlóval küzdünk, 10 éves -7,25 dioptria jelenleg, de kb fél évente romlik.

Kérem, ha olvassa az eredeti kiíró vagy valaki aki ismeri az elérhetőségét adja meg privátban.

Köszönöm!

90. virgilius (válaszként erre: 88. - Csadrienn1979)
2017. nov. 16. 18:40
Lágy, nagyon örül neki.
89. csadrienn1979 (válaszként erre: 87. - Dd9dec5381)
2017. nov. 16. 17:23
Köszönöm! :-)
88. csadrienn1979 (válaszként erre: 86. - Virgilius)
2017. nov. 16. 17:23

Szia! Remélem nektek is beválik a lencse! :-)

Milyen lencséje lett a lányodnak, kemény vagy lágy? És hogy viseli? Szereti?

87. dd9dec5381 (válaszként erre: 85. - Csadrienn1979)
2017. nov. 16. 15:13
Szuper hirek! Orulok hogy ilyen jol alakult minden! :)
86. virgilius (válaszként erre: 85. - Csadrienn1979)
2017. nov. 16. 14:29

Szia, ez szuper!

A lányomnak is lett lencséje, pár hete.

2017. nov. 16. 08:09

Sziasztok!

Néha benézek, és bár látom, hogy mostanában nem járt erre senki, legalább is nem írt, de hátha olvassátok, ezért megosztom veletek a nagy hírt!

Eltelt fél év azóta, hogy elkezdtünk ebbe a rendelőbe, ehhez az optometristához és szemorvos járni, és számunkra megtörtént a csoda!!! Az elmúlt fél évben NEM ROMLOTT a fiam szeme!!! És ilyen még nem volt az óta, mióta felírták neki az első szemüvegét! Fél évente jártunk szemészetre, és eddig minden alkalommal legalább fél dioptriás volt a romlás. Sőt, a legutóbbi alkalommal, az utolsó 5 hónapban 0,75 dioptriát romlott. Itt megkapta a lencséjét, és úgy tűnik bevált! :-) Bízom benne, és remélem, hogy a jövőben is hasonlóan jó eredményekre számíthatunk! Nagyon boldog vagyok!

Mindenkinek szép napot! Sziasztok!

2017. szept. 11. 17:01

Még annyit szeretnék kérdezni a szerdai kontrollunkkal kapcsolatban, hogy vajon mi a teendő lencsével a szemben kell menni, vagy nem? Előtte egy nappal már nem szabad feltenni a lencsét, vagy igen? Az ismerősünk azt mondta, hogy őt lecseszte a doktornője, hogy miért nem hagyta el a lencsét egy nappal a vizsgálat előtt már. Itt a neten meg két oldalon is azt olvastam, hogy általában lencsével a szemben kell kontrollra menni. Most akkor vajon hogyan?

Ha valaki tud válaszolni, akkor annak nagyon örülnék! :-)

83. csadrienn1979 (válaszként erre: 82. - Domika52)
2017. szept. 11. 16:52

Szia! Bár írtam neked már privát is, itt is leírnám, hogy is áll a dolog velünk mostanában, mert a többieknek is ígértem, hogy hírt adok magunkról.

Nem volt egy gyalog-galopp ez a nyár. Mikor két hónapja megkaptuk a lencsét, sok volt az izgalom, a félelem. Féltettem a gyerek szemét, nehogy megvágja a lencse, féltem, nehogy leejtsük a lencsét, mikor babrálunk vele, mi lesz, ha nem találjuk ha leesik ... Kb. 3 hétig minden beillesztésnél aggódtam, hogy sikerüljön. Az elején elég nehezen ment, volt, hogy fél órát is elszórakoztunk, mire mindkét lencsét sikerült berakni. A jobb szembe könnyebben ment, mint a balba. Volt, hogy nagynehezen berakta a fiam, aztán ki is kellett venni, mert bökte, vagy félrecsúszott. De! Kb. 3 hét után rájött a taktikára, és egyik napról a másikra ment minden, mint a karikacsapás, ez óta már pikk-pakk be tudja rakni mindkét szemébe. Az azóta is előfordul néha, hogy ki kell venni, hogy még egyszer leöblítsük, mert bök (pedig mindig alaposan megtisztítjuk), de most már nagyon gyorsan és egyszerűen vissza tudja rakni. :-) Azt nagyon szereti, hogy tökéletesen lát vele, de egyébként nem szereti hordani. Nem szereti a macerát, mikor be kell rakni, nem szereti, hogy sokszor bök neki. Sokszor nap közben is egyik pillanatról a másikra hirtelen el kezd szúrni, mert belemegy valami, ami szemmel nem is látható. Mindig készen létben kell állnunk, hogy bármikor ki tudjuk venni, ha kell. Akár hová megyünk, vinnünk kell magunkkal az utazó készletet, és bárhol vagyunk, ha hirtelen elkezd szúrni, azonnal ki kell vennünk. Már többször előfordult, hogy az utcán bányásztuk ki a szeméből.

Olvastam a neten, hogy olyan érzés, ha bele megy valami, mintha egy marék homokot beledörzsölne az ember erőből a szemébe. Szóval az utazó készlet mindig nálunk van, és ha ki kell venni, akkor akár az utcán bányásszuk ki.Ő már egyedül is jár az udvarra, olyankor mindig nagyon aggódok, hogy mi lesz , ha belemegy valami, mert az a pár perc is, míg hazaszalad, egy örékkévalóságnak tűnhet. Eddig ilyen még nem volt, mindig ott voltam, ha az utcán hirtelen ki kellett venni. Ehhez az is hozzátartozik, hogy ha olyan helyen járunk, be se rakjuk, nehogy baj legyen. Ha strandra megyünk, nem visszük, nehogy kimossa a víz. A múlt héten tengerparton nyaraltunk, mikor mentünk sétálni a homokos partra, akkor sem raktuk be, nehogy homokot fújjon a szél a szemébe, és ott kelljen kivenni.... szóval nem könnyű, de lehet vele élni. Remélem, nagyon bízom benne, hogy segíteni fog. Holnap kezdődik a suli, ettől is előre félek, hogy ott majd hogy boldogul, ha ki kell venni. Félek, nehogy megüssék a társai véletlenül a szemét, nehogy felsértse a lencse. Tornaórán nem tudom mi lesz, hiszen az nem lenne jó, hogy mondjuk arcon dobják, vagy foci közben megrúgják labdával, hiszen az éles lencse akár el is vághatja a szemét. De ő imád tornászni... no ezt még nem tudom hogy lesz ???

Kontrollra szerdán megyünk, de ettől még nem várok sok eredményt, még csak két hónapja hordja a lencsét. Igazán arra leszek majd kíváncsi, hogy a fél éves kontrollon mit mondanak majd, mert eddig mióta romlik a szeme, még nem telt el úgy fél év, hogy legalább 0,5 dioptriát ne romlott volna a szeme.

Mindenesetre nagyon büszke vagyok a fiamra, mert nagyon ügyesen megtanulta kezelni, és hordani is a lencséjét, pedig még csak 11 éves.

Bizakodó vagyok, hogy most jó kezekben vagyunk, és segíteni fog nekünk ez a megoldás.

Ha már voltunk kontrollon, még elírom majd, hogy mit mondott a doki. Addig is szép napot mindenkinek! :-)

82. Domika52 (válaszként erre: 76. - Csadrienn1979)
2017. szept. 4. 15:44
Szia. Érdeklődőm hogy sikerült megszoknia a kisfiadnak a kontaktlencsét? Jobban érzi magát ezzel, mint a szemüveggel? Voltatok már kontrol vizsgálaton?
81. virgilius (válaszként erre: 80. - Csadrienn1979)
2017. júl. 1. 15:29
Ugye? Mi is elámultunk. A lányomnak sem tökéletesen a saját dioptriája, de a semminél nagyságrendekkel jobb.
80. csadrienn1979 (válaszként erre: 78. - Virgilius)
2017. júl. 1. 12:26
virgilius köszi az infót! Nem is gondoltam, hogy ilyen létezik, már rá is kerestem itt a neten. Bár csak -6-os dioptriáig gyártják, de szerintem már azzal elboldogulnánk. Hát ez szuper! :-D
79. dd9dec5381 (válaszként erre: 76. - Csadrienn1979)
2017. júl. 1. 07:37
Eloszor lencse utana folyadek.
78. virgilius (válaszként erre: 76. - Csadrienn1979)
2017. jún. 30. 21:38
Nekünk van dioptriás úszószemüvegünk... A Dekathlonban vettük, és nem volt drága (talán 4ezer ft), az optikákban is lehet kapni, viszont méregdrágán.
77. PöttyösPanka (válaszként erre: 76. - Csadrienn1979)
2017. jún. 30. 20:39

Azért biztosan élvezni fogja a strandolást :)

Én mindig utólag szoktam a folyadékot ráönteni.

2017. jún. 30. 20:26

Frittata és PöttyösPanka köszönöm a válaszokat, és a bíztatást! :-)

Az úszásra, akár medencében, akár természetes vízben, én is rákérdeztem. Azt mondta a doki, hogy pont azért vegyen fel jó minőségű úszó szemüveget, hogy el ne ússzon a lencse, ha mégis kiesne fürdőzés közben, akkor a szemüvegbe essen. Ez elég kényes kérdés nálunk, mert szemüveg vagy lencse nélkül nem lát. Egy-két éve, amíg olyan 4-es körüli volt a dioptria, még meg tudta tenni, hogy mikor bement pancsolni a vízbe levette a szemüveget, mikor pedig kijött, egyből felvette. Még tavaly is próbálkoztunk ezzel, de már nem nagyon működött, vagyis a fiam nem panaszkodott, de ha pár méterre elkeveredtünk egymástól, akkor tanácstalanul tekintgetett körbe, hogy vajon hol vagyok, merre induljon. Ez most már nem lehetséges. Szemüveggel igazából úszni lehet, de mi nem pont úszni járunk strandra, egy ekkorka gyerek még élvezné a pancsolást, a víz alá bukást, de hát azt szemüveggel a fején nem lehet. Nagyon sajnálom, mert igazán nem tudom mi lesz a megoldás.Otthon a Balatonparton lakunk, a nyarat a strandon szoktuk tölteni, elég nagy lemondás lesz most visszafogottan strandolni.

Még egy kérdés eszembe jutott.Amikor kivesszük a lencsét, előbb a folyadékot rakom a tartályba, aztán a lencsét, vagy fordítva, előbb az üres tartóba rakom a lencsét, aztán ráöntöm a folyadékot. Én az elsőre tippeltem, ezért most így is csináljuk, a gyerekeim a másodikat mondták. Azért kérdem, mert Panka írta, hogy miután az ujjunk beleért a folyadékba, az már nem tiszta. Viszont ha a folyadékot töltöm előbb, akkor mivel a lencse nehezen ugrik le az ujjról, ezért a fiam ujja néha beleér a folyadékba, és épp ma délután mondta, hogy anya, van benne valami "szösz". Szóval ez is elég lényegtelen kérdésnek tűnik, de lehet, hogy nem az.

75. dd9dec5381 (válaszként erre: 72. - Csadrienn1979)
2017. jún. 30. 14:43

Panka mar sok mindent megvalaszolt, amikkel egyet is ertek. Egyet kiveve, kontaktlencsevel tilos uszni! Se medenceben se mashol. Olyan bacilusok, korokozok juthatnak be a lencse ala amik nagyon nagy galibat okozhatnak. A baj az, hogy beszorulnak es folyamatosan tamadjak a szemet.

Szemcseppbol mi a Systane-t hasznaljuk, nekem az ultra a legjobb. Visine-t nem ajanlom, de ezen kivul sokfele van, kinek mi jon be, probalgassatok. Ugyanakkor ezt sem erdemes tulzasba vinni, mert megszokja a szem es meg jobban fog szaradni. Napi 2-3 cseppentes a limit.

Ne probalj neki segiteni, mert nem lesz szakszeru. Paromnal is ugy zajlik a betanitas, hogy eloszor o beteszi-kiveszi a szembe, majd lepesrol-lepesre haladnak, de alapvetoen a celszemely hajtja vegre. Nem egyszeru meg lagy lencsevel sem, legyetek turelmesek, baromi ugyes mar most is! :)

Kl-ben nem szabad aludni, de azt nem tudom, mi tortenik ha par orara elszundit kemeny lencseben. Ezt megkerdezem a szakembertol. :)

Hirtelen ennyi, de ha hazaertem meg megnezem kimaradt-e vmi valasz.

74. PöttyösPanka (válaszként erre: 72. - Csadrienn1979)
2017. jún. 30. 14:26

Nekem van kontaktlencsém, úgyhogy leírom a tapasztalatomat, aztán majd a többek megerősítenek vagy cáfolnak.

1. Szerintem minden kivételkor új folyadék kell. Nekem azt mondta a szemorvos, hogy ha kiveszem a lencsét a tartóból, akkor öntsem ki a benne lévő folyadékot, és hagyjam megszáradni a tartót. Ugyanis amikor az ember belenyúl a folyadékba, koszt vihet bele az ujjával. A baktériumok pedig csak folyadékban tudnak szaporodni, ezért kell, hogy kiszáradjon. Én úgy csinálom, hogy se por, se más ne menjen bele a tartóba amikor szárad, hogy egy tiszta zsepire teszem lefordítva. A folyadék el tud párologni, de mégsem nyitott a tartó teljesen.

2. Nekem főleg attól függ, hogy mennyire érzem száraznak a szemem lencsével, hogy mennyire vagyok álmos. A szemcseppet lehet használni akkor is, ha bent van a lencse. Vannak olyan szemcseppek, amit kifejezetten lencséhez ajánlanak. Meg kell kérdezni a patikust. A víztől azért eshet ki a lencse, mert ha víz megy az ember szemébe, automatikusan megdörzsöli, és kidörzsöli a lencsét. Gyakorlott lencsehordó megszokja, hogy ne nagyon dörzsölje a szemét. Én még úszni is voltam kontaktlencsével, soha nem esett ki, de azért nem ajánlom.

3. Én azért fürdés előtt kivenném.

4. Szerintem majd belejön, és könnyebben be tudja tenni a bal szemébe is. Kis gyakorlat kell, had próbálkozzon egyedül.


Remélem, hogy használni fog a lencse, és nem romlik tovább a fiad látása :)

2017. jún. 30. 14:11

Frittata! Máris felmerült újabb két kérdés :-)

Mi van, ha délután elalszik úgy , hogy bent van a lencse? És mi a helyzet akkor, ha reflexszerűen megdörzsöli a szemét, az okozhat problémát?

72. csadrienn1979 (válaszként erre: 55. - Dd9dec5381)
2017. jún. 30. 14:06

Szia Frittata! Bár jó pár dolgot felírtam magamnak, amit aztán meg is kérdeztünk a dokitól, sőt magától is sok mindent elmondott, de kezdő kontaktlencse használóként, sorra merülnek fel az újabbnál újabb kérdéseink, gondoltam, hogy hátha te néhányra tudnál nekem válaszolni. Biztos lesz közöttük olyan is, ami nevetségesnek tűnik, de én fontosnak tartom megkérdezni, mert semmi tapasztalatom nincs e téren.

1. Mondta a doki, hogy minden nap, mikor este kivesszük a lencsét, új folyadékot kell rá önteni. Általában ez egy nap egyszer fog majd előfordulni. És most, az elején, amíg szoktatjuk, addig naponta kétszer is kivesszük. Minden alkalommal új folyadékot kell rá önteni, vagy elég csak este kicserélni.

2. Látom a fiamat, hogy sokat pislog, és ő maga is mondja, hogy száraznak érzi a szemét, mikor benne van a lencse. Ez fog majd változni? És esetleg lehet, vagy kell, szemcseppet használnunk? És ha igen, akkor mikor? Amikor bent van a lencse, akkor lehet, vagy csak akkor, amikor nincs bent? Mondta a doki, hogy ha víz éri a szemet, akkor könnyen ki tud esni a lencse, ezért azt feltételezem, hogy a szemcsepp is ezt a hatást váltaná ki, tehát arra gondolok, hogy míg bent van a lencse, addig nem lehet csöpögtetni a szembe, gondolom a lencsének sem tenne jót. Ha mégis lehet, akkor milyen szemcseppel, és ha nem lehet, akkor vajon magától majd megoldódik ez a probléma? ... úúúh, ez jó bonyolult ... :-D

3. Az előbbiekből kifolyólag fürdés előtt ki kell venni?

4. Írtam az előző hozzászólásomban, hogy a bal szemébe elég nehezen teszi be. Vajon próbáljak meg neki segíteni, próbáljam én betenni? VAgy hagyjam, hogy ő próbálkozzon? Igazából ő azt mondta, hogy fél attól, ha én próbálom meg, én nem gyakoroltam. Igazából ezért úgy gondoltam, legyen úgy , ahogy ő szeretné, meg biztos majd menni fog ez jobban is, ha már többet gyakorolta. De lehet, hogy könnyebb lenne, ha segítenék neki. A férjed mit javasolna? Próbáljuk meg, vagy inkább ne?

:-)

2017. jún. 30. 13:29

Sziasztok! :-)

Tegnap elhoztuk a kontaktlencsét! :-)

A fiam nagyon ügyes, én nagyon aggódós vagyok! Egyedül teszi be és veszi ki a lencsét, én csak akkor segítek, ha félre csúszik neki, akkor én veszem ki. Kaptunk hozzá egy nagyon frankó eszközt, egy kis tapadókorongot, olyan, mint egy mini wc pumpa. Azzal tudja kivenni. Biztos nem lehet túl kellemes érzés, eleve közelítened kell a szemedhez egy tárggyal, sőt, bele kell nyomnod a szemed közepébe, majd miután rácuppant a lencsére, vákumot képez, és kis híján "kitépi" a szemedből. De gondolom még mindig ez a jobb megoldás, mint simán kézzel kibányászni onnan. A kivétel elég jól megy, sikerülni szokott egyből. A behelyezésnél azért már nem olyan egyszerű a helyzet. Eleve adódik a probléma, hogy szemüveg nélkül nem sokat lát, még közelre sem élesen. Ennek ellenére a jobb szemébe elég ügyesen, általában első próbálkozásra sikerül berakni. No a bal szemmel nem ez a helyzet, abba elég nehezen megy. Többször próbálkozik, mire sikerül. Én meg aggódva lesem. Azt mondta a doki, hogy nagyon óvatosnak kell lennie, mert ez a kemény lencse olyan éles, hogy meg tudja vágni vele a szemét. Hát nem keveset parázok, mire sikerül berakni. Attól félek a legjobban, hogy nehogy megsértse vele a szemét, de attól is oda vagyok, nehogy leejtse, és ne találjuk meg. Elég drága volt, bár a gebietskrankenkasse nagy részét állta, de ha elhagynánk, és emiatt új kellene, akkor már gondolom nem lennének ilyen nagyvonalúak, mélyebben a zsebünkbe kellene nyúlni. Itt kint divat, hogy biztosítást kötnek szemüvegre, kontaktlencsére, mi is ezt tervezzük, nehogy beüssön a krakk. Szóval a bal szembe nehezen megy. Megküzd vele, hogy sikerüljön, utána eléggé fáj is neki. Kicsit pihenteti, aztán azért minden rendben van. Eleinte délelőtt 2-3 órát, és délután 1-2 órát kell viselni, hogy szokja, aztán mindig kicsit többet. Igazából az idő a szoktatásra elég jókor jött, hiszen nyári szünetben remélem sikerül jól megszoknia. Nekünk a jövő héten lesz az utolsó hét a suliban, oda még szemüveggel megy, és csak délután tesszük be a lencsét. Szeptemberben kell mennünk kontrollra, remélem minden rendben lesz, sikerül megszoknunk, és segíteni is fog megállítani a romlást! :-) Mindenesetre még mindig sokat jár a fejemben, és nem tudom felfogni, hogy otthon miért nem javasolták ezt a megoldást, vagy akármilyen más megoldást a legrosszabb megoldáson kívül, miszerint várjunk ... Bizakodó vagyok, és remélem, ez segíteni fog rajtunk! :-)

2017. jún. 24. 11:04
Az én lányom is a műtétben reménykedik. Még 4 év, legalább. Viszont én sokaktól hallottam, hogy visszaromlott nekik.
69. csadrienn1979 (válaszként erre: 61. - Cirpike)
2017. jún. 24. 10:18

Ez egy kicsit elkeserítő, hogy minden megoldást csak akkor végeznek el, lézerezés, alátámasztás, hogy ha már nem nő tovább. Hiszen pont az lenne a lényeg, hogy most, amíg nő, most csináljanak valamit, hiszen azért romlik ilyen gyorsan, mert nő. Mindegyik otthoni orvos azt mondta, hogy ha majd nem nő ilyen nagyon, akkor majd ez a nagy iramú romlás is megáll. Addig várjunk. De hát ha ebben az ütemben romlik a szem, akkor amíg megnő, (és egy fiú gyerek még tovább nő, mint egy lány, mondjuk úgy 20-21 éves koráig) addig még van 10 évünk, van esélyünk arra, hogy 21 éves korára -18, -20-as szeme legyen :-( . Azért ennek még utána járok, hátha mégis van más lehetőség is, akár otthon, akár itt Ausztriában. Arra gondoltam, felkeresem a Debreceni szemészeti klinikát talán először írásban, és kérek tőlük véleményt. Meg majd meglátjuk, hogy itt Ausztriában hogyan folytatódik a történetünk. Ennek a kemény lencsének most mindenesetre örülök, bízom benne, hogy segíteni fog. Jövő héten kell mennünk érte. Remélem meg tudja majd szokni a fiam, és tudja hordani.

Az nagyon jó, hogy még az ilyen erős dioptriát is lehet lézerrel 0-ra korrigálni. Jó, hogy ilyen szerencsésen végződött a te történeted, hogy most szemüveget sem kell hordanod! :-) Remélem a gyerekeink is hasonlóan jó helyzetben érnek ennek az eseménynek a végére.

Még egyszer köszönöm, hogy írtál. Jó lenne még hallani felőletek, megköszönném, hogy ha a lányoddal voltatok kontrollon, akkor esetleg arról is írnál majd. Addig is minden jót nektek, szép nyarat!!! :-)

68. dd9dec5381 (válaszként erre: 67. - PöttyösPanka)
2017. jún. 22. 08:37

Az hogy vannak kevesbe jo/lelkiismeretes szakemberek, nem azt jelenti hogy maga a szakma folosleges.

Sajnalatos hogy ennyi a negativ tapasztalat, nekem is volt, 1 eves korom ora szemuveges vagyok, hat tudnek meselni...

Nem veletlen hogy ha az ember talal jot, ahhoz ragaszkodik.

67. PöttyösPanka (válaszként erre: 65. - Dd9dec5381)
2017. jún. 22. 08:29
Látod, hogy mik a következményei, ha az ember szemészhez jár a gyerekével, akinek rohamosan romlik a látása. Én értem, hogy a szakember az szakember, csak azt nem értem, miért merül ki az ellátás abban, hogy felírnak egy szemüveget, amivel az ember ideig-óráig jól lát. Aztán lehet menni felíratni az egyre nagyobb dioptriákat. Erre mondom, hogy ehhez egy optikus is elég. Én is a kórház szemészetére jártam hosszú éveken keresztül. Látom a következményeit.
66. dd9dec5381 (válaszként erre: 57. - Cd7bc2426f)
2017. jún. 22. 07:54

Nem tudom, ott helyben kell megkerdezni, ki mert be.

Ha elegedett vagy orulj neki, de egeszen elkepeszto hogy a kozfelfogas szerint azokkal a gepekkel mar mindenki tud merni. Ja, es ha peched van es komplikaltabb eset vagy, igy jartal...mert nem a gep a lenyeg.

65. dd9dec5381 (válaszként erre: 56. - PöttyösPanka)
2017. jún. 22. 07:51

Nem kell orvosi egyetem, de 4 eves SOTE optometrista kepzes igen.

En nem akarok meggyozni senkit, csak nap mint nap hallom ennek a hozzallasnak a kovetkezmenyeit.

64. cirpike (válaszként erre: 62. - Böce)
2017. jún. 21. 22:37
Jó lett volna még egy 5. Így "csak" 4-et engedélyeztek. :)
63. Böce (válaszként erre: 62. - Böce)
2017. jún. 21. 22:21
Sokszor a feleslegesen erőltetett hüvelyi szülés következménye az oxigénhiányos baba, ami persze csakutólag"derül" ki.
62. Böce (válaszként erre: 61. - Cirpike)
2017. jún. 21. 22:18
A császározás miatt ne legyen semmi rossz érzésed. Túllihegik most a hüvelyit (aminek sok hátránya van, pl. tág hüvely, inkontinencia, mégha ált. tagadják is). A lényeg, hogy megvan a baba, utólag nem tökmindegy, hogy született?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook