Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros fűszeres sült csirkecomb recept

Mustáros fűszeres sült csirkecomb recept


Elkészítési idő 70 perc

A Mustáros fűszeres sült csirkecomb hozzávalói:
4 egész csirkecomb lebőrözve
4 nagy ek mustár
1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
apró zsemlemorzsa vagy őrölt zabpehely
só, bors
1-1 tk petrezselyemzöld, turbolya, szurokfű (helyette majoranna)


A Mustáros fűszeres sült csirkecomb elkészítési módja:
A mustárt összekeverjük 1 ek frissen csavart citromlével, majd az enyhén sózott combokat jól megfürdetjük benne.
A zsemlemorzsát vagy zabmorzsát összekeverjük a borssal, a reszelt citromhéjjal és az ujjaink között elmorzsolt zöldfűszerekkel, és ebbe panírozzuk az elkényeztetett combjainkat.
Egy tepsit kiolajozunk belefektetjük a husit, olajspayvel megfújjuk egy kicsit vagy óvatosan ecsettel megkenjük. 160 fokon légkeverésen sütjük kb. 60 percig, hogy a csont mellett is jól átsüljön.
Ha valakinek még van, fritőzben 190 fokon elég gyorsan megsül.


A tűpróba ebben az esetben igazán fontos, mert nagyon nem mindegy mekkora az a comb, kapirgált-e életében az a pipi, és hogy milyen a mi sütőnk.

Ehhez az ételhez szerintem elegendő egy jó krumplipüré vagy rizibizi.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 4. 08:44
A mustáros fűszeres sült csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook