Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Sziasztok! November 17en regisztraltam a munkaugyi központba(bekes megye), december 4-én megkaptam az allaskeresesi járadék felet (32e Ft), ennek a dupláját állapítottak meg egy hónapra lebontva. Érdeklődnek, hogy a másik fele várható meg ebben a hónapban? Másnak is így küldik, két részletben, ha hó közben regisztrált?
Köszönöm szépen, kellemes ünnepeket nektek! :)
Legyen így.. nem vitatkozom. Fene sem tud rajtuk már kiigazodni.
Júliustól kapjuk az álláskeresésit, most augusztustól meg a kereset pótlót. De még eddig mindig reggel jött a számlára, ahogy a csp is.
Én még mindig nem kaptam meg a nivemberit!
Irtam imeilt de válaszra nem méltatják az embert!
/várpalota/
Szia.
Köszönöm szépen.
keresetpótló juttatás csak abban az esetben ítélhető meg az álláskereső személy részére, ha az a munkaügyi kirendeltség által ajánlott vagy elfogadott, intenzív képzések egyikén vesz részt, vagyis legalább heti 20 órában jár az adott képzésre.
Ellátás összege
Álláskeresési járadék maximuma munkaerő-piaci járulékalap 60%-a, legfeljebb a jogosultság kezdő napján hatályos minimálbér 100%-a
127500 Ft/ hó 4 250 Ft/nap
Nyugdíj előtti álláskeresési segély A kérelem benyújtásának időpontjában hatályos minimálbér 40%-a
51 000 Ft/hó 1 700 Ft/nap
(az előbbi összegnél alacsonyabb járadékalap esetén a havi összeg a járadékalap 40%-a, a nap összeg pedig ennek a harmincad része
Keresetpótló juttatás a keresetpótló juttatás megállapításakor hatályos közfoglalkoztatási bér 60-100%-a közötti mértékben, mérlegelési jogkörben megállapított összeg
48 918 Ft/hó – 81 530 Ft/hó
Szia.
Köszönöm.
Szerintem nem teljesen ugyanaz. A munkanélküli segély, már álláskeresési ellátás.
Ez a kereset pótló, az mikor jelentkezik a regisztrált álláskereső tanfolyamra. Igaz kevesebb pénzbe, de addig jár még a tanfolyam ideje tart.
Sziasztok!
A férjem mint munkanélküli tanul, így addig kereseset pótló juttatásban részesül.
Tegnap leadták a jelenlétit mert ők is zárnak. A januári juttatást még ez évben megkapják. Kérdésem lenne kap ilyet itt valaki?
Nem tudjátok karácsony előtt vagy két ünnep közt
utalják?
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?