Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Munkahelyi bántalmazás kezelése fórum

Munkahelyi bántalmazás kezelése (beszélgetős fórum)


1 2
43. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 42. - New(l))
máj. 14. 07:42
Köszi, kedves szavaid. 😊😊 Eddig a heti terrort megúsztam, remélem, ma is meg fogom. Igen a harisnyák javaslat nagyon vicces, most ilyenekkel vérteztem fel magam. Még a végén tényleg elnevetem magamat. 😄
42. New(l) (válaszként erre: 41. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 13. 10:09

A terrornak sok formája van. Én is ismerek olyat embert, aki 3 szót szól csöndben, de porig alázva sunnyogsz el. Egyik sem jobb a másiknál, de ez döbbenetes volt számomra, pedig előtte sem voltam éppen szerencsés a főnökeimmel.

Egyébként tényleg mindig minden változik, amíg meg ott van veletek, használd a tagtárs által javasolt haris módszert :D. Csak el ne röhögd magad. :)

41. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 39. - New(l))
máj. 12. 20:43
Fűha, ez az ember tényleg nem lehetett normális. :O Azért az ilyen kontrollálatlan dühroham nagyon beteg. Nálam az említett ember pszicho. Nem őrjöng, hanem nagyjából úgy szétszedi az embert szóban, mint egy politikus. Próbál megfélemlíteni, vagy nem tudom. És sokszor mások előtt csinálja ezt az emberekkel. Remélem, hogy a héten megúszom a vele való találkozást. Aztán az is lehet, hogy rám talál a szerencse és valami pozitív irányban változik. Elmegy máshova, másokat riogatni, vagy ilyesmi. :D
40. janszi (válaszként erre: 36. - Secret8)
máj. 12. 20:03
Spontán ötlet volt,valszeg nem is az enyém teljesen ha érted :O
39. New(l) (válaszként erre: 38. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 12. 15:00

Sokáig nyomorította a szervezetet, években mérhető. Engem többet ilyen szinten nem vett elő, de helyette voltak a csoportos megalázások.

Sőt, kb. egy-másfél évre rá, hogy kiordította a lelket is belőlem, lehívatott magához, hogy segítsek valami vizsgájában, meg másoljak neki Ghymes CD-ket, majd felajánlotta, hogy "egyengetné a karrierem". :D. Ennyire volt mindegy neki, hogy amikor elönti az agyát a sz@r, kin dühöngi ki magát. Azért jellemzően ilyen egyszemélyes produkcióban mindenkinek volt része, de esély sem volt rá, hogy fellépjünk ellene. Konkrétan megmondták, hogy ebből csak mi jöhetünk ki rosszul. HR, Munkaügyi Bíróság, csinálj hangfelvételt, aha...ez van, ha az emberek féltik a szaros állásukat, meg ott a hitel (nekem is).

Semmi sem tart örökké, neked is meg fog oldódni az ügyed, néha a legváratlanabb módon. ;).

38. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 37. - New(l))
máj. 11. 20:27

Szia! Köszönöm szépen kedves szavaidat! ♥️ Igyekszem kitartani.

Nagyon durva, amit írtál, borzasztó lehetett. 😢 Sajnálom! Meddig kellett így dolgoznod? Szuper, hogy végül felfelé bukott és éltünk a közvetlen környezetedből. 😊

Nagyon szeretném ezt átvészelni, hátha nekem is szerencsém lesz. Meg hát azt sem engedheti az ember, hogy valaki a kegyetlenkedése miatt győzedelmeskedjen felette.

37. New(l)
máj. 11. 10:11

Nagyon együttérzek veled. Nekem is volt egyszer egy ilyen főnököm, konkrétan torkaszakadtából üvöltött, csépelte a billentyűzetet, és tőlem 20 centire vagdosta a széket. Hogy mivel értem ezt el? Car napja volt, meglátta valahol a nevem, lehivatott és jött a műsor. Ráadásul vagy 4-5 ember előtt, ebből egyik a kisfőnököm. Konkrétan azt sem tudtam, miről beszél, vagy mi közöm van ahhoz, amiért dühöng. Nála ez így ment. Senki nem védett meg, az osztályvezetőm is annyit bírt mondani az eset után, hogy neki ezt napi szinten kell elviselnie, szegény ő.

Könnyű mondani, hogy állj ki magadért, meg fogjatok össze. Nálunk ez egyenértékű lett volna a kirúgással, sőt, olyan elmebeteg volt, hogy még utána is nyúlt embereknek. Gyakorlatilag tejhatalma volt mindannyiunk fölött, politikailag annyira jól feküdt, hogy érinthetetlen volt. Ettől függetlenül valami nem stimmelt az életében, mert abban élte ki a frusztrációját, hogy ilyen stílusban alázott meg random bárkit, aki a látószögébe került. Én sem tehettem meg, hogy felmondok, szerencsére ő "bukott fölfelé", így megszabadultunk tőle.

Kitartást kívánok, és próbáld meg, hogy lepereg rólad a szemétsége. Valakinek az válik be, hogy egy üvegbúrát képzel maga köré, amiről lepattog a fertelem.

Kitartás.❤

36. secret8 (válaszként erre: 20. - Janszi)
máj. 10. 22:37
Ez a harisnyás ötlet életmentő! :D :D
35. globus (válaszként erre: 32. - Tumbo2)
máj. 10. 22:29
Én is 🙂 Akkor volt anyu beteg,eleve nyomás alatt álltam. Rájött a happáré, én meg felálltam, átöltöztem, és rávágtam az ajtót. 2,5 hónapig vissza se mentem, táppénzen voltam. Utána tudta mondani, hogy kérem szépen, légy szíves, köszönöm.
máj. 10. 22:25
Köszi a tippet, ez is jópofa ötlet!! Erről a főnökről így elég sok vicceset fogok gondolni. Remélem, a humor segít majd a terelésben! A visszakiabálást megértem amúgy, azért nagyon sok lehetett. Igen, én most ezt nem tehetem sajnos, de az érzelmi kivonódás és a finomabb visszaszólások talán segíthetnek.
máj. 10. 15:51
Érzelmi kikapcsolásra lehet egy módszer, hogy magadat elefántnak képzeled, a főnöködet pedig szúnyognak. Egy szúnyog kellemetlen lehet, de az elefántnak mit sem tud ártani. Van, akinek ez segít.
32. tumbo2 (válaszként erre: 31. - PöttyösPanka)
máj. 10. 15:51
egyszer én is rácsaptam az ajtót.először nem nagyon kedveltük egymást,féltékeny volt,pedig hát köze nem volt hozzá.aztán ahogy öregedtünk,egyre jobban kijöttünk,néha bejött hozzám,ott ücsörgött,beszélgettünk.
máj. 10. 15:46
Amikor az én hasonló kaliberű főnököm kiabált velem, én egyszerűen visszakiabáltam. Ezért vagy sem, de megkedvelt. Mondjuk ez elég rizikós, mert könnyen kirúgás lehet a vége.
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 29. - Bichi)
máj. 10. 13:42
Köszi a javaslatot, ilyesmi érzelmi kikapcsolàsra játszom most. Kiváncsi vagyok, hogy sikerül-e. Eddig, ha ilyen volt, felálltam simán én is, most először nem teszem meg, mert azóta hitelem van. Eddig nem kellett ilyet csináljak, de érdekel, hogy mi van akkor, ha tényleg kikapcsolom az érzelmeimet. Vajon leszáll rólam. Remélem, hogy én nyerek. :) Ahhoz, hogy felálltàl anno, meg gratu. :)) Ezekhez mindig nagy bátorság kell.
29. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 10. 11:23
Szerencsére sosem voltam ilyen helyzetben, de a túlélésre szerintem csak egy megoldás van, hogy kikapcsolod az érzelmeidet mikor belépsz az ajtón, és nem veszed magadra, mert az csak egy hang, ami ott "fröcsög". Sajnos erre a ki-bekapcsolásra nem minden ember alkalmas :(. Ilyenkor szerencsésnek érzem magam, hogy bármikor felállhatnék ebben a helyzetben, vagy más hasonlóban, ami zavar. Ezért is van a tb könyvemben egy 2 hetes munkaviszon is :)
28. syria (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 10. 10:17

Ha a legtöbben rettegnek tőle, (sajnálkozás és birkamódon tűrés helyett) miért nem fogtok össze? Ha nem álltok ki magatokért, marad, sőt növekedni fog a terror. Gyűjtsetek hangfelvételeket - amiket írtál, biztosan nem lenne túl nehéz -, mellé fogalmazzátok meg egy levélben a sérelmeiteket, és az osztály/főosztály/részleg nevében (nem tudom mi a szervezeti felépítés) juttassátok el a feletteséhez, vagy a felettes szervhez. Mindannyiótokat csak nem rúghatnak ki. Tudod: néma gyereknek anyja ...

Hogyan akarsz másoknak segíteni, ha magadnak se tudsz?

27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Spatifillum)
máj. 9. 20:39
Sajnos igen, sokszor ki vannak szolgáltatva az emberek. Sajnos az ember tényleg nem mindig teheti meg, hogy ilyen helyzetben ezt jelezze a HR felé. Nagyon fent van ez az ember a cégben, én meg nagyon lent. Viszont egy ideje érdekel már az ilyen téma. Most valahogy kibírom, mert csak pár évig kell. Aztán tervezem a jövőben, hogy esetleg olyan munkaköröm legyen, aminek során hasonló helyzetbe került embereknek segítsek.
26. spatifillum (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 9. 19:03
Ahogy írod,ez a válaszreakció bármilyen érdekérvényesítő lépésére a kisembernek...
25. spatifillum (válaszként erre: 9. - Abrakadabra1234)
máj. 9. 19:00
Sajnos, de ez van.
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Amaunet)
máj. 8. 10:56
Ez nem az a hely és nem az a vezető. Tényleg. Itt csak kezelni tudom a helyzetet, HR-en jelentés a munkám elvesztésével járna...
máj. 8. 05:29
Az ezo izék persze majd hatnak... 🤣🤣🤣
22. Amaunet (válaszként erre: 19. - Janszi)
máj. 8. 05:26
Hát persze. De fel lehet azt adni ma már egy telefonról is vagy egy kávézóból.
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Janszi)
máj. 7. 20:27

Szia, igen ahogy írod, a jelentés nem játszik. IP alapján csekkolható valóban.

Harisnyás ötlet zseniális, köszönöm ezt be fogom vetni. :D Már most röhögök. :D


Biztos vagyok benne, hogy ezek a bántalmazó epizódok feltöltik őt. Az volt a szerencsém, hogy végig határozott és nyugis maradtam, de ha megijedek, vagy akár csak kihoz a béketűrésemből, arra le tudott volna csapni. Remélem, pár ilyen alkalom után, ha nem hagyom, hogy megijesszen, keres magának más áldozatot.


Azt már halkan teszem hozzá, hogy azt sem bírom, ha mellettem mást bántanak. :(

20. janszi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 18:14

Gyanítom hogy az ilyen valóban pszichopata ember egyben energiavámpír is,azért vannak kedvenc terror alanyai,mert náluk-rajtuk töltődik a legjobban.

Fontos lenne a védelem,amikor nem tudja elszipkázni az energiádat,rövid időn belül leszokik rólad.Boszi tud segíteni(ezo bolt?).

Addig meg képzeld azt,hogy semmi más nincs rajta,csak egy harisnya.

Ez a trükk már bevált másik melóhelyen,ott a mérnök volt ilyen kis p.cs,kiszaladt,és körbeüvöltött mindenkit,élvezte ahogy "talál" okot rá ott és akkor,aztán bement az irodába,és jól lesemmirevalózta a bandát a tulajnak,együtt vihogtak ezen,pont rajtakaptam a sztorin(utánamentem,mert kellett valami rögtön).

A kollégám meg már remegett az idegtől emiatt,akkor találtam ki a harisnyás történetet,onnantól lepergett a mocok a válláról,és mi vihogtunk a mérnökön...

Az én írásom része az egésznek,részletekben meg nem része semminek,linkek,okoskodók hess...

19. janszi (válaszként erre: 2. - Amaunet)
máj. 7. 18:01
Az iP cím alapján és további terror alapján csekkolható
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Timycat)
máj. 7. 14:25
Köszi, jó ez a cikk. Vicces, de önkéntelenül ezeket használtam.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Papája)
máj. 7. 13:04
Köszönöm szépen, utána járok ennek. Majd mindenképpen jelzek a folytatásról. Nagyon jó lenne megmaradni a melóban, mert a hitelt meg fizetni kell. Különben simán kilépnék.
16. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 13:00
15. papája (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 12:35
VAN kiút. Írd be a keresőbe, hogy egyenlő bánásmód. Kiad egy csomó használható találatot, csak keresni és felhasználni kell. Ne hagyd magad !
14. NomNom (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
máj. 7. 12:32

😂

A stílus már messziről üvöltött. Pedig nem szoktam követni azokat a fórumokat.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook