Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Mozzarellás polenta recept

Mozzarellás polenta recept

Elkészítési idő 40 perc

A Mozzarellás polenta hozzávalói:
25 dkg kukoricadara
30 dkg pizza mozzarella sajt
1 evőkanál vaj vagy margarin
néhány szál friss kakukkfű
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
kevés olaj


A Mozzarellás polenta elkészítési módja:
Egy liter vizet felforralunk és megsózzuk. Beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel alaposan összekeverjük. A hőfokot takarékra állítjuk, és a polentát sűrűn kevergetve kb. 15-20 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat/margarint, és egy kevés olajjal lekent üveglapra vagy munkalapra terítjük. Kb. 3 cm vastagságú négyzeformára kinyújtjuk és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk (kb. 7-8 cm) Mindegyik polentanégyzetre 2 szelet mozzarellát helyezünk, megborsozzuk, és 1-1 ágacska kakukkfüvet helyezünk rá. Előmelegített (200 fok) sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején egy kicsit megpirul. Bármilyen szaftos-mártásos hús (pl. osso buco lásd receptek közt) remek körete.


Kategória: Köretek receptjei


A mozzarellás polenta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook