Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egyszerű születésnapi csokitorta - felturbózva recept

Egyszerű születésnapi csokitorta - felturbózva recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Egyszerű születésnapi csokitorta - felturbózva hozzávalói:
1 db kerek piskóta 8 tojásból, 3 részbe vágva:
8 tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor

Krém:
1 csom. Oetker pudingpor /csokis/35gr
40 dkg cukor
10 dkg liszt
1/2 l tej
35 dkg vaj (nem margarin!!!)
12 dkg kakaópor /sütéshez való, nem cukrozott!/
2 ampulla rumaroma /aki intenzívebb rumos ízt szeretne, tehet bele többet/

Díszítéshez: kókuszreszelék v. csokidara


Az Egyszerű születésnapi csokitorta - felturbózva elkészítési módja:
Nem szeretem a bolti piskótát, inkább itthon sütöm. Szebb, olcsóbb és sokkal finomabb :) De ha nincs jobb, a bolti is megteszi :) 26 cm-s tortaformában készítettem a tortalapot. A piskóta elkészítés: szokásos módon A krém elkészítése: A fél liter tej egyik felét forraljuk fel a cukorral,a másik felébe még hidegen keverjük el a lisztet és a pudingport csomómentesre. Amikor a tej felforrt, összeöntjük és sűrűre főzzük a masszát. Majd levesszük a tűzről és ha teljesen kihűlt, belekeverjük a lágy vajat és habverővel felhabosítjuk. A végén belszitáljuk és jól elkeverjük a kakaóport és a rumaromával együtt jöl összekeverjük. A tortalapokat bekenjük a krémmel, majd a torta széleit és tetejét is annyira vastagon, hogy a torta lapok ne látszódjanak ki. Ha maradt még krém, díszítsük vele a tortát egy habzsák vagy egy lecsippentett sarkú zacskó segítségével. A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel (szerintem ízben és látványban ez illik hozzá a leginkább, de díszítsen mindenki kedve-ízlése szerint) enyhém belenyomkodjuk a dekorációt a krémbe, hogy ne potyogjon le könnyen. Pár órára hűtőbe tesszük, "igazi" vaníliás cokorra felvert tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat!

A piskótát ne vegyük ki azonnal a sütőből, mert lehet hogy ezért esett össze az amúgy szép nagyranőtt tésztám. Nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni.

Ha túl sok krém megmaradna, sima, natúr Albert kekszet vagy háztartási kekszeket ragasszunk vele össze (ha kész, kenjük be a rudat kívül is és szórjuk meg ezt is kókusszal)
1 éjszaka pihentetés után ferdén szeleteljük fel. Nagyon finom, könnyű, látványos süti


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egyszerű születésnapi csokitorta - felturbózva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook