Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? fórum

Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)

488. Nikice
2007. dec. 2. 14:28

Szia Edina!

Nem igazán van időm netezni, a kölkök (hugom és fiam) kitúrnak mindíg :)

A véreredményeidet nézegettem, se nem igazán tudok mit mondani... :(

Én már nemtudom, mi normális, ráadásul a határértékek az én lapomon mások. neked 3. napon vették le ezeket? vagy már 21. ?

Grat a tüsző miatt, akkor ennek ismeretében nemkérdem, mit csináltatok esténként! :)

2007. dec. 2. 10:10

SEHOL SENKI?????

SZAMÓ?NIKI?

Merre vagytok???

2007. nov. 30. 19:50

Sziasztok

Megjöttem az uh-ról. VAn egy szép 15mm tüszőm a bal oldalon. Illetve a endometrium is 7mm.

AZt mondta a doki,hogy szép.....

Hétvégén megvan a programunk:)

NAgyon sokat nőtt szerda óta a tüsző is meg a nyálkahártya is.

Hétfőn megyek utoljára.

Hú,izgulok csajszik:)

2007. nov. 30. 15:07

jól össze ugrott :(

FSH 1.26

LH 6.2

Prol:13.52

Prog:14.57

Estr:112

Testo:0.63

HTSH:1.95

Csak azért írtam le mert nem igazán lehet kivenni a másikból mert összementek a határértékekkel :(

2007. nov. 30. 15:05

Sziasztok!

Megjött a hormonom.Szerintem megint nem jó.nov. 12-én kellett volna megjönni,ha 28 nappal számoljuk.Vérvétel :11.23-án

FSH:: 1.26 2-138

LH. 6.2 0.4-105

Prol.:13.52 1.39-24.2

Prog.:14.57 0.27-38.63

Estr: 112 20-508

testo:0.63 0.06-0.82

HTSH: 1.95 0.35-5.5

szerintem megint nem jó! :( Szerintetek?

Hétfőn megint doki :S

483. Szamó
2007. nov. 29. 09:44

Most mennem kell dolgozni!

Légy jó!

Puszi!

482. Szamó (válaszként erre: 481. - 16e8707293)
2007. nov. 29. 09:43

Meglátod minden rendben lesz! Ha szurkál, akkor az lehet a pé is!

Nekem 5 nap tesztig.Aranyos vagy, remélem jók a megérzéseid!

481. 16e8707293 (válaszként erre: 479. - Szamó)
2007. nov. 29. 09:39

Szia.

Én már ennek a 11mm-nek is örülök. Péntekn megint megyek uh-ra. Remélem akkor már 20mm-lesz:)

Érdekes,mert mindenhol azt mondták,hogy naponta 2mm nől a tüsző,hétfőn még nem volt,szerdára meg ott viritott a 11mm-es tüsző. Ha igy nézzük akkor simán lehet péntekre 20mm.es. Mondták igyak nagyon sok folyadékot. 3litert,na ez nekem nagyon nehezen megy.Mert sajnos alig iszok folyadékot.De most hogy tudom,egyfolytában öntöm magamba a folyadékot,utána meg rohangálok wc-re:)

Ma arra ébredtem,hogy szúr a bal oldalam:)

És a hőm az egekben van 36.9.

Nekem mióta mérem kb 4 hónapja addog soha nem volt ilyen magas a hőm. de rákérdeztem a dokira,és azt mondta,hogy a Closti nagyon megemeli a ébredési hőt.

Hanyadik cn vagy???

Szoritok neked nagyon,érzem MOST sikerült nektek

480. Melinda17 (válaszként erre: 478. - Pirosalma)
2007. nov. 29. 08:39

szia!!

Hát akkor tényleg Mekk Elek......

:)

479. Szamó (válaszként erre: 476. - 16e8707293)
2007. nov. 29. 07:43

Szióka!

Szerintem is 2 naponta pont jó! Így tuti elkapjátok. A 11mm tényleg nem nagy, de legalább van!!! Nekem ebben a hónapban 21mm-es volt (amikor UH-n láttuk), remélem elcsíptük.....

Szorítok!!!!

478. Pirosalma (válaszként erre: 469. - Melinda17)
2007. nov. 28. 18:37

Szia!

Szerintem sántít. Ez így furcsán hangzik, főleg tőlem, hisz egyrészt a cikket orvos írta (ezért is furcsa számomra), másrészt ki vagyok én, hogy megmondjam...

"A policisztás ovárium szindróma (PCOS) dominánsan öröklődő inzulin receptor betegség" - azért ilyet nem lenne szabad írni szerintem...(az inzulinnak is van/lehet szerepe, de nem minden esetben, és főleg nem elsődleges.)

Aztán: férfiaknál a PCOS az kicsit merész, főleg, hogy nincs petefészkünk. A metab-X stimmel, de az teljesen más (persze az inzulinnal kapcsolatos).

A PCOS-esekben pedig nem minden esetben áll fenn inzulinrezisztencia, legalábbis nem olyan mértékű; és nem igazán egyedül kiváltó ok (hanem következmény is, hiszen egy öngerjesztő folyamatról van szó).

És nem hinném, hogy olyan könnyen össze lehetne téveszteni a folliculus persistenssel (a túlélő tüsző szindrómával az orvosi irodalomban még nem találkoztam, a folliculus p. viszont létezik). Azért egy nem tudom, hány centis cisztát így benézni nem megrepedt tüszőnek...

A cikk ugyan nem említi, de a foll. persistenst (elhúzódó-elmaradó tüszőrepedés) a stressz által emelkedett kortizolszint okozhatja - legalábbis én ezt szűrtem le az ismereteimből.

Itt elképzelhető, hogy az androgének (mellékvesekéreg-androgének) is emelkednek (a kortizol mellett), de ezt baromira nem lehet összetéveszteni a PCOS-sel, mivel a PCOS-ben főként a tesztoszteron emelkedett (ami a petefészkeekből származik), míg stresszes esetben a tesztoszteron kevésbé;

ellenben pl. a DHEA (ún. gyenge androgén, a mellékvesekéregben keletkezik) és egyéb mellékvesekéreg-androgének emelkednek (ezt vizeletből is lehet mérni).

"Ebben az esetben a tüsző megérik, de nem reped meg, nem érlelődik a helyén sárgatesthormon." - ezt a mondatot úgy, ahogy van, inkább meg sem hallottam...(A tüsző helyén sárgatestHORMON??? Talán inkább maga a sárgatest...)

"Egyszerű mikroszkópos vizsgálattal bizonyítható ez utóbbi elváltozás: ha a ciklus utolsó napjaiban a nyakcsatorna nyákja a mikroszkóp alatt jellegzetes páfránylevél rajzolatot mutat, akkor a túlélő tüsző szindróma bizonyított, hiszen nem következett be tüszőrepedés, nincs progeszteronja, csak ösztrogénje, nyitott a nyakcsatorna. Ha nincs páfránylevél rajzolat, a nyakcsatorna zárt, nyák nem nyerhető, az a PCOS-re utaló tünet." - ez is kicsit sánta, ugyanis PCOS-ben is alacsony a progeszteron, és tüszőrepedés sincs sok esetben.

Hoppá! [link] (ezt most találtam nemrég, annyit tennék hozzá, hogy folliculus pers. emberben is van, ha jól tudom)

477. Nikice (válaszként erre: 476. - 16e8707293)
2007. nov. 28. 12:49

Kétnapont, az a tuti!

Nemis túl sűrű, és a katonáknak van egy nap újratermelődni+erősödni, és le sem nagyon lehet így maradni róla, mert azért 72 óráig az erősebbek még elevickélnek. Szerintem 2 naponta!!!

2007. nov. 28. 12:19

szamó.

Tegnap este voltunk együtt,a dokim nem mondta,hogy most lehet próbálkozni. Azt mondta,hogy ennek a tüszőnek még növekednie kell,11mm az azért még kicsike,hogy megrepedjen. Most akkor mikor legyünk együtt???? Pénteken?? hú,nagyon izgulok,azt sem akarom hogy "lemaradjunk "róla.

475. Szamó (válaszként erre: 472. - Nikice)
2007. nov. 28. 11:49

Köszi a jó kívánságokat!

Túlélem.....Remélem.....

A postával az a baj, hogy nagyon nagy cég és nagyon mocsok, találnak kibúvót! Arra hivatkoznak, hogy nam megfelelő volt a csomagolás. Tudod mivel volt belül csomagolva? Azzal a pukkantós műanyaggal. Hát, az nekik nek elég. Na meg a postaköltség.....Innentől én csak a csekkjeimet adom fel a postán, ezek után még egy képeslapot SEM!!!!!!! Nem adok nekik munkát!!!

Kicsi pockom ma színházba ment az ovival, remélem nagyon jól érzi magát, már nagyon várta!

A lelkemet próbálom gyógyítani, nehezen sikerül. Sokszor ok nélkül is sírok, legyszívesebben állandóan aludnék. Kitaláltam valamit, hátha eltereli a figyelmemet: üvegmatricákat csinálok üvegfestékkel. Karácsonyosat, fürdőszobásat....

474. Szamó (válaszként erre: 473. - 16e8707293)
2007. nov. 28. 11:45

Jajj, de jó , hogy végre jó hírt hallok!!!!!

NAGYON szorítok neked, hogy sikerüljön!!!!

Pénteken beszámolót kérek, hogy mi a helyzet!Addig is akciózni ám!!!

2007. nov. 28. 11:29

sziasztok.

Képzeljétek.....van egy 11mm-es tüszőm a bal oldalom.

Hétfőn még nem volt most meg,már 11mm.

Hú,most örülök neki,pénteken kell mennem uh-ismét,hogy nő-e a tüszö.

Nyálkahártyám elég vékony volt csak 3.7mm.

olyan jó lenne ha lenne egy szép domináns tüszőm:)

remélem szépen fog nőlni.

Érdekes kb 2 mm nől naponta. Hétfőn nem volt most meg....... akkor jól beinditott a closti

472. Nikice (válaszként erre: 470. - Szamó)
2007. nov. 28. 11:16

Húú, Szamó! Ezek után? Köszi remekelül vagyok..meg sem merek szólalni! :S

Hát ez elég pocsék hogy minden fronton gondok vannak. Sajnálom. Nem is tudom, mit mondjak. A potát ne hagyd annyiban! Fenyegetőzz fogyasztóvédelemmel...

Pici fiadnak meg jobbulást kívánok!

Meghát a te lelkednek is!

471. Szamó
2007. nov. 28. 10:57
Ja, egyébként hánytam, de az idegtől......
470. Szamó (válaszként erre: 468. - Nikice)
2007. nov. 28. 10:56

Szia!

Hát, az igazság az, hogy van kisebb-nagyobb gondom.....

Van egy rendőrségi ügyünk, nem fogadták el a fellebbezést, 30000,-ot kell fizetnünk. Van egy másik is, arra egy ismerős azt mondta, hogy kg.40-50000,- lesz. Jól jön így karácsony előtt....Ja, és a páromnak majdnem 1 évig nem lesz jogsija.....

A szülinapom nem sikerült túl rózsásra, a párom sok mondatával nagyon-nagyon-nagyon megbántott, de persze ezt ő észre sem vette (vagy nem akarta...). Ebből vita lett, meg rossz hangulat.....

Küldtem Pestre egy csomagot, az édes-drága posta összetörte ami benne volt, nem fogadták el reklamációt (pedig rendesen volt csomagolva, rajta volt, hogy törékeny és 1890,-volt a postaköltség!!!), így a károm 32000,-....

Baba ebben a hónapban sem igen lesz, hiszen nem sok rá az esély, emlékszel, írtam róla neked privit. Azóta persze már ebben is én vagyok a hibás.....

Kicsi fiam igencsak beteg (volt), már kifelé mászunk belőle. Sok éjjel nem aludtunk rendesen, annyira köhögött. Félek, mert volt már kruppos.....

Az egész ház szalad, de semmi kedvem takarítani, tojok az egészbe......

Alig van mostanában munkám, szerintem mindenki húzza az időt, hogy majd karácsonyra megcsináltatja. Csak azt nem tudom, hogy így miből éljek.....

Beadtam a jelntkezésemet 2 helyre is részmunkaidőre, de egyikről sem jött semmi. Pedig nagyon kéne a meló!.......

A szalonban, ahol dolgozok én szoktam takarítani, mindig hajnalban kell mennem, hogy nyitás előtt kész legyek. Vagy éjjel, zárás után. Nagyon fáradt vagyok!.......

MOst ennyi "jó" dolog jut eszembe, de még volt sok apróság, ami említésre sem méltó......

Te hogy vagy ??? Mi újság???

2007. nov. 28. 10:36

Sziasztok!!

Most olvastam egy linken,hogy sok esetben összetévesztik a PCO egy ugynevezett túlélő tüsszőszindromával,ami nem olyan mint a PCO csak nagyon hasonló tüneteket produkál.bemásolom a linket. [link]

szerintem érdekes :)

468. Nikice
2007. nov. 28. 09:12
Szia Szamó! Mi a baj? Segíthetünk? Nekünk elmondhatod, tudod, ez nem lehúzás...
467. Szamó
2007. nov. 28. 08:23

Sziasztok Lányok!

Bocsika, amiért eltüntem, látom hiányoltatok.....Nagyon jól esik!

Elég vacak most az élet nálunk, így nem jöttem, nem akarok senkit lehúzni a rossz kedvemmel.....Na meg időm sem nagyon volt.

Ma igyekszek visszaolvasni titeket! Remélem minden oké nálatok!!!!!

Millió puszika nektek!!!!

2007. nov. 27. 15:26
hát igen..de nem baj,mert majd mi is fogunk arról írni,hogy mekkora pocakunk van....TUTI :)))
465. Nikice
2007. nov. 27. 15:25

Hát igazán nincs mit...Sajnálom, hogy itt találkoztunk.

Megyek a fiamért az oviba, szia! Sziasztok, mindenki!

2007. nov. 27. 15:13
oksi köszi szépen !!!! :))
463. Nikice
2007. nov. 27. 14:54
majd küldök akkor egy linket is, azt is megnézheted, a hormonokról pcos-eseknek...
2007. nov. 27. 14:52

Köszi :)

Igen persze.Elvileg ezen a héten pénteken,de lehet,hogy csak jövő héten mert elég lassan készül el..sajnos

461. Nikice
2007. nov. 27. 14:41
Mikor lesz eredmény? megosztod majd velünk?
2007. nov. 27. 13:47
Most mér semmit sem,majd elvileg ha megjön a hormon akkor megbeszéljük a dokival.Gondolom Clostit ír majd,de konkrétan nem mondta,viszont örült neki,hogy nincsen ciszta.Én is de ugye ez korántsem biztos,hogy így is marad..
459. Nikice (válaszként erre: 458. - Melinda17)
2007. nov. 27. 13:01

Szia Melinda!

A policisztás kép nem feltétlen kell megjelenjen a tüneteid között, fordítva is igaz, ha valakinek olyan petefészke van, még nem feltétlenül pcos-es.

A laboreredmények (emelkedett lh, fsh!lh arány) támasztják alá, plusz egyéb tünetetk, amiket említettél, s hát külön kiemelve a cikluszavart is. Igen, sajnos elképzelhető, hogy megnyúlnak a ciklusok, ez is a rendellenes petefészekműködésre vezethető vissza. De talán inkább azzal találkoztam eddig sűrűbben, hogy rendszertellené vált. Vagyis sosem ugyanannyi napra jön meg. Lehet 40 napos ciklus is, ha mindíg 40 napra jön meg, akkor annak az egyénnek az normális. Nálam is inkább az volt, hogy 30-35 nap, 5-6 havonta 40 napon túli, de volt 26 napos is...vagyis rendszertelen lett.

A ciszták jönnek mennek, múlik el belőlük, attól a pcos-s nem gyógyul. Valóban folyamatos ellenőrzés, és gyógyszeres kezeléssel lehet kordában tartani, és megelőzni a súlyosabb tüneteket.

Szedsz valamit?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook