Mosogatógépet vennék, de milyet? Tapasztalaok, ajánlások? (beszélgetés)
Nekem is ez a bajom,hogy a szerelő azt mondta,hogy csak a bosch ami még minőséget gyárt,de annak az ára is az egekbe van a többihez képest. :-(
Az extra garanciát én is kérni fogom,ezért gondoltam,hogy lehet,hogy az olcsóbb gépet kéne venni,mert 4 év után tuti teljesen elromlik.
De anyám szerint egyszer vegyem meg a drágábbat és nem lesz vele gond. Hát nem tudom...
Ez a legegyszerűbb változata a mosogatóknak. Azért is választottam ezt, mert mondták, hogy szinte nem tud elromlani.
ADP 4305 a száma.
Nekünk Indesit van, 2009. januárban vettük és most, 2010. novemberben kellett rajta szerelni valamit, de most megint jó. Alapban volt rá 2 év garancia, szóval nem került pénzbe a javítás, de lehet venni extra garanciát plusz pénzért. Mi nem kértük, de lehet még utólagis kérni, szóval elgondolkodunk, kérjük-e vagy reménykedjünk, hogy más nem romlik el a gépen. :)
Különben a só adagolója ment tönkre, elment belőle mindig a só, így borzalmas rondán mosogatott.
Aztán ha már mosogatógép, akkor elmondom itt, mit mondott még a szerelő... Én is mondtam, hogy de hát Anyu mosógépe Indesit volt, 10 évig gond nélkül működött, most cserélte le. Meg a hűtője is Indesit és jó, pedig az sem új. Erre mondta a szerelő, hogy igen, amit olyan 5 évvel ezelőtt gyártottak, még volt minősége, de a maiak már elég ócskák sokszor. :S Tök jó.
Azt is mondta még, hogy felejtsem el a bolti mosogatógép tisztítót, inkább havonta 1x öntsek 2-3 dl 20%-os ecetet az üres gépbe és a rövidprogramot futtassam végig. Az szépen kitisztítja, amit kell.
A másik, amit mondott, hogy ne vegyem ezt a 100 az egyben :D tablettát (Calgonit), ha teszek öblítőfolydékot is, mert túl sok neki és eltömítődik a gépnek ezer kis rése a sok szappanos izétől.
Aztán a másik, hogy ezek a tabletták 12 terítékes géphez valók, nekem 9-es van, nyugodtan törjem félbe vagy valami, mert túlhabzik és nem jó sem a gépnek, sem az edényeknek, mert csupa vegyszer marad.
Érdekes... Elgondolkodtam és lehet igaza is, meg nem is. Nehéz kiigazodni, mindenki mást mond, reklámoz, ajánl, stb.
Szerintetek kell a digitális kijelző?
Mert én csak abból tudtam,hogy baja van a gépnek,hogy kiírta a hiba kódot. Amúgy észre se vettem volna,mert elindult,csak a program közepén leállt.
Nekem 6 éve van Whirpool mosogatógépem, 12 terítékes. Semmi probléma nincs vele, nagyon szuper gép és kicsi a meghibásodási lehetősége, miután összesen 3 kapcsoló van rajta. 50 ezer forintba került.
Ajánlani tudom mindenkinek!
Tavaly én is karácsonykor vettem a mosogatógépet,de akkor akcióba is 72000ft volt a legolcsóbb. :-(
Most kinéztem neten egy boscht 82000-ért,de nem 2évre akarom megvenni,mert ahhoz drága,h.2évente lecseréljem.
Ja, anyumnak is Indesit-e van, anyósomnak is, nekem ez a második, az első ugyebár egy albiban volt, ez pedig a sajátom, december 11-én lesz egy éves a picike. Anyáéknak asszem 7 éves, anyósoméknak meg 5.
De pl amikor mi is vettük a gépet, utánanéztünk neten, hogy mit írnak a szériáról, amit kiválasztottunk, ami olcsóbb volt. Arra azt írták, hogy nincsenek úgy megelégedve vele, mint egy drágábbikkal, ami szerencsére pont akcióban is volt akkor, mikor mi vettük a gépet, sokkal többet tud és csak egy picit került így többe. Én maximálisan meg vagyok vele elégedve.
Azt olvastam, hogy az Indesit az egyetlen mosógép, amiből az öblítés funkciót nem spórolták ki, elég ideig csinálja, épp ezért extra finom illatosak a ruhák mosás után. És pont ezt tapasztaltam is az egyéb mosógépeknél, amiket használtam, hogy hiába öntök dupla annyi öblítőt is a gépbe, akkor se olyan, csak addig illatoznak a ruhák, amíg száradnak. Ezzel a géppel pedig a szekrényből kivett ruhák is illatosak még hónapok múlva is. Imádom, nem tagadom. :D
Mosogatógépről van szó. :-)
Mosógépem is candy,az már 3 éves,és nagyon jó.