Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diétás habos almás torta recept

Diétás habos almás torta recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Diétás habos almás torta hozzávalói:
Piskótalaphoz:

4 tojás
4,5 evőkanál zabkorpa vagy zabpehelyliszt
4,5 evőkanál por alakú édesítő /pl.fruktóz,szőlőcukor/
1 vagy 2 evőkanál víz /a tészta állagától függ/

Töltelékhez:

6-8 db nagyobb alma
4 dl növényi tejszín /vagy 2 cs. habporból vert hab/
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 dl tej+ 0,5 dl tej a zselatinhoz
ízlés szerint édesítő
2 púpos evőkanál zselatinpor
őrölt fahéj ízlés szerint
5 dkg vaj vagy margarin


A Diétás habos almás torta elkészítési módja:
Elkészítjük a piskótát: A tojásokat különválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a por alakú édesítővel habosra keverjük,hozzáadjuk a zabkorpát vagy a lisztet,jól összekeverjük,majd hozzákeverjük a vizet is. Lazán belekeverjük a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tortaformában,180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült,kivesszük a formából,lehúzzuk róla a papírt,és visszatesszük a piskótalapot a formába. Félretesszük hűlni. Töltelék elkészítése: Az almákat megtisztítjuk,és uborkagyalun vékony szeletekre gyaluljuk. A margarint egy edényben felolvasztjuk,rátesszük az almát,kevés vizet öntünk alá. Rátesszük az ízlés szerinti édesítőt és fahéjat is. Puhára pároljuk,kihűtjük. A 4 dl tejből és a vanília ízű pudingporból a recept alapján pudingot főzünk,ízlés szerint édesítővel édesítjük,kevergetve kihűtjük. A 4 dl növényi tejszínt habbá verjük,ha kell,édesítővel még édesítjük. 2 evőkanál zselatinport felfőzünk fél dl tejben,langyosra hűtjük,hozzákeverünk 2-3 evőkanál felvert tejszínhabot,és utána az egészet a többi tejszínhez keverjük. /Tejszínhabpor alkalmazása esetén 3 dl tejjel többre van szükségünk. Ez esetben nincs szükség édesítésre/ Az elkészült tejszínhabot belekeverjük a vaníliakrémbe. A tortalapra kenünk egy réteg krémet,arra ráterítjük a párolt alma felét,majd újra krém következik,végül az alma másik fele. Az egészet bevonjuk a maradék krémmel. 2-3 órára hűtőbe tesszük,hogy a krém megdermedjen.

Aki nem diétázik édesítőszer helyett cukorral is elkészítheti.
Nagyon finom és egyszerű torta.

A torta képe az adatlapomon látható


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diétás habos almás torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook