Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mivel játsszon egy 3-4 éves kisgyerek? fórum

Mivel játsszon egy 3-4 éves kisgyerek? (tudásbázis)

1 2 3
37. rayman3 (válaszként erre: 35. - Pmjudit)
2009. márc. 22. 15:17
Igen, de ha nem a témához szól hozzá, minek okoskodik!!??
36. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 35. - Pmjudit)
2009. márc. 22. 15:07
A fórum tetszik ezért irtam a Moderátornak...nem bánnám ha az alapötlet megmaradna....a helyesirásra pedig van külön fórum:)
2009. márc. 22. 14:58

Ez egy elég jó téma lenne, ötleteket kapnának egymástól a szülők, ne offoljátok szét. De azért jó lenne, ha mindenki megpróbálna helyesen írni, mert tényleg nagyon bántja az ember szemét.

Nem kell megsértődni, ha vki hibázik, de már az egész topic erről szól.

Soha sem értettem, ha vki nem tudja hogyan kell az adott szót helyesen leírni, miért nem írja másként?!

2009. márc. 22. 14:54

nincs kedvem visszanézni hogy hány hozzászolás szol a gyerekekröl és hány a mocskolódásrol:((

irtátok a vetitést az enyéim nagyon szeretik,szoktuk úgy hogy én olvasok ők nézik,majd az ismerős mesét a kicsi próbálja csak a képek alapján elmesélni nekünk,vagy a nagy felolvassa mert ő már iskolás.....a kicsi olyan 4-5 éves kategória és élvezi nagyon.Szeretik a társasjátékokat,csináltunk párat mi is házilag,vannak olyan dobókockák amin pl nem számok,pöttyök hanem szinek,formák vannak.

2009. márc. 22. 14:53

Már ne is haragudj,de miért kéne nekem bocsánatot kérnem????

Te kötöttél belém az okos fejeddel.

Eddig próbáltam a humoros részét megkeresni a dolognak,de ennek nincs.

Ugyanis az szerintem nem vicces,ha valaki más hibáján köszörüli a nyelvét!

Nem kerülte el a figyelmemet semmi ,csak úgy érzem azok után ,hogy megsértettél nem kell figyelembe vennem semmit amit te hozzá fűzöl a kérdéshez.

Vissza térve a hadjuk-hagyjuk szavakra, én így tanultam ,ha nem így van akkor ez van,nem makacskodok emelet,de most már tényleg HAGYJUK(hogy boldog legyél),mert úgyis olyan ember vagy akinek hiába mondom hogy a fekete fekete,ha szerinted az fehér!!!

2009. márc. 22. 14:51

3-4 éves gyerek? Rajzoljon, gyurmázzon, legózzon, építsen, babázzon, autózzon, legyen eladónő, óvó néni, fodrász stb...

De ne várd el tőle, hogy csak egyedül, ülj néha te is mellé, hogy legyen közös élménye.Ha rengeteg sok játék van körülötte, egyszerűen nem tud választani közülük. Mi is így voltunk a lányunkkal.

31. cbc7d5fe99 (válaszként erre: 29. - Syria)
2009. márc. 22. 13:57
ne haragudj!!de menj inkább az iskolába helyesírást javítani itt nem erre vagyunk kíváncsiak én a moderátor helyébe nem engedném meg az ilyen hozzászólót!!én sem írok gépen hibátlanul és mégis könyvelek ,,tökéletes ember nincs!!!:-))))
2009. márc. 22. 13:54

Mivel játszon egy 3-4 éves kisgyerek?

ebbe mi a hiba nem értem??,,,

29. syria (válaszként erre: 27. - Captonne)
2009. márc. 22. 13:44

Nanananananana!

Nemcsak én OFF-olok, hanem a topicnyitó is, aki még csak elnézést sem kér.

Írtam a témához is, de úgy látszik, az elkerülte a figyelmed. Ezt most megtoldom: mesenyomda, fából készült, állatképes dominó.

A hagyományos diavetítés garantáltan elvarázsolja őket! A falon a színes kép, közben meg anya hangja. Bár ez utóbbihoz természetesen jelen kell lenned.

Kedves captonne!

„Nem félek kimondani amire gondolok,sajnos nem mindig tudok higgad maradni” írtad magadról találóan (, ám nem tökéletes nyelvtanisággal). A mondat első fele rám is igaz, a második már egyáltalán nem. Lesz még kellemetlenséged az életben bőven, ha így folytatod.

Tojok a negatív helyesírási teljesítményeidre (hadjuk? ilyen magyar szó nincs is!), bőven van egyéb terület, ahol pozitív eredménnyel kiélhetem magam.

Sok sikert a gyerekeid felesleges energiáinak lekötéséhez! Nem tanácsolom a képernyős megoldásokat, azok több kárt okoznak, mint hasznot.

2009. márc. 22. 08:45
:-)
2009. márc. 22. 08:44

Én szemem előtt látom okoskodó arcodat,ahogy vered a billentyűzetet.

Most szépen próbállak megkérni,vagy írj a témában vagy nyiss egy másik topikot ahova majd szívesen írok neked végtelen sok helyesírási hibát,hogy kiélhesd magad.

Bocsánatot pedig nem kértél ,csak elbújtál a szarkazmus mögé!!!!!!!!!

26. syria (válaszként erre: 25. - 2a424e60e7)
2009. márc. 21. 18:43

Szépen elszabadult miattam a pokol. Pedig humornak szántam a 9-es hsz.-omat! Mikor beúszott balról a téma, az volt az első gondolatom, amit leírtam, de átérezve a kiíró problémáját rögtön bocsánatot is kértem, amire ő toronymagasan tett.

A tanáraim alapos munkájának, és az örökölt intelligenciámnak (ez nem öndicséret akart lenni, tényleg szuper ősökkel dicsekedhetek) köszönhetően hiperérzékeny vagyok a helyesírásra. Főleg a szövegszerkesztők korában!

Elnézést az OFF-ért.

2009. márc. 21. 17:52

Most tényleg.Nem mindegy ki hogy ír?Nekem fel sem tűnt ha hadjuk-hagyjuk, a játszon-játsszon stb....

Kinőttünk az iskolapadból.

Lehet még venni állatos dominót az is jó pl..

24. syria
2009. márc. 21. 16:54
Szinte látlak a homokozóban, amikor érveid híján a kislapáttal vered a játszótársad fejét vaskos káromkodások közepette.
2009. márc. 20. 11:03

Szia!

Az én fiam 3 éves. Szeret rajzolni, gyurmázni és nyomdázni. Igaz,hogy fiú, de van egy hugicája is, akinek karácsonyra főzőkészletet vettünk alapanyagokkal együtt. Azóta a fiam nagyon szeret főzőcskézni és vettünk pénztárgépet, így vásárolni is szoktunk.

A játékokat 1-2 napra/hétre néha elszoktam rakni, így nem unják meg.

2009. márc. 20. 10:43
Vettünk egy kártyapaklit Fi-Fiset nagyon bejön neki olyan mint a Fekete Péter ajánlom mindenkinek órákig eljátszik vele!!
2009. márc. 19. 13:30

Van nekik wader kockájuk,de nem sokáig köti őt le,sajnos kint meg hideg van és sajna nem tudom kivinni őket :(

Azt hiszem az a baj ,hogy az öcsi előtt egész nap ráértem vele foglalkozni,de most sajna nem :(

20. 2a424e60e7 (válaszként erre: 19. - Captonne)
2009. márc. 19. 13:19

3-4 éves gyereknél?Hát nem túl egyszerű....

és a mesekocka?És egyéb építőjáték?

2009. márc. 19. 13:12

A puzzle-t próbáltuk,de sajnos az öcskös mindig szétszórja.

Lassan ráérzek a dolgokra,azt hiszem a türelmemet kéne növelni :)

18. d0b7178f40 (válaszként erre: 17. - Hajnimaci)
2009. márc. 19. 12:53

ez a lufi falanállal nem is rossz ötlet.

megpróbálom.

Biztos nyerő lessz

2009. márc. 17. 08:49
Nálunk is néha probléma ez, de vettem egy pár "okos" könyvet, tele vannak játéktippekkel. Ez is a címe "Játéktippek". Aztán ott a duplo, ami mostanában nagyon sikeres. A másik, ami tetszik nekik (két kislány) és tök jól elvannak vele, az a mosogatás. Persze késmentesítés után, jöhet a pacsálás a mosogatóban. Addig én főzök. Festés, kicsit rumlis mondjuk két kicsi gyereknél, de sokáig leköti őket. Szoktunk teniszezni: lufit fakanállal csépelünk:)
16. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 12. - D0b7178f40)
2009. márc. 17. 07:56

nekem kb 4éves koráig dobálta a legót mindkettő és az épitőket is,legyen az fa vagy műanyag....a kicsi most lesz 5éves és most van az nála hogy reggel felébred és gyorsan épit egy fa várat vagy állatkertet,ahogy hazajön az ovibol délben leül és folytatja...ugyanez a legóval is bár nagyon aprót még most sem szeretik csak azt a közepes méretü nem legó márkáju legót:)

szóval lehet hogy évekig sajtkukac és nem köti le de azért többnyire eljön az az idő amikor igen....ebben nagy szerepe van a szülőnek is szerintem,mert több kedve van h együtt leülünk játszani vagy ha csupán ott vagyok és nézem,mintha egyedül kell rakosgatnia

15. d0b7178f40 (válaszként erre: 10. - C4f059c04b)
2009. márc. 17. 07:35
fából készültet vettem neki én is de sajna nem érdekli.pedig a nagykönyv szerint igen 3 év körülieket érdekli.(bár nekünk addig még 1 év van vissza)de a b.nőm kislányát nem érdekelte.
2009. márc. 15. 14:02

Egyb. köszönöm minden más hozzászóló édesanyának vagy édesapának,sokat segítettetek.

Nekünk is van építőkockánk,de beszerzek legot,lehet az a baj ,hogy már nem kihívás neki a nagy fajta építőjáték!

13. Promama (válaszként erre: 12. - D0b7178f40)
2009. márc. 15. 13:42
Nálunk a dvd a nyerő,mikor már nem birom beteszek egy rövid mesét és akkor ül,de persze akkor se sokkáig.Nála láttam először azt,hogy fejen állva is lehet tévét nézni:)))Sok mindent vettünk már neki:trambulint,az jó,mert ugrál rajta és nagyon élvezi.ovis torna karikát,amit a plafonba lehet fúrni,szeret rajta csimpaszkodni. A rugós hintát kezdi kinőni,de azt is szerette. A bordásfal a következő ötlet,de arra olyan szempontból várunk még,hogy a párom az alagsorban épp tornatermet épít a fiuknak és majd oda teszünk egyet. A tornaterem az egyetlen épkézláb megoldás,mivel télen vagy rossz idő esetén szabályosan "megőrülünk" idebent. Szalad,urik,labdázik,a tárgyak repülnek és kész kínszenvedés,ha leültetem játszani. Ha meglesz a tornaterem ilyenkor csak leviszem őket oda aztán tomboljanak,tetettek be apával magamnak egy fotelt,viszek könyvet és így mindenkinek jó lesz:))
12. d0b7178f40 (válaszként erre: 11. - Promama)
2009. márc. 15. 13:17

Sajna én is így vagyk a fiammal bár Ő még csak 2 de mint a sajtkukac.

nem ül el 5 percet csak ha reklám van.De akkor meg nem lát nem hall.Úgyhogy bármilyen játékot is vehetek neki.Nem sokáig érdekli.

11. Promama (válaszként erre: 7. - Belle Morte)
2009. márc. 15. 11:47
legó,a kedvencem volt és én is beszereztem a fiaimnak egy óriás vödörre valót,hogy majd építünk,játszunk. A kicsibe még van reményem,de a nagy...csak szétborítja,dobálja.Ő a mozgásos játékokat kedveli,5 percig se tud ülni:(
2009. márc. 15. 11:32
A fából készült építőjátékot szeretik a gyerekek. 3-4 éves gyerekeknek olyan építőjáték a jó, aminek nagyobb darabjai vannak, aimt nem tud a szájába tenni.
2009. márc. 15. 10:48
A lego az nekünk is bejött, órékpn át csak ül az asztalnál és épít.De szeret a nagyobb kockákból is építeni, vagy a kirakóval is jól elvan, sőt a szinező is bejött.
2009. márc. 15. 10:43
Labda, építőkocka, baba, kisautó.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook