Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mitől van az, hogy mostanában sokkal sósabban eszek, mint eddig? fórum

Mitől van az, hogy mostanában sokkal sósabban eszek, mint eddig? (tudásbázis kérdés)

2016. szept. 4. 12:08
alacsonynak tűnik a vérnyomásod, de alkat kérdése is.
17. 2ab16d5612 (válaszként erre: 16. - Ca6273a8a5)
2016. szept. 3. 17:26

Na, az úgy már más :)


de fontos az egyensúly, és az is fontos hogy mindenkinek más az egyensúly. Nekem pl a 110/60-as vérnyomás normális, más már szédül.


nyáron sokkal több só kell, de nem annyi hogy (ahogy mondtad is) más nem érzed az ízeket. Ízfokozónak kéne lennie, nem elnyomónak :)

16. ca6273a8a5 (válaszként erre: 13. - 2ab16d5612)
2016. szept. 3. 17:02

úgy értettem, hogy a TÚLZOTT só fogyasztása káros.

emberem pl. olyan sósan eszik, hogy a paradicsomot, ha megsózza, mintha sót nyalogatnék, és nem a paradicsomot enném.

15. Mezei Virág (válaszként erre: 12. - Ca6273a8a5)
2016. szept. 2. 11:44
A só NaCl vagyis nátrium klorid.
2016. szept. 1. 20:25

Romlott az ízérzékelésed. Pl. dohányzol, idősödsz, bizonyos betegségek kísérője is (a szaglásod is romlik); persze a kánikula, az izzadás, a sóvesztés miatt szükséges is a több só. Ha sokat eszel, pláne gyorsan, eleinte még nem, az étkezésed vége felé már kívánod a sózást, mert egyre kevésbé érzed az ízeket, "ellustul" az ízérzékelésed. Egyél lassabban, tarts szüneteket, forgasd körben az ételt a szádban, egyél közben egy-egy falat kenyeret, sajtot.

Aki főz, általában egyféle sót szeret használni, annak az adagolását ismeri.

13. 2ab16d5612 (válaszként erre: 12. - Ca6273a8a5)
2016. szept. 1. 19:24

A víz is egészségtelen. Sőt meg is halsz tőle. Jaaa hogy ésszel kell fogyasztani?


Annyira utálom ezt az így egészségtelen meg úgy. Só nélkül meghalsz. Még az állatok is pótolják ösztönösen.

2016. szept. 1. 18:07
és egészségtelen is a só. de lehetséges, hogy nátriumhiány, ahogy már előttem írták.
11. Mezei Virág (válaszként erre: 10. - Polivinilklorid)
2016. aug. 31. 10:13

:) Hát, ja!

40 éven túl...

2016. aug. 29. 19:25
Öregszel. Idővel az ember egyre kevésbé érzi a sòt.
9. Mezei Virág (válaszként erre: 1. - Ymanie)
2016. aug. 29. 07:29

Nátrium hiányod van.


Minél jobban sózól, annál magasabb a nyál só tartama. Hogy sósnak érezd az ízeket, több sót kell használni.

8. 2ab16d5612 (válaszként erre: 2. - 408020f45e)
2016. aug. 28. 13:49
én adalékmentes erdélyi kősót használok, de én is sósabban eszem az ételeket mint régen.
7. 2ab16d5612 (válaszként erre: 4. - Ca6273a8a5)
2016. aug. 28. 13:48
mondjuk a só???
2016. aug. 28. 13:44
Nyáron az izzadással a szervezetünk sót veszít. Ezért kívánjuk a sós ételeket, mert a hiányt pótolni kell !Aki nem kívánja a sósat, annak sem árt sósabban étkezni. Ásványvizek között is van magasabb sótartalmú, pl. Balfi víz, ami nyáron kimondottan jólesik, télen meg nem. Meleg munkahelyen,- öntődékben - védőital a 0,9%-os sótartalmú hűtött víz/ásványvíz, az elveszített só pótlására (elektrolit veszítás izomgörcsöket okoz)
5. Ymanie (válaszként erre: 4. - Ca6273a8a5)
2016. aug. 28. 13:40
Én is erre gondoltam. De mi?
2016. aug. 28. 13:27
valami hiányozhat a szervezetedből, amit sóval pótolsz.
3. Ymanie (válaszként erre: 2. - 408020f45e)
2016. aug. 28. 13:26
Nem hiszem hogy a sóval lenne a baj. Csak én eszek sósabban, a többiek nem.
2. 408020f45e (válaszként erre: 1. - Ymanie)
2016. aug. 28. 13:18
Más dolog az,hogy az ételbe sokkal több sót használsz, mint eddig és az is más, hogy sósabb ízt szeretsz mostanában. A helyzet az, hogy az észre vettem én is, hogy sokkal több sót használok fel főzéskor, mint eddig. De szerintem a sóval van a baj. El tudom képzelni, hogy sokkal több adalékot tesznek bele, súlyra megvan, de a sótartalom nincs meg és több kell belőle.
2016. aug. 28. 13:13
Mitől van az, hogy mostanában sokkal sósabban eszek, mint eddig?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook