Mitől lesz egy 4-5 éves gyerek gonosz? (tudásbázis)
Becsatlakozol az agresszívoskodók csapatába? :)
Mennyi frusztrált ember :))))
Nyugodtan jöhet bárki, aki szereti verni a kissebbeket, gyerekeket. Lehet nálam próbálkozni.:)
Mindenki megmutathatja, hogy mekkora legény egy nálánál nagyobb esetén.:)
Szerintem kár összekeverni a verve "nevelést" egy célzatos vagy akár dühből jövő pofonnal vagy fenékreveréssel.
Akármennyire is civilizálódtunk, azért még mindig ösztönlények vagyunk, van, hogy ki lehet hozni a sodrunkból, és van, hogy a gyereknek többet használ egy kis ijedtség-jobban rögződik benne, higy valamit nem szabad, mint 3 órás lelkérebeszéléssel, amire az első 5 perc után már nem figyel. Nincs is baj szerintem ezzel. A baj ott kezdődik, ha a felnőtt nem tudja kordában tartani az indulatait, nem érett a szülőszerepre, a verésen kívül nincsen semmilyen eszköze, és a célja nem a gyerek nevelése, hanem a gyerekkel járó odafigyelés, kellemetlen helyzetek elkerülése.
nos hogy egy példával éljek. az új elvek/módszerek olyanok mint egy vadonatúj csúcstechnológiás BMW, a maga nemében tökéletesen működik ha a megfelelő környezetben használja a megfelelő ember.
A régi módszer egy Kraz. ósdi, nyers, de működik minden körülmények közt..
a kérdés az hogy ha mostohák a körülmények melyik fog győzni? márpedig a világ jóval nagyobb részén mostohák a körülmények..
Van akinek az egy pofonja akár maradandó fogyatékosságot is okoz, de alapból egy nyitott tenyeres pofon nem könnyű testi sértés... a mérlegelés nehéz, az eredmény, a szándék és a körülmények a lényeg...belátható, hogy más a megítélés ha egy 100 kilós pasi ad egy pofont egy 50 kilós nőnek, mint fordítva, de önmagában még ez sem elég egy könnyű testi sértéshez
Ami meg a látleletet illeti, az a rendszer vicc
Ha erősebb vagyok a másiknál, akkor nem megoldás az ütés. De az tény, hogy szinte mindig eszköztelenségből használja valaki. Tehát nem azért, mert jó.
Na megyek, sziasztok:) jó beszélgetést.
Topikindító: ha nem a Te gyereked, elég keveset tehetsz...
Amúgy gáz, hogy ennyien tartják normálisnak a gyerekverést...
Egy pofon már annak számít nem? Egy ismerősömet a párja megütötte, mondjuk igaz, csak pénzbüntetést kapott, de nem mérlegelték, hogy jogos volt-e és megérdemelte-e a lány.
Jó, az önvédelem az más, azzal egyetértek. Gyerek esetében persze annak sincs igazán értelme 4-5évesen.
Ha nem tudom kivédeni, akkor jöhet a megfutamodás.
Tudod, szégyen a futás, de néha hasznos.
A viccet félretéve, nem mindig sikerül a konfliktust kikerülni, szituációtól függ, hogy mit tennék.
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt, szerelmes a férjem, és gyereke is lesz :-(
- Nem leszek nagymama! A gyerekem döntött így. Van köztetek aki ugyanebben a cipőben jár?
- Aggódom. Két nagyon kicsi gyerekünk van és csak gázzal tudunk fűteni, mi lesz ha elfogy a gáz? Ti mit tennétek?
- Ha nincs vagy nem lesz gyereked hátrányos helyzetű nyugdíjas leszel. Ez komoly?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?
- Utálom a gyerekeket. Önzők és gonoszak.