Mitől függ, hogy kibe voltunk/vagyunk/leszünk szerelmesek? (tudásbázis)
A szeretet ellentéte a gyűlölet, tehát, aki gyűlöl, az sosem szeretett igazán.
A volt páromat mai napig tisztelem. Ez fontos, a tisztelet.
A szerelem vagy szeretet elmúltával igen. Egy érzelem is meg tud halni, ezért nehezebb megtartani a bizonyos pillanat lángját folyamastosan.
A szerelem, ha tartós, átalakul szeretetté. Ha a kapcsolatban az egyik önző, sérül a kölcsönösség :/
Szeretet az van,volt és lesz,mert az az élet értelme.
De szerelemben még csak viszonzatlan volt,tudat alatt ezt vonzottam,mert betegesen félek a szerelemtől kb 4 éves korom (akkor történt valami)óta.Nem bírnám elviselni azt az érzést,túl sok(k)lenne az nekem,belehalnék:))
(mondjuk így meg a hiányba halok bele)
Szerintem ez nem döntés kérdése,hanem csak egy érzés,ami megmagyarázhatatlan,jön és mindent visz:)
habár mittudom én,velem még nem történt ilyesmi...
Mivel ezt irtad, eszembe jutott rola, hogy pont van egy ilyen cimu konyv, hogy A Szerelem Pszichologiaja, Gary Chapman a szerzo, jo konyv, de nem pont errol szol, hogy miert epp xy-ba szeretunk bele, hanem a mar kialakult parkapcsolat megfelelo kezeleserol, hogy hogyan kellene szeretnunk a masikat.
A kerdesedre valaszolva pedig :
Mindenkinek van egy adott ertekrendje, elkepzelese arrol, hogy milyen tulajdonsagokkal rendelkezo partnert talalna idealisnak maga szamara, aztan egyszer csak talalkozik valakivel, aki megkozeliti ezt az elkepzelest.
Nem vagyunk egyformak, szerintem csak ennyi.
Mármint mit nem lehet? :) Ezt nemigazán értem...
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok a szerelem pszichológiájára, arra, amit már le is írtam az előzőekben: miért, mitől függ, hogy kibe szeretünk bele.
További ajánlott fórumok:
- Ha valakibe nagyon szerelmes vagy de már vége túl lehet lenni rajta?
- El tudnatok hagyni valakit akibe nagyon szerelmesek vagytok észérvek miatt?
- Lehetek szerelmes úgy valakibe hogy nem tudok róla?
- Mit teszel (vagy tennél), ha a családod nem fogadja el a férfit, akibe szerelmes vagy?
- Ti szülnétek olyan férfinek gyermeket, akibe nem vagytok szerelmesek, de ő nagyon szeret és már 4 éve ismeritek egymást?
- Nők!Mi a véleményetek arról, ha a férfi akibe szerelmesek vagytok, egy haver nőnél alszik és mellette az ágyban?