Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit tehetnék? Önértékelési zavar? fórum

Mit tehetnék? Önértékelési zavar? (beszélgetős fórum)


17. rewt (válaszként erre: 1. - Narumi099)
2012. aug. 29. 21:27

A fejfájásra beveszünk egy fájdalomcsillapítót. És nem fáj. Ez jó..!

Jó...?


A fejfájást idegeinkkel érzékeljük. Az idegszálban van egy belső és egy külső feszültség. A jel úgy terjed, hogy ezen különböző elektromos feszültségek különbözete hullámzik végig a szálon. A fájdalomcsillap9tó ezt tudja eliminálni - egy ideig.


Vagyis: Valaki telefonál, hogy a házunkból nagy füstöt lát felszállni. Erre mi ollóval elvágjuk a telefonzsinórt - és néhány órara "jobban" lettünk.


Neem!!! Az okot kell megkeresni..! A megoldás, az ok megismerésével kezdődik.


Ok lehet sok.

Ha dolgozol, tanulsz, takarítasz, főzöl - szól valami háttér zene? Netán be van kapcsolva a tévé?

Illetve a múltban ezt huzamosabb időben művelted?


Nem vállalsz képességeid feletti feladatokat?


Milyen gyakran vagy fenn (vagy a múltban hosszabb ideig) éjszaka..?


Mennyi időt tartózkodol mű fénynél, elektroszmogos környezetben, zárt helységben...?


A táplálkozás területén (én fogadni mernék, hogy ez van) nincs vitamín, nyomelem és enzim hiány..?


Mennyi a napi mozgás..? Mikor mentél gyalog - egyedül - csak saját gondolataiddal - legalább 8 kilométert...?


Ha megismerjük a pontos válaszokat - már azt is fogjuk tudni, hogy mi a megoldás...

16. Narumi099 (válaszként erre: 15. - Ancsa19860211)
2012. aug. 2. 10:16
Szia! Egyszer fordult elő, hogy éjszakára nem zártuk be az ajtót. Tegnap este gondolkodtam, hogy saját magamban nem bízok, eddig bármihez kezdtem, rossz lett a vége. Lehet ebből fakad. De a papíros módszert kipróbálom. Meg le szoktam fényképezni.
15. Ancsa19860211 (válaszként erre: 1. - Narumi099)
2012. aug. 2. 08:35

És soha nem jártál úgy vmivel, hogy elfelejtetted kihúzni, nem zártad be, stb?

Mert én pl gyerekkoromban, mikor én mentem el otthonról utoljára a suliba, 1x elfelejtettem bezárni a bejárati ajtót. Miután én is értem haza elsőnek és ezt észrevettem, minden reggel 3x visszafutottam a kapuból ellenőrizni, hogy bezártam-e az ajtót.

Felnőttként meg, épp egy havernál bandázunk, rámcsörög a férjem azzal, hogy "Mi az, mosókonyhában van, meleg és néha kattan egyet?" Na mi, hát a vasaló, amit előző este bedugva felejtettem. Még szerencse, hogy hőfokszabályozós és nem volt a közelében semmi éghető, így csak a villanyórát pörgette meg. Az ominózus eset óta én is többször ellenőrzöm minden vasalás után, hogy biztos, kihúztam-e, még akkor is, ha amúgy tudom, emlékszem a mozdulatra is, hogy kihúztam.

Szóval veled nem történt vmi ilyen?

14. rohiani (válaszként erre: 1. - Narumi099)
2012. aug. 1. 22:34

Öcsémnek volt hasonló amikor 12 éves volt. Neki az vált be, hogy felírod egy papírral amit elvégeztél, vasalás kész, vasaló kihúzva mellé teszel egy pipát, és ugyan így tovább, ajtó bezárva, sütő elzárva stb.

A lista legyen nálad vagy elérhető közelségben, ha újra meg akarnád nézni, hogy biztos kihúztad-e a vasalót csak a listára nézz rá, ha ott a pipa, akkor meg kell elégedned vele, nem menj ki ellenőrizni, hogy tényleg így van-e.

Valószínűleg nem fog egyik napról a másikra menni, de ez idővel segíthet.

13. 04d410066e (válaszként erre: 6. - Narumi099)
2012. aug. 1. 20:14
Igen, tök ugyanaz. Én elmentem terapeutához vele... Ciki vagy nem, de jót tett. Egész jól elmúlt, már csak egyszer ellenőrzök mindent. :)
12. 74f8c12b8e (válaszként erre: 11. - Narumi099)
2012. aug. 1. 18:32
Az meglehet.
11. Narumi099 (válaszként erre: 9. - 74f8c12b8e)
2012. aug. 1. 17:23
Az az igazság, hogy alapvetően nem jól érzem magamat. Nem beteg vagyok, hanem úgy lelkileg. És ezt még ki kellene bírni három hónapig. Gondolom én, hogy ez a baj. Mert régen is kapkodtam, de ilyen jellegű problémám nem volt. Most lépett az életembe ez is, hogy mindent elfelejtek. Pontosabban azóta van így, amióta ezen a melóhelyen dolgozom. Most nem tudom, azért, mert ki vagyok-e merülve...
10. 8e9170fe09 (válaszként erre: 1. - Narumi099)
2012. aug. 1. 16:29
Ésszerűen törekedj a többszörös biztonságra!
9. 74f8c12b8e (válaszként erre: 3. - Narumi099)
2012. aug. 1. 16:17

Ez a nagyon szétszórtság,meg állandó kapkodás,és mindent elfelejtés szerintem pszichológus segítségét igényli.

Ha csak 2-3 iylen dolog lenne,mint a vasaló,akkor azt mondanám:amikor kihúztad,írd fel magadnak 1 noteszba,ami a szemed előtt és a kezed ügyéban van,hogy:kihúztam a vasalót.Ennek elvileg meg kéne szakítani a folyamot,hogy még sokadszor is megnézed.

8. 342402de6d (válaszként erre: 1. - Narumi099)
2012. aug. 1. 14:39
Egyedül nem fog menni sajnos,ez csak rosszabb lesz.
2012. aug. 1. 13:38
Lehet, hogy maximalizmus is, de tényleg lehet egy csöpp önértékelési zavar. Hagyod, hogy elbizonytalanítson valami/valaki. Próbálj bízni magadban, tudatosítsd magadban, hogy felelős, magabiztos és tudatos ember vagy. Amikor pl. kihúzod a vasalót, elzárod a gázt/vizet tedd azt tudatosan, nyugtázd magadban, hogy megtetted. Ha elbizonytalanodnál, idézd fel magadban a gondolatot, hogy "most húztam ki a valsalót" és ne hagyd, hogy eltántorítson a tudattól, hogy felelősen tudatosan cselekedtél.
6. Narumi099 (válaszként erre: 5. - 04d410066e)
2012. aug. 1. 13:16
Igazad van:) S azt hogy kezelted, hogy nem hiszel a szemednek? pl.: melóhelyen van sütőm, és oda is vagy visszamegyek tízszer, hogy le van kapcsolva. Ez is ugyanígy működik?
5. 04d410066e (válaszként erre: 3. - Narumi099)
2012. aug. 1. 13:09

Igen. Rengeteg önismereti dologgal a hátam mögött ezt bátran kijelenthetem, mert írtad, hogy félsz, hogy elrontasz valamit. :) Engedd meg magadnak, hogy hibázz. Akár direkt, terápiás célzattal. Pl. direkt süssél ronda sütit. :) Vagy hasonló. Majd rájössz, hogy semmi baj nem történik, ha elrontasz valamit. :)

Nekem a vasalóparám ugyanilyen durva volt. A párom is tudott erről. Egyik nap előbb jött haza mint én, és felhívott, hogy bedugva hagytad a vasalót szívem, és nincs semmi baj, nem égett le a ház, nyugi. :) Szóval nincs feltétlenül visszafordíthatlan következménye még annak sem, ha véletlenül bedugva hagyod. :) Ez meg minden hibára igaz. :) A hibák azért vannak, hogy tanuljunk belőle.

2012. aug. 1. 12:55
Próbáld meg kis oda figyeléssel tudatosan csinálni a rizikós dolgokat!Bezártam!Kihúztam!...stb.Akár hangosan is mondhatod magadban úgyis egyedül leszel otthon:))
2012. aug. 1. 12:38
Ez az lenne? Maximalizmus? Azért meglepő, mert nagyon szétszórt vagyok, állandóan kapkodok és mindent elfelejtek. Igazad lehet, piszok nehéz megállni, hogy ne nézzem meg mégegyszer, próbálom logikai úton levezetni magamban:(
2012. aug. 1. 12:31

Vegyél vissza a maximalizmusodból. Nem vagy tökéletes, és nem is kell annak lenned. Ezt tudatosítsd magadban. :)

Mindenki hibázik, engedd meg magadnak, hogy hibázz. :)

Nagyon magamra ismertem az írásodban. :)

A vasalót még mindig megnézem én is háromszor. :D De már jól kezelem a helyzeteket.

2012. aug. 1. 12:28

Sziasztok!


Valahol kényszerességnek nevezném, de nem egészen így van. Pl.: vasalok, miután végeztem, kihúzom, kiteszem a konyhába. Látom, hogy ki van húzva, látom, hogy semmi nincsen a forró vasalótalp közelében. De mégis vagy tízszer megnézem, hogy biztos, hogy nem fog felgyulladni? Biztos kihúztam? Mindennél így van. Annyira rettegek, hogy valamit nem jól csinálok, valamit elrontok. Összeugrott gyomorral indulok el itthonról és a munkahelyemről is. Mit tehetnék? :( Egyedül leszek itthon majdnem egy hétig. Nem vagyok bolond, sem őrült. De mit tehetnék ellene? :(

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook