Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit tehetek, ha a házunk előtt parkoltatják az autókat? fórum

Mit tehetek, ha a házunk előtt parkoltatják az autókat? (beszélgetős fórum)

2016. máj. 9. 15:11

Amennyiben bizonyítható hogy a vállalkozó a saját üzleti érdekeiből tartatja ott a járműveket akkor bizony a vállalkozó közterületfoglalási díjat köteles fizetni amihez mindenek előtt engedély kell aminek hiányában sok százezret is fezettetnek vele. Ez egyetlen módon bizonyítható hogy össze gyűjtitek az aláírásokat és mellékeltek hozzá remek fotókat amikből egyértelműen látható hogy mind ez az illető tevékenységével függ össze. Innen tovább nem a szabálytalan vagy szabályos parkolást vizsgálják....Akikre ez tartozik az a kerületi önkormányzat, a közterületfelügyelet, a rendőrség, ahol panaszokat lehet tenni..


A renőrséghez célszerű utoljára fordulni a bürokrácia elkerülése végett... Amúgy ha a fenti hatóságokat bejártátok és hivatalos papírotok is van akkor akár polgári pert is lehet indítani az ügyben...A feljelentésben hivatkozni lehet a saját környezetetek rongálására hiszen ha annyi autó van ott az üzletének érdekeiben akkor feltehetően nem lenne ott annyi ha nem űzné az iparát és hivatkozhattok mint az ott lakók parkolási lehetőségeinek üzleti érdekekből való el lehetetlenítésére illetve korlátok közé szorítására.


Mind ehhez természetesen szükség van minden aláírásra és hitelt adó fotókra...Szép napokat nektek :)

9. kristo_f (válaszként erre: 1. - Adri005)
2016. máj. 7. 13:05

Azért én irnék egy levelet a ker. jegyzőnek, netán több lakos aláírásával

A fényező csak a saját területét veheti igénybe.

Értem én hogy rendszám van az autókon, de adott vizsgálat esetén kitűnik, hogy a fényező parkoltatja az autóit a közterületen és nem a tulajok.

2016. máj. 7. 04:20
elottetek tilto table akkor semmitsem hisz kozterulet.
7. d1ee79386a (válaszként erre: 6. - 1fff5a8042)
2016. máj. 7. 00:20
Nyugi!Szombaton nem olyan forró a kása...most a X.kerület van kiadva ..
2016. máj. 6. 23:56
Holnapra meg viràg helyett csekket kapok a szélvédőmre mert nincs hely és a füvön àllok.plusz màs is aki figyelmeztetett reggel keljek koràn jàrjunk félre mert kapott már csekket..aha akkor ne nàlunk pihentesse a béla a kocsikat :) nem szeretnék még szombat is koràn kelni :(
5. 5056d3921a (válaszként erre: 1. - Adri005)
2016. máj. 6. 19:10
...közterület vagy a jegyző...
2016. máj. 6. 15:43
😲
3. simple (válaszként erre: 1. - Adri005)
2016. máj. 6. 06:46
Sajnos közterületen ha szabályosan állnak meg, nem tudsz csinálni semmit. Ha a garázs elé állnak akkor ki kell hívni a közterületest.
2016. máj. 6. 06:35

A közterületen szabályosan ott parkol mindenki, ahol akar.

Pl. menet irány szerint jobb oldalon,nem kapubeállóban, nem járdán.

2016. máj. 5. 22:29
Arról van szó, hogy az utcánkban van egy autófényező. Az udvara tele fényezésre javításra váró autókkal, ez nem az én dolgom meg nem is érdekel. Az viszont annál inkább, hogy nem csak ott tartja a kocsikat, hanem az utcát is végig állják. Ott tartunk, hogy napok óta nem tudunk megállni a saját házunk előtt. Udvarunkra nem tudunk beállni, mert ezek ilyen kiskertes házak, nincs ilyenre lehetőség, garázs sincs. Elég sokan fel vagyunk már háborodva az utcából, össze is fognánk csak tanácstalanok vagyunk. Van pár rendszám nélküli is, az tudom, hogy eltudjuk vitetni, elvileg. De a legtöbbön van rendszám. Mi jóval lejjebb lakunk, de már ide is beállnak. Aki vele szembe lakik, garázst csinált magának, neki volt hozzá helye, de sokszor oda se tud beállni, mert azt is elállják. Azt mondta, hogy nem egyszer beszélt a főnökkel, de le se szarta. Van rendőrismerőse, szólt neki, fel is jelentette, ideig óráig megszüntette az utcán parkolást de aztán rövid időn belül kezdődött minden elölről. Remélem, hogy van megoldás, csak nem tudom mi, ha már a rendőrségnek is szóltak. Remélem valaki tud, valami használható tanácsot mondani. Köszi előre is!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook