Mit tehetek, ha a házunk előtt parkoltatják az autókat? (beszélgetés)
Amennyiben bizonyítható hogy a vállalkozó a saját üzleti érdekeiből tartatja ott a járműveket akkor bizony a vállalkozó közterületfoglalási díjat köteles fizetni amihez mindenek előtt engedély kell aminek hiányában sok százezret is fezettetnek vele. Ez egyetlen módon bizonyítható hogy össze gyűjtitek az aláírásokat és mellékeltek hozzá remek fotókat amikből egyértelműen látható hogy mind ez az illető tevékenységével függ össze. Innen tovább nem a szabálytalan vagy szabályos parkolást vizsgálják....
Akikre ez tartozik az a kerületi önkormányzat, a közterületfelügyelet, a rendőrség, ahol panaszokat lehet tenni..
A renőrséghez célszerű utoljára fordulni a bürokrácia elkerülése végett... Amúgy ha a fenti hatóságokat bejártátok és hivatalos papírotok is van akkor akár polgári pert is lehet indítani az ügyben...
A feljelentésben hivatkozni lehet a saját környezetetek rongálására hiszen ha annyi autó van ott az üzletének érdekeiben akkor feltehetően nem lenne ott annyi ha nem űzné az iparát és hivatkozhattok mint az ott lakók parkolási lehetőségeinek üzleti érdekekből való el lehetetlenítésére illetve korlátok közé szorítására.
Mind ehhez természetesen szükség van minden aláírásra és hitelt adó fotókra...
Szép napokat nektek :)
Azért én irnék egy levelet a ker. jegyzőnek, netán több lakos aláírásával
A fényező csak a saját területét veheti igénybe.
Értem én hogy rendszám van az autókon, de adott vizsgálat esetén kitűnik, hogy a fényező parkoltatja az autóit a közterületen és nem a tulajok.
A közterületen szabályosan ott parkol mindenki, ahol akar.
Pl. menet irány szerint jobb oldalon,nem kapubeállóban, nem járdán.
További ajánlott fórumok:
- Hölgyeknek / lányoknak az autókról -akik nem csak vezetni szeretik az autókat
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Rémhír vagy valóban elviheti a civil autókat szükségállapotban a honvédség?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Mit tehetek, ha az anyám nem mondja meg, ki az apám?