Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit szóltok hozzá? fórum

Mit szóltok hozzá? (beszélgetős fórum)


1 2
2007. nov. 10. 21:20

Most a lányom már 8 kezdte.

Azért a tavalyi évnek és hogy kiálltam érte meg lett a "jutalma".

Sokat hajtott dolgozott azért, hogy egy bizonyos pózíciót elérjen a suliban. ( DÖK Vezető, tavaly helyettes volt) Egész évben azért hajtott. Meg is szavazták a gyerekek, mert látták mennyi nindenről Pl: a szabadidejéről mondott le kulturális programkért, versenyekért amelyeken részt vett, nem rossz eredménnyel.( ameddig a többiek az osztállyal moziba mentek stb...)

Nos hiába szavazták meg, közölte a tanárnő a RÉKA nem. Itthon volt betegen, mire ment suliba az osztályfőnök a szülői munkaközösséget vezető anyukának benyomta a lányát arra a helyre amiért a lányom 1 évig gürizett.

Nagyon csalodott volt mind Ő mind az osztály, és akik ismerik.

És mit lehet tenni? semmit.

Mondtam neki,sajnos csalodások lesznek.

Az a baj azóta nem érdekli, és ellenszegül a tanárnőnek, nem érdeklik a versenyek,azt mondja menjen a kedvenc.

Tanul a továbbtanuláshoz, de minden olyan plusz amiben idáig lelkesen részt vett, nem csinálja. Megbántották, nagyon.

2007. nov. 6. 14:46
Nálunk ugyan nem verekedős a téma, de talán ide illik: Kislányom első osztályos. Olyan rendszerben működik náluk az értékelés, hogy jutalomkártyákat kapnak, amit aztán beváltanak pirospontra, csillagra stb. Nem is ez a lényeg. Hanem: jár egy roma kissrác az osztályukba, aki nem kiérdemli a kártyákat, hanem megpróbálja összelopkodni magának. A lányok a tolltartójukban tartották, mára oda jutottak, hogy dugdossák, figyelik a kiscsávót és vigyáznak egymás kártyájára is. Megoldották maguk között, próbálnak alkalmazkodni az élet ilyen jellegű nehézségeihez, de ha már 6 éves korban ilyen problémák vetődnek fel, akkor mi lesz később?
30. pufika
2007. szept. 30. 08:27
Virkina, hogyan indult az új tanév? Vannak még gondok?
2007. szept. 9. 22:28
Nálunk az egyik fiúval volt ilyen probléma, de az ikertestvére sokkal erősebb, és ketten lerendezték a "kissebségi" verekedős kisfiút. Azóta nincs vele gond. Ha viszont nem igy lett volna tuti, hogy bemennék a suliba. Az a helyzet, hogy sajnos nagyon el tudják nyomni a gyereket és ez a felnőtt korára is kihat. A kissebbségtől pedig nem kell megilyedni, mert nekik is akkor nagy a szájuk ha érzik, hogy a másik fél megilyedt. Ha valaki határozott, akkor már visszavesznek. Egy a lényeg soha nem szabat vitába szállni velük, mert abba ők a jobbak, hanem fehér ember módra kell lerendezni, ahhoz nem értenek.
2007. aug. 12. 20:42
Lassan kezdődik az ősz, kíváncsi vagyok milyn új problémákat vet fel ismét az idei tanév...
27. daroki (válaszként erre: 26. - Virkina)
2007. jún. 26. 16:26
Örömmel olvasom soraid!Helyesen cselekedtél,nem szabad homokba dugni a fejünket!:)Szép nyarat nektek!
2007. jún. 26. 12:10

sziasztok!

Le zajlott ez is. A tanárnő lapított és szabadkozott, azóta pedig rendeződött minden. Ki álltam a lányomért és Ő is magáért.

Azota már bizonyítvány is meg van, ráadásul itt a nyár a pihenés és a felejtés ideje.

25. 4c35511f0b (válaszként erre: 24. - Virkina)
2007. máj. 14. 14:18
Ok, s utána mi lesz kislánnyal?
2007. máj. 13. 13:26

hétfőn szülői értekezlet így nem fogom befogni a szám az biztos. Mondjuk nem is szoktam.

Idáig is el intéztem mindent, most is el fogom.

Szerencsére a lányom már nem fél, és elég jó a kapcsolatunk mindent megbeszéltünk,tudja hogy mellette álok mindenben.

2007. máj. 12. 19:42
Én biztos hogy bemennék az iskolába...és a tanároknak szólnék hogy fegyelmezzék a gyereket.Ha továbbra is fenn állna a verekedés,akkor panaszt tennék és fljelenteném a tanárt,ugyanis a szülő az iskolába adáskor a tanárokra bízza a gyerekét.Az ő dolguk rendet tartani...Ha továbbra sincs változás feljelentem az iskolát és elviszem a gyereket mindenképpen egy másik suliba...
2007. máj. 12. 18:41

Én mindenképpen a gyermekem mellett állnék, bemennék az iskolába, beszélnék az igazgatóval.

Egyébként meg ha másként nem megy, el lehet menni a rendőrségre, mert ugyan nem büntethetőek, de a gyámhatóságnak kötelessége ilyenkor eljárást folytatni.

Gondoljatok bele. Mit érez az a gyermek, aki elmeséli az anyjának mi történt vele, az anya pedig nem áll ki mellette?

21. sizsu
2007. máj. 12. 18:39

Nagyon nehéz a helyzet ma az országban. Szerintem állj ki a lányod mellett, mert az ember is csak állatként viselkedik, a gyengét (vagy gyengének tűnőt, aki fülét farkát behúzza és elsomfordál), azt soha nem fogja békénhagyni....

Az unokatesóm (16) most kapott idézést, mert egy osztálytársa leanyázta, meglökte ő meg nagyon szereti a muterját, visszalökött a "nemzetiségi" kisfiúnak akivel egykorú... Elesett a srác, eltörött a bokája... Megy az eljárás. Beszélgettünk ma, és nem tudtam neki mást mondani, csak azt, hogy ne hagyja magát máskor sem. Nem azt mondom, hogy üsse miután földre került, de nehogy hagyja, hogy megalázzák, megüssék/lökjék, és nehogy ezek után elsomfordáljon... Lehet, hogy nincsen igazam, de akkor mégis mit kéne tenni???

20. sizsu (válaszként erre: 14. - Daroki)
2007. máj. 12. 18:31
Egyetértek Veled. Annyira felháborít a gondolat, hogy bántják a lányomat, és én nem teszek semmit, hogy még a libabőr is kirázott...
19. 4c35511f0b (válaszként erre: 1. - Virkina)
2007. máj. 12. 18:14

Ha nem (a TE szavaiddal élve) "nemzetiségi" lányokról lenne szó, azt ajánlanám, menj be s intézd el a dolgot.

Így azonban, szerintem semmit nem tehetsz, ha a lányodat biztonságban akarod tudni s nem akarod, hogy "rasszista maminak" hívjanak.

Az országban jelen pillanat így működnek a dolgok.

2007. máj. 12. 18:03

A helyedben bemennék az iskolába,és panaszt tennék az igazgatónál,osztályfőnöknél.

Ne hagy,hogy bárki is bántalmazza,megsértse lányodat.

2007. máj. 12. 17:18

Annyit tennék még hozzá, hogy ha valami még lesz, a rendőrségi feljelentésig nem álok meg.

El döntöttem. Ha a szülök nem tudnak, vagy nem akarnak hatni a gyerekeikre, nem tudják fegyelmezni őket, én addig megyek ameddig el nem tudom intézni az egész bandát.Nem félek senkitől és semmitől a gyerekeim mindig az elsők.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást...rendesek vagytok

2007. máj. 12. 17:14

El jutottunk addig, hogy az egyik roma kislányt, aki benne volt a püfölésbe és le akarta lökni e gyereket a lépcsőn a portásbácsi megfogta mert nem bírta nézni amit csinál a lépcsőn, és a radiátorhoz állította, hogy állítsa le magát. A kislány el kezdett sírni, mire előkerültek az ifjúság védelmisek akik védik a roma gyerekeket. Hihetetlen.

A tanárnők azt mondták a gyerekeknek ne hagyják magukat.

Az igazgató be hívatta kölyköket és helyre rakta őket, be lettek hivatva a szülők is eligazítást kaptak mmihez tartás végett.Az igazgató helyettesnő magából kik elve ordított mit képzelnek azok a verekedős....lányok.

Most egyenlőre csend van. a 7-8 barátaik vigyáznak a lányokra ne bántsák őket.Hátha el ül a vihar.

2007. máj. 10. 21:05
Ez igaz, a folyamat megállíthatatlanul halad előre, de semmit se lehet már tenni.
14. daroki
2007. máj. 10. 21:04

Nem nagyon fogunk egyetérteni ebben!Neked van gyereked???Te tudnál reggel nyugodtan a tükörbe nézni?Megverik a lányodat és nem csinálsz semmit,nehogy később újra megverjék?És ha ezektől függetlenül ütik vágják?Te csak csöndben eltűröd?

Gratulálok!

13. 9a2354601b (válaszként erre: 12. - Daroki)
2007. máj. 10. 21:01
van aki meg a gyermekei biztonságára.
12. daroki
2007. máj. 10. 21:00
Így van!Mindenki maga dönti el,én a szívemre és az eszemre hallgatok ilyen esetben!
2007. máj. 10. 20:55
Mindenki maga dönti el, hogy a szülői tekintélyének megtartása érdekében mekkora veszélybe hajlandó sodorni a családját. Egy 13 éves kislánynak komoly gondokat okozhatnak az identitásukban megalázott..........-k.
10. daroki (válaszként erre: 8. - 9a2354601b)
2007. máj. 10. 20:47

Könnyen írom,mert így cselekednék.Verekedés miatt nem kellett bemennem a suliba,de a gyerekem szekálása miatt voltam bennt és elkaptam az a gyereket aki szekálta a fiamat.Volt hatása,mert azóta nem csak az én fiamról szállt le,hanem a többiről is akik felett addig királynak érezte magát.Hogy tudna így lefeküdni aludni,tükörbe nézni minden reggel,hogy nem megy be???

Nem vernék rendszeresen,mert ezek a verekedős gyerkök nem kívánatos személyekké válnak a suli számára.

9. Ditke62 (válaszként erre: 4. - 9a2354601b)
2007. máj. 10. 20:44

Ez igaz, az ember jobb ha távol tartja magát tőlük, bár sajna én a munkámból kifolyólag nem tudom. De a gyerekemet akkor sem hagynám a kakiban. Nem ordibálnék, nem fenyegetőznék, egyszerűen csak beszélnék a fejükkel. Egy gyereknek a megszégyenítés a legerősebb érv.

Perzse a vége lehet, hogy az lenne, hogy másik iskolába kellene iratnom a gyerkőcöt, de akkor is éreznie kell, hogy melléálltam. Nekem gyerekkoromban volt egy ennél ugyan komolyabb dolog, de nem védtek meg a szüleim, amit azóta sem bocsátottam meg nekik. Szerintem senki sem szeretné ha így gondolna rá a gyereke.

8. 9a2354601b (válaszként erre: 7. - Daroki)
2007. máj. 10. 20:44
Még akkor is, ha utána a gyereket rendszeresen agyonverik bosszúból? Könnyű úgy tanácsokat adni, ha az ember nem a saját bőrét viszi a vásárra.
2007. máj. 10. 20:42
Álljon ki a gyereke mellett!Ez a dolga!
6. cskata (válaszként erre: 1. - Virkina)
2007. máj. 10. 20:41
totális patt-helyzet... ha bemész és szóváteszed (esetleg a verekedős lányokat is megkeresed), mi a garancia rá, hogy bosszúból nem verik meg újra.. ha nem mész be, akkor hogy számolsz el a szülői lelkiismereteddel, hogy nem segítettél, amikor szüksége volt Rád a lányodnak..
2007. máj. 10. 20:40

Én mindenképpen bemennék a suliba és igenis szóvátenném.Van a suliban igazgató,van a kislánynak ofője,azok a tancsik akik meg ezt végig nézték és nem tettek semmit szégyelljék magukat!

Holnap megverik,mert az édesanya bement panaszt tenni a verekedős kiscsajok miatt.Vagy azért veszik újra a bátorságot és újra megverik,mert senki nem ment be kiállni a gyerek mellett,tehát nyugodtan ülnek továbbra is a bugyogojukban.Nehogy már ilyen megengedhető legyen!Agyam eldobom!

4. 9a2354601b (válaszként erre: 3. - Ditke62)
2007. máj. 10. 20:40
Előbb-utóbb meg kell tanulnia a gyerekeknek, hogy hogyan működik a társadalom. Ha nem akar bajt hozni a fejére, nem kerül összeütközésbe a kissebbséggel. Kerüli a szemkontaktust is.
3. Ditke62 (válaszként erre: 2. - 9a2354601b)
2007. máj. 10. 20:38

És ezt hogy magyarázza meg az ember a gyerekének? Fiam, ugyan igazad van, de tűrd el, különben nagyobbat kapsz? Nyilván ha semmi nem történik, azok a gyerekek továbbra is úgy fogják gondolni, hogy ez így teljesen normális, míg a lánya csalódni fog a szüleiben, mert nem védték meg, nem voltak ott, mikor a legnagyobb szüksége lett volna rá.

Én tuti bemennék, de nem csak a tanítónénivel, igazgatóval beszélnék, hanem személyesen a gyerekekkel is.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook