Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek. fórum

Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek. (beszélgetős fórum)


1 2 3
16. Vámpír (válaszként erre: 10. - 3a92f8d690)
2010. márc. 8. 21:21
Jó ezt ki fogom próbálni újra.
15. d0b7178f40 (válaszként erre: 3. - F3ef182e14)
2010. márc. 8. 21:21

hát én az élesztőt be szoktam tenni a fagyasztóba 1/22 darabokban.És amikor kell, akkor a tejet felmelegítem, és abbak avarom amíg el nem olvad.Aztán a többi hozzávalót bedobom a dagasztógépbe és az mindent megcsinál.És talán még a legelején jártam úgy, hogy a tej túl forró volt és az élesztő megdöglött.Azóta megkel.És örömmel csinálok kelttésztát.Bármilyet.

Ha kell valakinek az én bevált recim szívesen megosztom.

14. f3ef182e14 (válaszként erre: 9. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:21

lehet nagyon meleg lett a tej, arra nagyon kell vigyázni

és az élesztőt én hamarabb kiveszem a hűtőből mint ahogy beleteszem a tejbe, kb 10 percel


az élesztő gomba megmurdel

13. Vámpír (válaszként erre: 4. - Barracuda59)
2010. márc. 8. 21:20
Egy kávéskanál cukrot. Mennyi tej és mennyi cukor kell? Mert a pogihoz fél liter tej és 50gr élesztőt raktam.
12. kingi7
2010. márc. 8. 21:20

A lanygos tejben-ne legyen túl forró- olyan habosnak kell lennie az élesztőnek, nem szabad hideget kapnia-ajtót rányítni- a deszkán amin dolgozol, célszerű a radiátorhoz, vagy valami melegebb helyre tenni, hogy egy picit langyos legyen.

a kocka élesztő szerintem jobb.

Fú...mekkorára? Hát összegyúrod, kiszaggatod és kb 30 percig kelni, de amig olyan száp pufi nem lesz a teteje, ja és a tojás se legyen hideg! Ne fázzon meg sehogy a tészta!

11. 3a92f8d690 (válaszként erre: 9. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:20
CUKOR
2010. márc. 8. 21:20
Langyos tej kávéskanál cukor élesztó letakarod és mikor feljön pár perc akkor ok összegyúrod az alapanyagokatés 1 órát hagyod kelni a tésztát azt is langyos hekyen letakarva!!
9. Vámpír (válaszként erre: 3. - F3ef182e14)
2010. márc. 8. 21:19
A tejet a tűzön melegítettem, a hűtőből kivettem az élesztőt és belemorzsoltam. Elolvadt benne és ennyi.
8. f3ef182e14 (válaszként erre: 5. - F3ef182e14)
2010. márc. 8. 21:18
már csak azért mondom mert néha elfelejtek bele tenni cukrot
2010. márc. 8. 21:18
én sose teszek bele cukrot mégis megkel.
2010. márc. 8. 21:18
Én a kocka élesztőt szoktam használni, 2-szeresére kell minimum megdagadnia.
5. f3ef182e14 (válaszként erre: 2. - Bea0824)
2010. márc. 8. 21:17
nekem úgy is megszokott kelni
2010. márc. 8. 21:17

Pici cukrot tettél az élesztőbe?

Nem vagyok egy nagy ász, majd válaszolnak Neked a többiek, akik jobban értenek ehhez, csak a cukrot nem olvastam:)

2010. márc. 8. 21:17

meglangyosítod, tesze bele egy kicsi cukrot


de előtte nem árt kivenni az élesztőt a hűtőből és ha lehet friss legyen

nem volt régi az élesztő?

vagy hideg vagy meleg a tej?

2010. márc. 8. 21:16
A langyos tejbe mindig kell tenni egy pici cukrot. Különben nem kel meg
2010. márc. 8. 21:14

Sziasztok,


Most csináltam először burgonyás és sajtos pogácsát. Langyos tejbe beleraktam az élesztőt és fél óráig hagytam, de semmi. Összegyúrtam a tésztával és fél óra pihi, de nem kelt meg, nem lett nagyobb.

Most a hétvégén meg lángost csináltam receptből de ez sem kelt meg. Segítsetek.


1. Hogy kell felfuttatni a tejben az élesztőt?

2. Por vagy rendes kocka élesztő a jobb?

3. A tésztának mekkorára kéne dagadnia?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook