Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek! Mit rontok el a pogácsában? fórum

Segítsetek! Mit rontok el a pogácsában? (tudásbázis kérdés)


22. 8d00a82c06 (válaszként erre: 20. - Andi6020)
2020. dec. 22. 19:58

Igen, láttam, hogy te nagyon csíped a szemét.


Az ő bugyuta kérdéseire milyen válaszok kellenek?

(költői kérdés!)

21. Bichi
2020. dec. 22. 19:55
Szerintem az alacsony hófokon és a túlsütéssel rontod el
20. andi6020 (válaszként erre: 19. - 8d00a82c06)
2020. dec. 22. 19:54

Vele minden oké. Láthatóan nem szereti ha valaki normális kérdésre felesleges válaszokat ad.


(Majd most jön az, hogy engem mi módon lehet tiltani)

19. 8d00a82c06 (válaszként erre: 18. - Gilisznya)
2020. dec. 22. 19:30
Bizonyára.... Veled minden oké?
2020. dec. 22. 19:25
Nem tettél bele füvet.
2020. dec. 22. 19:02
25-30 mi a franc lehet?
16. globus (válaszként erre: 15. - Fincsi5)
2020. dec. 22. 18:11
Hány percig sül?
15. fincsi5 (válaszként erre: 3. - Lávli*)
2020. dec. 22. 16:46

Nekem sem sikerül, mindig kiszárad.

Ha 40 dkg. liszthez 20 dkg. zsírt teszek, akkor is. Már próbáltam sajt nélkül is, semmi nem segít. villanysütő, alsó-felső sütés, 180 fokon.

14. Oneday (válaszként erre: 1. - Andussz)
2020. dec. 22. 15:46
A zsíros tésztákat, én úgy emlékszem, magasabb hőfokon kell sütni, pl a leveles tészta is ilyen, az attól lesz szép magas. A kelt tészta azt amit pl nem forró, előre felmelegített sütőben sütünk, hogy tudjon még nőni.
13. Oneday
2020. dec. 22. 15:43
Én amúgy nem szeretem a vajat, margarint, az ízét (sehogy sem eszem meg, maximum így tésztába belesutve de még sokszor így is kiérződik az íze, amit én nem szeretek). Eszembe jutott már, hogy kókuszzsírral sütök egyszer, az sem lehet rossz. (persze olyan kókuszzsírral, aminek nincs kókusz íze).
12. 184481d874 (válaszként erre: 4. - Libikóka)
2020. dec. 22. 15:40
Igen,ez tényleg jó recept,mert zsírral készül,a tészta akkor jó ha lágy egy kicsit.
11. Oneday (válaszként erre: 1. - Andussz)
2020. dec. 22. 15:37
Próbáld meg esetleg zsírral, amit mások is írnak. Ezek sokszor omlósak szoktak lenni, esetleg kicsit hajtogathatod is, hogy leveles legyen. Én azt tapasztaltam, a vajjal, margarinnal (talán élesztős is) készült tészták még frissen jók, de utána olyan szárazak, nehezen "nyelhetők", szikkadtak lesznek.
2020. dec. 22. 13:39

Nekünk is sima sütőnk van, nem ez a légkeveréses. Én mindig szoktam az aljába rakni egy kis vizet, egy kis edényben. Pláne ha kelt tésztát sütök. Nagyon szépen felfújja, nem is szárad ki olyan gyorsan.

A Horváth Ilona féle sajtos pogi nagyon finom, csak én margarin helyett mindig zsírral készítem, mert nem szeretjük a margarin ízét.

2020. dec. 22. 13:24

[link]


Ez rúd, de lehet akár pogácsa is. Elronthatatlan.

8. 8d00a82c06 (válaszként erre: 1. - Andussz)
2020. dec. 22. 13:09

Alacsony hőfokon amúgy is csak szárítod! Fedő????

Mi a francnak?

7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Andussz)
2020. dec. 22. 12:33
Fedőt? :O
2020. dec. 22. 12:30
Túl sokáig sütöd.
2020. dec. 22. 12:28
Ha leírnád a receptedet, tudnánk segíteni. Fedő alatt sütni pogácsát?
2020. dec. 22. 12:26

70dkg liszt,,20 dkg zsír,, 3 dkg élesztő,, 1,5 dl tej,, 1kk cukor 1ek só,, 1 tojás 2,5 dl tejföl,, 10 dkg reszelt sajt.


Liszt -zsír összegyúr

megkelt élesztő tejjel együtt hozzáad

tojás só, tejföl,(lágy tészta)

Kiszaggat tepsibe tesz 1,5 órát pihen

Sajt szór ,forró sütőben süt:))


EZ nekem bevállt :)) de biztos van még

2020. dec. 22. 12:14

Fedőt?!? 😮


Akkor lesz egy pogácsa száraz, ha nincs benne elég zsiradék (vaj, margarin, zsír). Lehet, nem jó a recepted.

2. libikóka (válaszként erre: 1. - Andussz)
2020. dec. 22. 12:12
Recept??????
2020. dec. 22. 12:07
Másodszor csináltam sajtos pogácsàt. Minden más sütése tök jól megy de ez mumus dolog számomra. Ízre finom de mindig száraz/ kemény lesz. Másodszorra csináltam tegnap, gondoltam tanulva a hibámból alacsonyabb hőfokon sütöm, teszek a tetejére fedőt. Ugyan az a végeredmény :( talán azzal van a gond hogy régi a sütőnk? Vagy mit ronthatok el?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook