Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek. fórum

Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek. (beszélgetős fórum)


1 2 3
46. Pné Veronika (válaszként erre: 43. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:36
Igen. Beleteszed a tésztát, lezárod, a mosogatóba annyi meleg vizet engedsz, hogy a tál feléig érjen, majd beleteszed a lefedett tálat és vársz, amíg a teteje lepattan. Akkor megkelt és dolgozhatsz vele tovább. :-)
45. Pné Veronika (válaszként erre: 37. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:34
Ha esetleg édes kelt tészta érdekel, rengeteg receptem van a naplómban. A feltett receptek között pedig sok van képpel is, így nyomon követheted a készítését. Van olyan is, amit nem kell keleszteni, de csodás, magas, kelt bukta, túróstáska és ilyesmi készíthető belőle. Ha kérdésed lenne, csak írj.
44. Maryenngirl (válaszként erre: 42. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:34
Rendben nem felejtem el, és szívesen:)
43. Vámpír (válaszként erre: 40. - Pné Veronika)
2010. márc. 8. 21:34
Magától pattan le a teteje????
42. Vámpír (válaszként erre: 39. - Maryenngirl)
2010. márc. 8. 21:33
Persze a héten jó lesz :-) Köszönöm
41. Katinkaboszi (válaszként erre: 35. - Pné Veronika)
2010. márc. 8. 21:32

ez így igaz

és még a jó liszt is.

40. Pné Veronika (válaszként erre: 37. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:32
Abban elég szerintem 10-15 percet is. Meleg vízbe állítod és ha lejön a teteje már jó is. Anno én is azzal kezdtem, most már kenyérsütővel csinálom én is.
39. Maryenngirl (válaszként erre: 34. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:32
Ha nem baj ma már nem gépelem le , de holnap a nap folyamán elküldöm a sütőporos pogi recit!
38. Katinkaboszi (válaszként erre: 33. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:31
szólj nyugodtan, ha nem érted, mert nekem sem ment elsőre, de mikor elmagyarázták, már könnyű volt.
37. Vámpír (válaszként erre: 32. - Kingi7)
2010. márc. 8. 21:30

Sajnos nincs gépem. Saját kezem.

Van valamilyen kelesztő tálnak nevezett valami, de nem hiszek benne. Fehér vastag műanyag tál és kék teteje, és úgy kell rárakni, hogy körbe simitod és rácuppan a teteje. Ebben kéne keleszteni egy órát?

2010. márc. 8. 21:30

ami azt illeti, nem szabad hagyni teljesen felfutni az élesztőt, mert akkor megkel már magában és nem húzza fel magát a tésztát.

magyarán ha már látni ahogy emelkedik fölfelé, máris lehet beleönteni a langyos lisztbe, mert ha az is hideg, akkor annyi az élesztőnek is.

35. Pné Veronika (válaszként erre: 29. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:29

Tudod, "Gyakorlat teszi a mestert". Volt nekem is olyan amikor verekedni lehetett volna a pogival... :-))Mostanra viszont szuperül megy már minden.


A kérdésedre már nem válaszolok, a lányok leírtak mindent. Viszont szerintem egy jó süti-pogi vagy bármi leglényegesebb hozzávalója a JÓ RECEPT. :-)

34. Vámpír (válaszként erre: 28. - Maryenngirl)
2010. márc. 8. 21:29
Elküldenéd anyukád receptjét?
33. Vámpír (válaszként erre: 25. - Katinkaboszi)
2010. márc. 8. 21:28
Megpróbálom valamelyik nap.
32. kingi7 (válaszként erre: 23. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:28

van kenyérsütő géped? Abban tuti a siker :)

Egyébként élesztője válogatja, szerintem ha kézzel gyúrod, kemény meló, jól ki kell dagasztani, majd kb duplájára növeszteni, kinyújtani, szaggatni és keleszteni egy kicsit, a lángosnál egy kicsit máshogy van, tt jobban meg kell keleszteni, szerintem :) én kenyérsütőben csinálom mindig-aranygaluska, bukta, fánk, kalács, lángos,kenyér kézzel formázva, sütőben sütve, mindig tökéletesek lesznek...

31. d0b7178f40 (válaszként erre: 27. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:27

pfúú azt nem tudom mert a gép 1,5 óra alatt készre vágja.

Priviben megy a lángos és a kelttészta recije. egy pill... és küldöm is

2010. márc. 8. 21:27

na jó megéheztem

lépek papizni

jóéjt lányok

és sok sikert a pogihoz

29. Vámpír (válaszként erre: 22. - Fadigflo)
2010. márc. 8. 21:27
IGyekszem. Régebben kidobtam a kukába, de most hogy idősödöm egyre jobban gyakorlom.
2010. márc. 8. 21:26
Igen , ahogy bea0924 írja "kis kávás kanál" cukrot legalább elbír. Én épp ma csináltam burgonyás pogácsát (Anyukám receptje)és ebbe nem kell élesztő hanem helyette sütőpor.Sokkal egyszerűbb. Keress ilyen recit a neten. A másik , pedig szoktam sajtos sósat csinálni élesztősen, de néha teszek bele fél vagy 1 egész csomag sütőport (Ez a receptől függ hogy mennyi alapanyag kell bele), akkor tuti feljön majd.
27. Vámpír (válaszként erre: 15. - D0b7178f40)
2010. márc. 8. 21:25

Küldd el nekem légyszi.


Meddig kell gyúrni a tésztát?

26. d0b7178f40 (válaszként erre: 24. - F3ef182e14)
2010. márc. 8. 21:25

mert a kisboltban drága a többi meg messze van.És a fiam meg szereti a kelt tésztás perecet.És akkor csak előveszem és a langyos tejben felolvad és utána öntöm a többi cucchoz.

Eddig nem volt vele gondom.De a poélesztőt is előszeretettel használom.Attól függ mihez kell.Azt inkább kenyérhez.

25. Katinkaboszi (válaszként erre: 1. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:25

1 kérdésre:

valamennyi langyos tejben, ez lehet 4 evőkanál, vagy akár több deci is, belemorzsolod és kanállal össze is kavarod az élesztőt és a tejet, majd még teszel bele pár kristálynyi cukrot és kevés lisztet is a tetejére.

2. kérdésre:

mindegy, csak a kocka szobameleg legyen, mindkettővel ugyanúgy lehet dolgozni

3. kérdésre:

általában egy óra alatt a duplájára dagad.


remélem segítettem.

24. f3ef182e14 (válaszként erre: 21. - D0b7178f40)
2010. márc. 8. 21:24

igen

én ezt csak olvastam, hogy úgy jobb azóta úgy csinálom

miért fagyasztod le?

23. Vámpír (válaszként erre: 12. - Kingi7)
2010. márc. 8. 21:23

Meleg helyen csináltam csak úgy sütött a radiátor és rá nem tudom tenni, de mellette volt még ablakot sem nyitottam rá :-( De nem sikerült.

Előbb kell kiszaggatni a pogácsát és úgy kelljen meg vagy ezt hogy érted?

2010. márc. 8. 21:23

Ne forrald a tejet túl, elpusztulnak az élesztőgombák.


Épp hogy langyos legyen a tejcsi. :) Meleg környezetbe tedd (én mindig meggyújtom a tűzhelyet és valahol a környékben futtatom az élesztőt), de azt se hevítsd túl. Ha már felfutott, mehet a lisztes keverékbe. begyúrod, ragadjon! Kis liszt rá és meleg helyen keleszted. Sikerülnie kell! :)

21. d0b7178f40 (válaszként erre: 15. - D0b7178f40)
2010. márc. 8. 21:23
bocsi az élesztő 1/2 akart lenni.
20. kingi7 (válaszként erre: 13. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:22
Csak egy pici tej kb 2-3 evőkanálnyi a többi a tésztába
19. 3a92f8d690 (válaszként erre: 13. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:22
az sok inkább 2dl tej és a kocka élesztő inkább rakj 1 tejfölt még bele meg 1 kocka margaint 2 toji sárgája
18. f3ef182e14 (válaszként erre: 13. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:22
de ne a fél literbe keleszd, vegyél külön vagy 1,5 decit és abba cukrot
2010. márc. 8. 21:21
Ja eszembe jutott, hogy ha nagyon meleg a tej, akkor sem kel meg, mert az élesztő baktériumok elpusztulnak. Milyen meleg tejbe tetted?
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook