Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek. (beszélgetős fórum)
ez így igaz
és még a jó liszt is.
Sajnos nincs gépem. Saját kezem.
Van valamilyen kelesztő tálnak nevezett valami, de nem hiszek benne. Fehér vastag műanyag tál és kék teteje, és úgy kell rárakni, hogy körbe simitod és rácuppan a teteje. Ebben kéne keleszteni egy órát?
ami azt illeti, nem szabad hagyni teljesen felfutni az élesztőt, mert akkor megkel már magában és nem húzza fel magát a tésztát.
magyarán ha már látni ahogy emelkedik fölfelé, máris lehet beleönteni a langyos lisztbe, mert ha az is hideg, akkor annyi az élesztőnek is.
Tudod, "Gyakorlat teszi a mestert". Volt nekem is olyan amikor verekedni lehetett volna a pogival... :-))Mostanra viszont szuperül megy már minden.
A kérdésedre már nem válaszolok, a lányok leírtak mindent. Viszont szerintem egy jó süti-pogi vagy bármi leglényegesebb hozzávalója a JÓ RECEPT. :-)
van kenyérsütő géped? Abban tuti a siker :)
Egyébként élesztője válogatja, szerintem ha kézzel gyúrod, kemény meló, jól ki kell dagasztani, majd kb duplájára növeszteni, kinyújtani, szaggatni és keleszteni egy kicsit, a lángosnál egy kicsit máshogy van, tt jobban meg kell keleszteni, szerintem :) én kenyérsütőben csinálom mindig-aranygaluska, bukta, fánk, kalács, lángos,kenyér kézzel formázva, sütőben sütve, mindig tökéletesek lesznek...
pfúú azt nem tudom mert a gép 1,5 óra alatt készre vágja.
Priviben megy a lángos és a kelttészta recije. egy pill... és küldöm is
na jó megéheztem
lépek papizni
jóéjt lányok
és sok sikert a pogihoz
Küldd el nekem légyszi.
Meddig kell gyúrni a tésztát?
mert a kisboltban drága a többi meg messze van.És a fiam meg szereti a kelt tésztás perecet.És akkor csak előveszem és a langyos tejben felolvad és utána öntöm a többi cucchoz.
Eddig nem volt vele gondom.De a poélesztőt is előszeretettel használom.Attól függ mihez kell.Azt inkább kenyérhez.
1 kérdésre:
valamennyi langyos tejben, ez lehet 4 evőkanál, vagy akár több deci is, belemorzsolod és kanállal össze is kavarod az élesztőt és a tejet, majd még teszel bele pár kristálynyi cukrot és kevés lisztet is a tetejére.
2. kérdésre:
mindegy, csak a kocka szobameleg legyen, mindkettővel ugyanúgy lehet dolgozni
3. kérdésre:
általában egy óra alatt a duplájára dagad.
remélem segítettem.
igen
én ezt csak olvastam, hogy úgy jobb azóta úgy csinálom
miért fagyasztod le?
Meleg helyen csináltam csak úgy sütött a radiátor és rá nem tudom tenni, de mellette volt még ablakot sem nyitottam rá :-( De nem sikerült.
Előbb kell kiszaggatni a pogácsát és úgy kelljen meg vagy ezt hogy érted?
Ne forrald a tejet túl, elpusztulnak az élesztőgombák.
Épp hogy langyos legyen a tejcsi. :) Meleg környezetbe tedd (én mindig meggyújtom a tűzhelyet és valahol a környékben futtatom az élesztőt), de azt se hevítsd túl. Ha már felfutott, mehet a lisztes keverékbe. begyúrod, ragadjon! Kis liszt rá és meleg helyen keleszted. Sikerülnie kell! :)
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Segítsetek! Mit rontok el a pogácsában?
- Olyan tepertős pogácsa receptet keresek, amit nem kell hajtogatni. Tud valaki ilyet?
- Valaki le tudná nekem írni annak a pogácsának a receptjét, amihez 25-25-25 dkg hozzávaló kell.
- Hogyan kell fagyasztott leveles tésztából pogácsát készíteni?
- Ballagó tarisznyába kellene valami kemény pogácsa vagy kenyérrecept.