Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tudni a Computeres Arteriográf vizsgálatról? fórum

Mit lehet tudni a Computeres Arteriográf vizsgálatról? (tudásbázis kérdés)


10. anyone
2010. júl. 12. 21:32
Valóban hiteles ez a vizsgálat?Volt valaki mostanában?
9. Loni
2007. júl. 9. 14:33

Az erek állapota, az arteriosclerosis jelenléte, illetve foka igen fontos információ, amelyet az orvosnak ismernie kell a helyes terápia kiválasztásához és ahhoz, hogy egy adott beteg esetében a súlyos szív- és érrendszeri megbetegedések rizikóját minél pontosabban és minél egyszerűbben, gyorsabban felmérhesse. Az ajánlott és megfigyelt paraméterek között kiemelkedő fontosságú az augmentációs index (AIx) és a pulzushullám terjedési sebessége (PWV). Az AIx klinikai jelentőségét az adja, hogy értéke a kardiovaszkularis mortalitás klasszikus rizikófaktoroktól független előrejelzője. Az AIx az első és a második szisztolés csúcs közötti különbségnek és a pulzusnyomásnak százalékos aránya. Azért fontos paraméter, mert a visszavert hullám szisztolés nyomást növelő hatásáról ad felvilágosítást. A PWV kapcsán régen ismert, hogy értéke az artériákban függ az érfal rugalmasságától, merevségétől.

A világújdonságnak számító TensioMed™ Arteriográf egy új diagnosztikai módszer, amelynek segítségével gyorsan, egyszerűen adhatunk felvilágosítást


1. az érrendszeri endothel funkcióról (AIx), azaz arról, hogy milyen stresszben vannak ereink, mennyire vannak összehúzódott (stresszes), vagy kitágult (normális) állapotban,2. a főütőér (aorta) pulzushullám terjedési sebességéről (PWV). A mért sebesség a főütőér rugalmasságáról (stiffness), azaz az érelmeszesedés okozta változásokról ad információt. Minél magasabb a sebesség, annál merevebb az ér.

8. 5a5c6c6a02 (válaszként erre: 4. - 54ec386d0c)
2007. júl. 9. 14:16
jujj, nem mi csinaljuk, csak bemasoltam neked egy linket,h tudd mirol van szo!én vendeglatos vagyok, csak segiteni szeretnek!
7. Loni
2007. júl. 9. 14:13

Sziasztok!


Én már voltam ilyen vizsgálaton. Szerencsére jó eredményeket kaptam.

Abban is szerencsém volt, hogy a munkahelyem rendezte a vizsgálatot, azaz a cég kijött hozzánk, és ott csinálta meg ingyen.

A leletemen rajta van a cég neve, elérhetősége. ha valakit érdekel, szívesen elküldöm priviben.

6. e3e8ab07a5 (válaszként erre: 4. - 54ec386d0c)
2007. júl. 9. 14:04
Édesanyám ma volt egy ilyen vizsgálaton, és sajnos az eredmények nem lettek túl jók, ezért további vizsgálatokat javasoltak Neki, ezért kérdeztem, hogy mennyire megbízhatóak ezek a vizsgálatok! Egyébként nálunk (kis város, Szolnokról jöttek vizsgálatot elvégezni), előre be kellett jelentkezni telefonon, időpontot adtak és 6500 forintba került, akinek volt belgyógyászati és vérvételi eredménye, talán egy hónapnál nem régebbi, azt magával kellett vinnie, édesanyámnak volt - tehát ez is segítség lehetett neki! Itt nem volt lényeg a magánpénztári tagság!
2007. júl. 9. 14:00

nem értem, hogy mi abban a logika, hogy az egészségpénztár tagoknak ingyen van, másoknak meg fizetni kell?

nem úgy gondolták, hogy elfogadják az egészségpénztári fizetést is? (kvázi az eg.pt. fizeti)


Bp-en hol lehet ilyet csináltatni?

4. 54ec386d0c (válaszként erre: 3. - 5a5c6c6a02)
2007. júl. 9. 13:52
Ez nagyszerű! Akkor ha én össze toborzok 20 magánpénztár tagot akkor eljöttök hozzánk és megcsínáljátok? És a nam tagoknak mennyi? A nyugdijasoknak mennyi?
2007. júl. 9. 13:45

ARTERIOGRÁFOS ÉRVIZSGÁLATTAL


Az arteriográf világújdonságnak számító magyar találmány, mellyel az erekkel kapcsolatos szív-és érrendszeri megbetegedéseket tudjuk időben diagnosztizálni. Az MTV "A szólás szabadsága" című műsorában a feltaláló dr. Illyés Miklós be is mutatta a készüléket, mely vizsgálat miatt már nem kell Budapestre utazni, 20 fő felett országosan bármely városban/községben és munkahelyen elvégezzük.


Magyarországon évente 70 ezren halnak meg szívnfarktusban /30 ezren rákban/ úgy, hogy jó részük korábban nem szenvedett magas vérnyomásban és a koleszterinszintjük is normális volt. Ez azért fordulhat elő nagy számban, mert a szervezetünk jelzőrendszere az infarktus és a rák vonatkozásában HIBÁS! A fájdalom későn jelentkezik! Sokszor a betegség semmifajta bevezető tünettel nem jelentkezik, első jele a szívinfarktus vagy az agyvérzés, amely már visszafordíthatatlan, sokszor azonnali halált okozó, de mindenképpen a minőségi életet megrövidítő betegség. A baj már akkor elkezdődhet, amikor a tünetek még nem is mutatkoznak, ami azonban az érrendszeren nyomot hagy egész korai, fiatal életkorban, s akire 5-10-15 év múlva esetleg szívroham vár.


MI A MEGOLDÁS? Az egyetlen ésszerű megoldás, a még panaszmentes állapotban történő szűrővizsgálat. MEGELŐZÉSSEL, korai diagnózissal tudunk hatékonyan fellépni ellene.


ÚJ, HATÉKONY MÓDSZER! Az arteriográf, a computeres érvizsgálat korai szakaszban, panaszmentes állapotban, gyorsan és fájdalom nélkül deríti ki, milyen állapotban vannak az ereink, érszűkület, érelmeszesedés nagyon korai stádiumban észlelhető, felismerhető és gyógyításával a SZÍVINFARKTUS és/vagy az AGYVÉRZÉS MEGELŐZHETŐ!


A vizsgálat 15 perces, fájdalommentes, veszélytelen, a vérnyomásméréshez hasonlóan történik.


25 év felett mindenkinek ajánlott, felső korhatár nincs. Azok az emberek akik dohányoznak, elhízottak, szívbetegségben, magas vérnyomásban, cukorbetegségben szenvednek illetve a családjukban előfordultak ezek a betegségek, 25 év alatt is ajánljuk a vizsgálatot, akár 15 évesen is elvégeztetni.


A vizsgálatot a társadalombiztosítás nem támogatja, magán egészségpénztár tagoknak azonban ingyenes.


A leletet azonnal kiértékeljük. Külön igényükhöz - életkorhoz, foglalkozáshoz igazodóan - az orvosi szakma szabályait figyelembe véve vércukorvizsgálatot, székletvizsgálatot /45 év felett/ is végzünk.


Kóros lelet esetén a további vizsgálat-kezelés ingyenes!


Lehetőség van komplex szakorvosi szűrővizsgálatra is, mely a rák irányában három óra alatt várakozás nélkül teljeskörű kivizsgálást biztosít. Ezt követően ha betegség merül fel a gyógykezelés a biztosító terhére történik.

2007. júl. 9. 13:44

Szisztok!


Ha valki hallott a Computeres Arteriográf vizsgálatról, amellyel kiszűrhető az agyvérzés, szívinfarktus, érszűkületre való hajlandóság, vagy részt vett már ilyenen, arra kérném, hogy ossza meg velem a tapasztalatait! Előre is köszönöm!

2007. júl. 9. 13:42
Hallott már valaki a Computeres Arteriográf vizsgálatról?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook