Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit lehet szójakockából készíteni? fórum

Mit lehet szójakockából készíteni? (tudásbázis kérdés)


22. katic
2007. dec. 27. 18:44
Pörköltet:)
2007. okt. 4. 13:10
Szinte mindent amit húsból csinálsz...én pl imádom a rántott szója szeleteket.
2007. okt. 4. 06:53
Kétszer fél szójakockát. :)))))))))
2007. okt. 3. 20:53
fasirtott töltötkáposztát
18. d'or (válaszként erre: 13. - Ancika)
2007. aug. 15. 08:12
szio,erdekelne a szojatoportyu keszites,megirnad,hogy hogyan sutod ki,hogy nem legyen zsiros??En is eleg vega vagyok en brassoinak hasznalom foleg a kockakat, beaztatatom egy ejjelre csak fokhagymakonncentratumba v. sok sok fokhagymaba atnyomva, igy jo fokhagymas ize lesz.Finom ,a granulatumbo pedig vagy lasagnat csinalok vagy olyan rakott kajakhoz keverem pulykamellel.
17. mongi
2007. máj. 13. 23:01
Én szoktam néha belerakni olyan ételekbe,amelyekbe a húst is apróra kell vágni,felkockázni.Teljesen mindegy,hogy főtt vagy sült étel készül.Mi nagyon szeretjük-én főleg az állagát,hogy picit gumis,de nem nagyon lehet ám észrevenni a külömbséget.
16. c8abec8c04 (válaszként erre: 15. - 984ff08d0b)
2007. márc. 16. 17:57
egyetértek :)))
2007. márc. 16. 12:12

szójapiramist!

szépen felrakod őket piramis formába...

na jó, én nem szeretem, ha szóját akarok enni, veszek virslit, vagy valami párizsit...ugyanígy cselekszem, ha kutyát, macskát, egeret, vagy egyéb furcsaságot szeretnék megkóstolni...mi van ezekben, mert hús az nem...?

14. kft
2007. jan. 4. 17:48
a szójakockából brassóit, pörköltet szoktam. a granulátumból fasírtot.előtte jó fűszeres vegetás/ízvarázs/vízbe áztatom.több fűszerezést igényel.
13. Ancika
2006. dec. 19. 11:01

Én töpörtyűt szoktam belőle csinálni.

Beáztatom ételízesítős vízbe, utána lecsöpögtetem és forró olajban ropogósra sütöm. Nagyon finom.

2006. dec. 18. 13:49
Én a rakott dolgokhoz a hús mellé mindig csempészek bele egy kis szójagranulátumot, senki nem veszi észre.
11. gkreka
2006. dec. 17. 06:22

[link]

szuper ötleteket lehet itt találni a tofu, szója elkészítéséről.

2006. dec. 15. 21:51
Én lecsósan készítettem el, mikor a fiam vegi volt. Mi is szerettük, de pár éve nem esszük. Sok rosszat hallottam róla. Nem szabad túlzásban enni.
2006. dec. 15. 20:51
Nem a kocka.Csak be kell áztatni langyos vízbe és húsdarálón ledarálni.Én nem csináltam csak az ex anyósom.Nem volt rossz:)
8. Venes (válaszként erre: 7. - Zitukaa9770)
2006. dec. 15. 20:38
De az az apró granulátummal csinált volt, nem? Én még kockából sosem csináltam fasírozottat.
2006. dec. 13. 17:28
Én már etteem belőle fasírozottat is.Ugyanúgy kell fűszerezni mint a rendeset.
2006. dec. 13. 15:32

Gondolom a kocka formájú granulátumról van szó.

Abból pörköétet lehet, ahogy lent is írják, de édes-savanyú mártással is finom, meg a brassóiba.

2006. szept. 27. 10:00
Ettem pár szójakockából készült pörköltet, és egész ehető volt:) A titka, hogy előtte jól be volt áztatva ételízesítős vízbe.
4. 7130b15964 (válaszként erre: 2. - ŐkinE)
2006. szept. 26. 21:02

Én általában fűszeres lötyiben áztatom, illetve főzöm, mielőtt neki állok bármit csinálni vele, úgy egészen átalakul.

Általában indiai kajákat szoktam csinálni belőle, de mióta tofut is lehet könnyen kapni, inkább azt használom, mert azt nem kell előkészíteni.

2006. szept. 26. 20:48
Én azt a receptet szoktam megcsinálni ami a szójakockás zacsi hátulján van. Brassói-nak nevezik, de én pörköltnek nevezném.
2006. szept. 26. 20:42

Szia!

Én gombás-pörköltet szoktam készíteni szójakockából.

Nagyon fini...de...nem mindenki osztja a véleményemet. A párom szerint a szója olyan mint a szivacs.

Hát...ízlések ée pofonok...

2006. szept. 26. 20:35
Mit szoktatok szójakockából készíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook