Mit lehet kezdeni egy makacs, akaratos, öntörvényű férjjel? (beszélgetés)
"Úgy érzed az emberek mind megjátszák magukat és teljesen másként mutatják magukat és mennek bele egy házasságba, mint amilyenek a valóságban? "
Igen. 100 emberkéből jó ha 10 meri felvállalni magát.
Úgy érzed az emberek mind megjátszák magukat és teljesen másként mutatják magukat és mennek bele egy házasságba, mint amilyenek a valóságban?
Lehetséges lenne ez is, bár én ilyet csak néhány találkozásig tudok elképzelni, egy hosszútávú kapcsolatnál kiderül sok minden.
Kevés ember tudja önmagát adni.Itt a probléma gyökere. Többek között ezért is megy tönkre rengeteg kapcsolat.
Lehet, hogy egyszerű a megközelítés, de az én megfigyeléseim ezt mutatják.
Frászt!:))))
Ez a "ismerjükegymástmintatenyerünket" tipikus esete!:DD
Ez így túl egyszerű, mindamellett igazad van.
Ha abból indulunk ki azonban, hogy mindenki magát adta a kapcsolat elején és a kialakult kapcsolat őszinte és szereteten/szerelmen alapul, akkor a kapcsolat romlása nem a rossz "alapokkal" magyarázható, hanem mint írtam......
Én ne hiszek ebben.
Amikor egy társaskapcsolat elindul jobb esetben elég 2 hónap rosszabb esetben 1 év kell hozzá, hogy abszolőt kiismerd a másik ember alaptuljadonságait.
Ha a kapcsolat elején alapjáraton a legkissebb dolgokban is magadat adtad (felvállalva jó és rossz tulajdonságaidat), és nem játszottál kifelé szinházat(magyarul jobbnak festetted le magad mint vagy) akkor nincsenek örökké viták, cirkuszok. Hiszen azt adtad magadból, (és nem árultál zsákbacicát), ami vagy.
Ezen sajna egyetlen párterapeuta nem tud segiteni, mert alapjaiban hibás az a kapcsolat.
:oDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Az mindig gyanús ..... :o))))
Az én férjem mindig azt mondja,hogy:"Legyen neked igazad!",és lelép:)))
...olyankor mindig elgondolkodom....:DDD
Szerintem ezt nem igazán lehet leküzdeni, csak finomítani.
Vagy ha már nagyon idegesít a dolog, akkor tarts elé tükröt. Legyél te is olyan vele, és hátha eszébe jut az, hogy a feleségével bánik úgy, ahogy. :)
Vagy kicsit "változtatni" a hibáin úgy hogy megbeszélitek hogy mit nehéz benne elviselned vagy beletörődni!
Konkrét történetre könnyebb lenne tanácsot adni!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet kezdeni egy önző férjjel?
- Két éves kislányom egyre akaratosabb.Más anyukák ezt hogy küzdik le?
- Nagyon akaratos a gyermekem, mit tanácsoltok?
- Kisfiam 1 éves, rettenetesen akaratos, gyakran hisztizik. Normális ez a viselkedés az ő korában, vagy valamit elrontottam?
- 9 éves lányom az utóbbi időben egyre szemtelenebb, akaratos, és visszabeszél. Tanácstalan vagyok
- Idegesít, hogy nem fogadják el az emberek az öntörvényűeket.