Mit kívánsz? (egyszavasok)
Minden, amit leírtál a felgyorsult világunk eredménye. A technika elterjedésével minden megváltozott, ha nincs áram, vagy internet nem tudunk mit kezdeni magunkkal, megáll az élet.
A hivatalok bezárnak, mert nem tudnak ügyet intézni stb.
Ismerek egy idős orvost, aki egyáltalán nem használ számítógépet, betegei minden adatát papíralapon tárolja. Így, sokkal tovább tart nála egy vizsgálat, ami a pácienseknek idegesítő várakozást jelent.
Máshol viszont szinte "kiszórják" a betegeket, vagy megkérdezik tőle, hogy milyen gyógyszert szeretne felíratni.
Osztom velemenyedet.
De nem feledhetjuk el, az eletoszton a legerosebb osztoneink egyike. Ezert kepesek vagyunk minden anyagiainkat felaldozni, mondvan, ha mar nem leszek, akkor ugysem tudnam felhasznalni.
Mi emberek, erdekes tulajdonsagain egyike, mi keszek vagyunk felaldozni az egeszsegunket, hogy nagyobb mennyisegu anyagiakhoz juthassunk, es miutan mar megszereztuk, akkor probaljuk az egeszsegunket visszavasarolni.
Vannak jellemben kevesbe egyenes emberek, akik ezt a tulajdonsagunkat a salyat javukra tudjak forditani.
Pl. a szuleim idejeben praktizalo orvosok, a vernyomasra olyan velemennyel voltak, hogy az eletkorunkhoz adjuk hozza szazat, es akorul az atlagos vernyomasunk erteke az elfogadott.
De vannak emberek akik a gyogyszer gyarak tulajdonosai, es ugy gondoljak: ha mi ujra tudjuk a regi megszokott, elfogadott termeszeti tapasztalatokon alapult alapszabalyokat modositani, akkor nekunk erosen meg fog vastagodni a penztarcank merete...
Tehat, "a vernyomas akkor helyes, ha 130-es 140 kozott helyezkedik el a meromuszeren!"
Ezt hogyan tudjuk elerni, hat receptet iratunk a nem ingyenes vernyomas csokkento PIRULAKRA, amit mi gyartunk!!!
Uj piaci lehetosegunk nem allhat meg a vernyomasnal! Vannak mas teruletek is...
Egy vilaghiru Clinic-an egy diagnosztikalo orvosnak az adminisztralok statisztikaban kimutatott "elegendo idot", az az 10 percet engedelyeznek egy atlagos paciensehez.
Persze ezt a paciens, mi nem lathatjuk, ha igazan nem figyelunk oda, mert a megbeszelt idoponra ott vagyunk egy nover szolitani fog egy kis vizsgalo helyisegbe vezet, elottunk kezet mos, majd kello ruhainktol mi megszabadulunk, meghallgatja a szivunket, a tudonket,kohogjunk egy parat, megmeri a sulyunkat, magassagunkat, a vernyomasunkat es megkerdezi a panaszainkat. Ezeket begepeli a computer-ba, es eme dolga vegeztevel, szives turelmunkat keri, es mondja a doktor igen elfoglalt, es velunk fog lenni egy par perc mulva.
Mi varunk turelemmel, es boldogok vagyunk, hogy az elfogaltsaga mellett rank is fog szanni egy kis idot... Majd miutan az osszes falra akasztott informaciokat mar ketszer vegig elolvastam akkor kopogas es mosolyogva bejon a doki, majd elolvassa az elobb begyujtott adatokat rolunk, es meghallgatja a szivunket, tudonket, es megkerdezi miert is vagyunk ott. Majd egy kis lelek simogatas szavakba ontve es felir egy ket receptet, esetleg egy vervetel, mas speciment flakonba gyujtese, es a lab-ra kuldese, majd a bogyoinknak a recepjeivel kezunkben mehetunk.
Ha semmi nagyobb problema nem kerult a felszinre.. Majd egy hetmulva ha csak egy telephon hivast kapunk, kozlik velunk az alltalunk adott speciment-ek mindegyike negativ volt. Ha esetleg nem, ujra idopont keres es ujra kezdeni a fent leirtakat, esetleg rontgen, stb.
Ezert kapom majd a kikuldott szamlat, amit ha januarban ki is fizettem, azt Marciusban ujra megkaptam a napokban mert esetleges "tevedesbol" nem irtak be a computerjukba, hogy mar egyszer kifizettem. Nem az osszeg, de a becsulet.
Ne legyen mar ugy, mint az egyszeri boltban kiirtak kettot fizet, egyet kap! :D
Most az en terhem, mert nekem kell bizonyitanom hogy mar a csekken emlitett delikvent csekk mar egyenlitve van, par honappal ezelott, mert maskulonben meg kesedelmi birsagot is szamithatnak hozza...
Ez nem mende monda, ez tapasztalat.
Óoo:(
jó ez a kis zima...pedig rengeteg problémát okoz nálunk is.de olyan jó hideg van...kimentem teregetni és míg elmentem a szárítóért megfagytak a rongyok a kosárban☺