Mit gondolsz a Karácsonyról? (beszélgetés)
Jó lenne ha nem CSAK 3 nap lenne az Emberek életében- a Szeretet Ünnepe, egész évben lehetne élni ezt az érzelmet a Mindennapokban is.
SZENT Ünnepnek tartom, úgyanúgy mint a Húsvétot :)
Már gyerekkoromban sem füződtek kellemes emlékek a karácsonyhoz,felnőttkoromban mindig ott volt valahol az árnyék hogy ha apukám élne most pont hány évet töltene(én 22 éves voltam mikor ő meghalt)Majd volt egy pár jó év mikor a gyerekek kicsik voltak s örvendtünk az ők örömének.Azután az élet egyre nehezebb lett...
Most pont 24-én halt meg apósom,s tovább már nincs is mit mondanom...
Mindenkinek arról szól a Karácsony,amiről akarja.
Te is teheted olyanná ,amilyenné akarod.
Szerettem, de a tavalyi (2008) borzalmasra sikeredett, de a gyerek előtt csak nem csinálhattam a "feszkót" Neki még meghagytam a meghittség érzését, bár a "felnőttek" egymásra sem tudtak nézni...
Szóval...: szívem szerint nem várok már egy Karácsonyt sem, csak a Gyerekem miatt...
A világon a legszebb ünnep!
Tele kellemes izgalmakkal,készülődéssel,én IMÁDOM!
egy szar!
Én idegbajt kapok ...
1. : a korai hangulat kezdés (már október végén egyes barmok díszeket raknak a kirakatban)
2. a média manipulatív szarság (tv, rádió stb itt vegyél ezt meg azt, ilyen hitelt vegyél fel készülj mert jön karácsony)
3. idegbajos vásárlók...tömeg nyomor a pénztárnál :S
4. ahogy közeledik a házakon is megjelenik az agybaj jele :S
5. eljő a nap már totál fel csesztek(az eddigiek) és a legbunkóbb rokonok hivatlan beállítása még meg is tetőzi
őszintén mit szeresek rajta? :S
---------------
a karácsony a meghittségről szóljon, és hogy azokkal lehessen az ember akikkel szeret együtt lenni -és szenteste egy séta ne a villodzó szarok látványa táruljon már elém :$
ha a rokonok jönnek ne verjék a mellüket mert ők itt voltak ott voltak -ne ezért jöjjenek - meg sértegessenek a "saját" házamban-ha nekik erről szól, maradjanak otthon a picsába... :D
mondjuk idén meg lettem kímélve megint
Aminek megint csak kifejezetten örültem!
Nem szeretem. Mindenki túl akar licitálni a másikon, hogy milyen "hipi-szupi ajit" vett.
Pont a lényeg tűnik el, hogy ez a szeretet ünnepe (lenne).
mindenki nagyon várja
mi?
Karácsony előtti héten mi a lányokkal (5 és 8 évesek) mindig csinálunk mzeskalács házikót, amit ők díszíthetnek ki. Csinálunk mézes figurákat, amit mindeki (suttyomban) csomagol.
Együtt sütjük meg az "ősi" recept alapján a bejglit és persze nálunk is minden este ég a gyertya, szólnak a karácsodi dalok és égnek a füstölők. A lányok sokszor, énekelnek, mesélnek és sokat beszélgetünk a régi karácsonyokról.
Persze mivel kicsi gyerekek várják sz ajándékot, de igyekszünk szeretettel, asok együtt töltött idővvel az ajándékozás tényét tompítani.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Van-e szomorú karácsonyi élményed, amire fájó szívvel gondolsz vissza?
- Mire gondolsz, amikor az exed felköszönt jeles alkalmakkor (szülinap, névnap, nőnap, karácsony, stb.)?
- - 3kg Karácsonyig...Van benned ennyi akaraterő? Mert meg tudod csinálni! Te mit gondolsz?