Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt- fórum

Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt- (tudásbázis kérdés)


1 2 3
37. zebracsikó (válaszként erre: 31. - Zebracsikó)
2010. júl. 12. 21:47
jé, tényleg Y-nal van: most vettem észre. Tehát helyesen Kerrygold :))
36. 07c4794583 (válaszként erre: 33. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 21:46
én ezt már olyan szintre vittem, hogy az egész étkezést képes vagyok kihagyni, ha nem tetszik valami. :D
35. globus (válaszként erre: 31. - Zebracsikó)
2010. júl. 12. 21:45
ISP-ben akciós volt egészen a múlt hétig, pontosan egy árban a "mi fajtáinkkal", ami alatt általában a nádudvari márkázottat értem :)
34. 07c4794583 (válaszként erre: 29. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 21:45

főzni a legjobb olívaolaj és vaj fele-fele keverékében. nézd meg a profi szakácsokat, ők is így csinálják.

persze kivéve pár dolgot, amit kimondottan pl kiolvasztott szalonnazsíron érdemes megcsinálni.

33. c1e9612cd3 (válaszként erre: 27. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:44

azonnal ki lehet lőni, ha margarinnal ban megkenve a kenyér! Én is csak ritkán eszem meg margarinnal....

A fene a fránya ízlésünket! :))))

32. 07c4794583 (válaszként erre: 28. - Globus)
2010. júl. 12. 21:44
kiskoromban nálunk is ment (anyám nem volt egy konyhatündér), de valamikor olyan 13 fele öntudatra ébredtem, és megmondtam, hogy na ilyet én nem kérek többet :o) már vagy tíz éve nem is ettem. nem is hiányzik...
31. zebracsikó (válaszként erre: 19. - Globus)
2010. júl. 12. 21:44
Kerrugold, én is azt szeretem!
30. Binky (válaszként erre: 22. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 21:43
Dettó. Nálunk keverik is...mikor anyám margarint kér, akkor automatikusan a vajat viszem ki és fordítva.
29. c1e9612cd3 (válaszként erre: 25. - Globus)
2010. júl. 12. 21:42
pedig nekem az már csak margarinos marad! Amúgy is, a vajat szeretem, a margarint meg nem igazán! :) Így aztán ugyan jóval drágább, de vajat szoktam enni pirítóshoz, a szendvicsekhez, stb. A margarint szinte csak főzéshez használom. De ahhoz is csak a jó minőségűt. Ugyan azok is drágák, de jobban bízok bennük, meg amúgy is, amennyit én elhasználok... Kb. 1/2 évente veszek 1 nagyobb dobozzal, és kész. Így nem nagy tétel....
28. globus (válaszként erre: 27. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:42
Csináltunk vak tesztet: kiflikarikákra vaj - margarin, mindenki észrevette a különbséget. Vaj után fogyasztva a margarin olyan állagú, mint a faggyú, csirizesnek tűnik. Persze ha ehhez szokunk, nem tűnik fel.
27. 07c4794583 (válaszként erre: 22. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 21:40
ha otthon vagyok, én is mindig ötvenszer rákérdezek, hogy de ugye nem margarinos a kenyér? mert akkor nem kérek...
26. 07c4794583 (válaszként erre: 24. - Globus)
2010. júl. 12. 21:39
az ír tehenekben még hiszek :)
25. globus (válaszként erre: 22. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 21:39
Margarinos kenyér elég furán hangzik, ez igaz :))
24. globus (válaszként erre: 21. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:38
Kerrygold-nak hívják.
23. 07c4794583 (válaszként erre: 20. - Globus)
2010. júl. 12. 21:38
nekem az ilyesmi nem szimpi, egyből szól nálam a na-ki-tudja-mit-csináltak-ezzel-is vészharang :)
22. c1e9612cd3 (válaszként erre: 17. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:38
ez így van, de én nagyon kevés embertől hallom, hogy nevén nevezné a gyereket. Mindenki csak vajat mond a margarinra.... Ha meg a munkahelyemen megkérdezi tőlem egy gyerek, h mi a reggeli/ vacsi, és azt mondom neki, h margarin, nem érti!!!! Nem tudja, h mi az, és én érzem magam kellemetlenül, ezért javítok vajra.....
21. 07c4794583 (válaszként erre: 19. - Globus)
2010. júl. 12. 21:37
gyáá hiszen az összes margarin kenhető hidegen! :D
20. globus (válaszként erre: 19. - Globus)
2010. júl. 12. 21:36
Akarom mondani, eredeti VAJ :D
19. globus (válaszként erre: 14. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:36
Van egy ír margarin, hidegen is kenhető. Nem olcsó, de nagyon finom.
2010. júl. 12. 21:36

egyébként pedig valóban meg szokták mondani, h mégis milyen fajta olajokra/ zsírokra allergiás az illető, és nem csak fél infóval kicsapják az utcára.

Én meglátogatnék egy gasztroenterológust, vagy egy allergológust is, illetve egy dietetikust mindenképpen.

17. 07c4794583 (válaszként erre: 16. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 21:35
dehát a margarint növényi olajból készítik, a vajat meg tehénből! ez két tök külön dolog (direkt nem mondtam ételt, mert a margarin szerintem nem az).
16. c1e9612cd3 (válaszként erre: 14. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:34
nincs! Láss a sorok közé! :D Sok ember a margarint is vajnak hívja/ hiszi, pedig sok köze nincs egymáshozt a kettőnek :D
15. zebracsikó (válaszként erre: 14. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:34

emlékszem, még gimis koromban kémia órán (ennyi maradt meg kémiából :))) mesélte a tanár, hogy a "hidegen is kitűnően kenhető" szlogen azt jelenti, szappant tesznek a margarinba.


No,nem a mosakodós szappant, hanem a szappan nevű vegyületet

14. 07c4794583 (válaszként erre: 12. - Hobnobs)
2010. júl. 12. 21:32

kenhető vaj? van olyan? :)

én is biovajat veszek. de a többi vaj is kőkemény, amíg ki nem engedi az ember. azért vaj :)

2010. júl. 12. 21:31

én is néztem, és angolul ad, de érdekes dolgokat írnak.


az egyik, amit írnak róla, hogy meg kell különböztetni, hogy milyen olajra allergiás az illető, mert van, aki CSAK az olívaolajra, van, aki a szezámolajra, pálmaolajra, tökmagolajra, stb allergiás, és fel kell térképezni, hogy nem esetleg véletlenül inkább magára az eredeti növényre allergiás-e.


a másik, amit írnak (konkrétan a brit FSA), hogy sokan az olajban található proteinre allergiásak, ami viszont a finomítás során szinte teljesen eltűnik, tehát általánosságban a csomagolt élelmiszerek is fogyaszthatók, de ügyelni, kell, hogy nincs-e benne olyan olaj, amit nem finomítanak (dió, szezám).


ennyit találtam. én egy kicsit azért beszélgetnék tovább a bőrgyógyásszal.

12. hobnobs (válaszként erre: 9. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:28

szőlőmagolaj? mi azt használjuk. legjobb áron egy francia bevásárlóközpontban kapható.

mi pedig a s p . r-os biovajat használjuk. nekem fenntartásaim vannak az azonnal kenhető vajakkal szemben...régebben ugyan mi is a bio margarint használtuk, de váltottunk... fínomabb is..

11. zebracsikó (válaszként erre: 8. - Hte23)
2010. júl. 12. 21:28
margarint semmi pénzért nem ennék
10. zebracsikó (válaszként erre: 6. - A9e1c02a7b)
2010. júl. 12. 21:27
én is csodálkozom, mert a gugli sem ad ki találatot növényi olaj allergiára
2010. júl. 12. 21:26

nálam a margarin meg az ilyen vénusz étolajak kizárt.

vaj és olívaolaj. nem véletlen drágábbak, mert nem lehet ipari-vegyi úton előállítani őket, hanem van bennük "anyag".


[link]

2010. júl. 12. 21:22

Nekem a kislányom (9éves) és egyébként gyönyörü a bőre, de a homlokán apró pattanások jöttek elő.

Megmutattam egy ismerős kozmetikusnak, aki az egészséges életmód elkötelezettje.

Kérdezgetett mit eszik: soroltam - a kislányom is egészséges életmód hive, sok zöldséget eszik.

gondoltam a Reklámozott, vitaminos margarinok jók.

DE NEM.

Végül is az Bio margarint ajánlotta számára. Kipróbáltuk. Igaz nem izlik neki, de javulunk.

És ő is azt mondta inkább a vaj, mint a növényi olajok. A bio margarinom, vajon is nagyon finomra lehet sütni a husikat.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook