Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt- (tudásbázis)
főzni a legjobb olívaolaj és vaj fele-fele keverékében. nézd meg a profi szakácsokat, ők is így csinálják.
persze kivéve pár dolgot, amit kimondottan pl kiolvasztott szalonnazsíron érdemes megcsinálni.
azonnal ki lehet lőni, ha margarinnal ban megkenve a kenyér! Én is csak ritkán eszem meg margarinnal....
A fene a fránya ízlésünket! :))))
egyébként pedig valóban meg szokták mondani, h mégis milyen fajta olajokra/ zsírokra allergiás az illető, és nem csak fél infóval kicsapják az utcára.
Én meglátogatnék egy gasztroenterológust, vagy egy allergológust is, illetve egy dietetikust mindenképpen.
emlékszem, még gimis koromban kémia órán (ennyi maradt meg kémiából :))) mesélte a tanár, hogy a "hidegen is kitűnően kenhető" szlogen azt jelenti, szappant tesznek a margarinba.
No,nem a mosakodós szappant, hanem a szappan nevű vegyületet
kenhető vaj? van olyan? :)
én is biovajat veszek. de a többi vaj is kőkemény, amíg ki nem engedi az ember. azért vaj :)
én is néztem, és angolul ad, de érdekes dolgokat írnak.
az egyik, amit írnak róla, hogy meg kell különböztetni, hogy milyen olajra allergiás az illető, mert van, aki CSAK az olívaolajra, van, aki a szezámolajra, pálmaolajra, tökmagolajra, stb allergiás, és fel kell térképezni, hogy nem esetleg véletlenül inkább magára az eredeti növényre allergiás-e.
a másik, amit írnak (konkrétan a brit FSA), hogy sokan az olajban található proteinre allergiásak, ami viszont a finomítás során szinte teljesen eltűnik, tehát általánosságban a csomagolt élelmiszerek is fogyaszthatók, de ügyelni, kell, hogy nincs-e benne olyan olaj, amit nem finomítanak (dió, szezám).
ennyit találtam. én egy kicsit azért beszélgetnék tovább a bőrgyógyásszal.
szőlőmagolaj? mi azt használjuk. legjobb áron egy francia bevásárlóközpontban kapható.
mi pedig a s p . r-os biovajat használjuk. nekem fenntartásaim vannak az azonnal kenhető vajakkal szemben...régebben ugyan mi is a bio margarint használtuk, de váltottunk... fínomabb is..
nálam a margarin meg az ilyen vénusz étolajak kizárt.
vaj és olívaolaj. nem véletlen drágábbak, mert nem lehet ipari-vegyi úton előállítani őket, hanem van bennük "anyag".
Nekem a kislányom (9éves) és egyébként gyönyörü a bőre, de a homlokán apró pattanások jöttek elő.
Megmutattam egy ismerős kozmetikusnak, aki az egészséges életmód elkötelezettje.
Kérdezgetett mit eszik: soroltam - a kislányom is egészséges életmód hive, sok zöldséget eszik.
gondoltam a Reklámozott, vitaminos margarinok jók.
DE NEM.
Végül is az Bio margarint ajánlotta számára. Kipróbáltuk. Igaz nem izlik neki, de javulunk.
És ő is azt mondta inkább a vaj, mint a növényi olajok. A bio margarinom, vajon is nagyon finomra lehet sütni a husikat.
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Szavak, melyek "let"-tet tartalmaznak
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Szavad tartalmazzon -bárhol- "ágy"-at
- Mindegy hol, elöl, középen, hátul, de szavad tartalmazzon egy "kar"-t
- "m""é""h"-szavad tartalmazza e három betűt, egymás mellett vagy egymástól távol./pl:poszméh, MegÉlHetés/