Mit csináljak, hogy ne legyen büdös a mosógép? (tudásbázis)
hogy lehet a kifolyó szűrőt tisztítani??? hol is van az?
Nekünk utoljára a keverőtárcsás gépünk büdösödött, amikor beesett a dob mellé a ruha... De a probléma elhárítását követően soha nem volt szaga. Nem lehet, hogy valahol rohad benne egy ruhadarab?
Mosás után hagyd kiszáradni,ne csukd rá a tetőt!!!
Szerintem nem ártana, ha ecettel csinálnál egy főzőmosást természetesen ruha nélkül.
Egyrészt az ecet megszünteti a penészesedést, másrészt a vízkövet is így lehet eltávolítani.
Nekem egy mosógépszerelő adta a tanácsot, hogy nehogymá vegyek Calgont. 2 liter 10 %-os ecet, főzőprogramot végigfuttani, évente 2x megismételni és nincs vízkő.
Nem beszélve arról, hogy sokkal olcsóbb, mint a Calgon.
Van benne egy szűrő azt kell kivenni és kitisztitani ,csak attól lehet bűdös ! És mosás után hagyd nyítva az ajtaját ,mert ha nem szellőzik a bentmaradt kevés víz megbűdösödik .
Nekem is büdös, és ha megy, akkor is vmi fura szaga van.
Egyébként nálam is úgy van, hogyha kiveszem a ruhákat, büdinek érzem, aztán, ha megszáradnak, akkor már jó!
Nekem is volt ilyen problémám. Az volt a gond, hogy nem szivattyúzott rendesen a gép és centri után maradt benne víz; a dob alját éppen elérte.
Én azt mondom ez nagyon relatív,hogy kinek mi a büdös.Én is úgy érzem,hogy állott szaga van a ruháknak vizesen, de,ha megszárad mindenki azt kérdezi,mit csinálok,hogy ilyen illatosak a ruháink...Nos, lehet,hogy már hülye vagyok?!!!!
Nekem sose szokott büdös lenni.Nézesd meg szerelővel.Lehet valami lerakódott.
Nem szoktam tele pakolni, már mások is tanácsolták ezt. De azért köszönöm.
Nem pakolod meg túlságosan esetleg?
Sziasztok. Fél éves az Indesit mosógépem, de büdösödik. Nincs lezárva a teteje, tehát szellőzik. Már átmostam 90 fokon, kipróbáltam más mosószereket, meg öblítőket. De ha mosok vele és kiveszem a ruhákat büdös szaguk van. Mit csináljak. Előre is köszönöm a választ.
Tényleg a penész a legvalószínűbb. :(
Előfordulhat penészedés a gépben. Amennyire tudod, tisztítsd meg, ha nem múlik én szervízbe vinném tisztításra.
Folyékony ariel,az öblítő mindíg más coccolino vagy lenor vmelyik változata.
Cloroxos főző mosás is segít!+szűrőket ki kell tisztítani!
Talán elindult a gumis elválasztó résznél a penészedés. Nálam ez volt, állandóan nyitott tetőnél. Lekezeltük penészölővel, azóta sokat javult a helyzet. Az ecet nekem sem jött be.
Akkor szokott még büdös lenni, ha túl sok ruhát pakolunk bele egyszerre.
Milyen mosószert és öblítőt használsz? ...
Igen,tudom az enyém mindíg tárva nyitva van!
Sose szabad teljesen becsukni az ajtaját, akkor nem lesz büdös. (Enyém már elmúlt 8 éves, és nem büdös.)
A kifolyó szűrőt kiveszed és oda önthetsz ecetet vagy vízkőoldót és ezután szivaccsal kiszeded a vizet mert egy kicsi mindég marad benne és az büdösödik be.
Segítsetek légyszi,hogy mit tegyek a mosógépemmel,hogy ne legyen állott büdös szaga.
Az ecetes átmosást már csináltam,de nem volt igazán hatékony!
További ajánlott fórumok: