Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mirinda szeletbe a margarint lehet helyettesíteni mascarponéval? fórum

Mirinda szeletbe a margarint lehet helyettesíteni mascarponéval? (tudásbázis kérdés)


2009. dec. 23. 18:27
Hmmmm, nekem a kedvenc sütim!!!!
11. pingvin90 (válaszként erre: 10. - 2b0bbeabcf)
2009. dec. 23. 18:21
Én anyum is ma sütött :) Ti is fehéren csináljátok a tésztáját vagy kakaósan?
2009. dec. 23. 17:39

Hozzávalók:


* Tésztához:

* 6 tojás,

* 4 evőkanál liszt,

* 4 evőkanál kristálycukor,

* 2 evőkanál kakaópor,

* 1 csomag sütőpor,

* 1 dl étolaj

* Krémhez:

* 25 dkg sütőmargarin,

* 20 dkg porcukor,

* 25 dkg túró

* Mázhoz:

* 2 csomag vaníliás pudingpor,

* 7 dl szénsavas narancslé (mirinda)


Elkészítés


A hozzávalókból téglalap alakú tésztát sütünk, sütőpapírral kibélelt tepsiben.

A krémhez valókat habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük. A narancsmázhoz valókat összefőzzük. Mikor langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt rombusz alakúra szeleteljük.



Anyu így szokta. Épp ma csinált Ő is ilyet. :)

2009. dec. 23. 17:16

jól hangzik a süti neve:)

leírnátok a receptet? előre is köszi:)

2009. dec. 23. 17:11
Én fél kiló túrót szoktam és éppegy kicsi vajjal..
7. ildikó0628 (válaszként erre: 6. - Koppanya)
2009. dec. 23. 17:01
és nem folyik le a krém a tésztáról?
2009. dec. 23. 16:54
én vaj helyett mascarponét szoktam beletenni
2009. dec. 23. 16:50
kaptam light mascarpone sajtot és gondoltam beleteszem a mirindás szeletbe, de én is arra gondoltam hogy a margarintól olyan jó "egybeálló", akkor mégis hagyományosan csinálom, köszi mindenkinek
2009. dec. 23. 16:45
mi a baj a margarinnal?? Tegyél teavajat.
2009. dec. 23. 16:44
Nem ez hülyeség lenne. a margarin azért kell hogy ha megdermed a vaj egyben maradjon a krém.,
2009. dec. 23. 16:44
Szia! Ezt nem tudom, de én úgy szoktam megoldani, hogy ne legyen benne sok margarin, hogy a túróhoz sűrűre főzött pudingot is teszek. Így értelem szerűen kevesebb a marg.
2009. dec. 23. 16:27
Mirinda szeletbe a margarint lehet helyettesíteni mascarponéval?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook