Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

6549. 099c0bed40 (válaszként erre: 6547. - Manó0218)
2015. aug. 5. 07:25

Szia, én úgy tudom hogy a hormonmentes nem avatkozik bele a ciklusba, azaz nem befolyásolja a vérzés időpontját, csak a mennyiségét növeli.

Sokan pont emiatt a kellemetlenség miatt nem a spirált választják.

Mindenképpen kérdezd meg az orvosodat erről is, ha alapos akkor el fogja mondani a tapasztalatait.

6548. Manó0218 (válaszként erre: 6546. - Erszebet4)
2015. aug. 4. 20:15

Köszönöm neked is a választ!

Tegnap úgy olvastam, hogy a vérzés ideje alatt bármikor lehet menni.

A dokim egy héten egyszer rendel. Már számoltam előre és nekem már az a 4. nap lesz.

6547. Manó0218 (válaszként erre: 6543. - 099c0bed40)
2015. aug. 4. 20:13

Köszönöm szépen a választ!

Hála istennek olyan jó orvost fogtam ki (magánrendelésre járok már évek óta), hogy totálisan alapos és részletesen elmond mindent.

Soha nem használtam még olyan fogamzásgátló eszközt amit az orvos ír fel, ezért sem tudom, hogy is megy ez az egész. De szerencsére egy lépéssel előrébb járok :)

Lenne még néhány kérdésem.

Tehát hormonmentest szeretnék. Ez befolyásolja olyan téren a vérzést, hogy eltolja esetleg hamarabb meghozza? Szülés után pontosan 17 napra jön meg mindig, ami borzasztó idegesítő... mielőtt nem szültem mindig 25 nap volt.

6546. erszebet4 (válaszként erre: 6541. - Manó0218)
2015. aug. 4. 14:35

Rákszűrés kötelező előtte!

Jó eredmény után helyezhető fel,a mensi 2.napján. :)

6545. Kisedit38 (válaszként erre: 6539. - Elyn)
2015. aug. 4. 11:03
Köszönöm a választ, én is inkább a hormonmentes megoldás felé hajlok, bár a nőgyógyász nem igazán ajánlotta egyiket sem, de ha semmi sem válik be, akkor muszáj lesz, mindenkinek más jön be, hátha nekem ez. Nekem a gyűrű minden volt csak izgató nem :) Inkább feszített belülről, a páromnak pedig inkább kellemetlen volt. Na de, ahogy írtam mindenkinek más a szervezete, más jön be :)
6544. Kisedit38 (válaszként erre: 6537. - Sylvi28)
2015. aug. 4. 10:55
Szia! Köszönöm a választ, valami ilyesmitől félek én is, emlékszem amikor tablettát szedtem akkor hiába figyeltem oda, nem ment le, és ami nagyon kellemetlen volt, hogy inkább vizesedtem, úgy éreztem magam mint a lufi emberke, pedig nem néztem úgy ki. Sajna a vádlim is dagadt tőle, ezért sem akarok már gyógyszert szedni. Remélem a futástól leolvadnak a kilók és nem a mirena a bűnös :)
2015. aug. 4. 07:48

Szia, igen, pontosan úgy megy ahogy írod.

Az orvos egy vizsgálat után nyilatkozik arról hogy nincs-e orvosi akadálya a felhelyezésnek, ha nincs akkor felírja, kiváltod a patikában és a legközelebbi vérzésed első napjaiban felhelyezi.

Egyszerűen megy,de ha bármilyen kérdésed azt van tedd fel a rendelésen, kell annyi ideje illetve türelme legyen az orvosnak hogy mindent részletesen elmagyarázzon mielőtt kipróbálod.

6542. Manó0218
2015. aug. 3. 21:20
senki? :(
6541. Manó0218
2015. aug. 2. 21:22

Sziasztok!

Teljesen tapasztalatlan vagyok még a spirál terén, ezért is szeretnék egy kis segítséget írni. Tudom a fórum címe nem erről szól, viszont engem a HORMONMENTES spirál érdekelne. Már van egy 1 éves gyerkőcöm. Nem lenne gond, ha becsúszna a kistesó, ezért is szeretném a hormonmentest választani.

Hogy működik ez az egész dolog? Elmegyek a dokihoz, elmondom neki, hogy szeretném kipróbálni a spirált, konkrétan a hormonmenteset. És tovább hogy megy ? Kérlek ne nézzetek hülyének de abszolút nem tudok a témáról semmit sem :)

6540. zotunde
2015. aug. 2. 20:20
Sziasztok. Szeretnék véleményt kérni tőletek. Júliús 6án rakták fel a Mirénámat, 21 napra meg jött a mensi és azóta is meg van , nos elé gáz mert házasélet azóta is nuku, mit tegyek teljesen el vagyok keseredve, 3-4 napnál nem tartott tovább a mensi most meg már 10 napja is ünnepelek, semmi mellék hatás csak nem akkar elmúlni.
6539. Elyn (válaszként erre: 6532. - Kisedit38)
2015. aug. 2. 11:32
Én a helyedben,nem hormontartalmú spirált tetetnék fel, az is megoldja a fogamzásgátlást, akkor meg minek a hormonos..Az én esetemben éppen a hormon a lényeg, de akinek nincs semmi problémája egész biztos, hogy a nem hormonosat választanám. Kolléganőim évekig használtak hormonmentes spirált, semmi problémájuk nem volt, imádták. Az érzettel, mármint azzal hogy mechanikusan érzel ill. éreztek a pároddal ott valamit ( a spiráloknak pl. a madzagja lóg ki ) azzal kapcsolatban át kell állítani az ember agyát, mert, ha mindig arra figyelünk, hogy ott van valami akkor zavarni fog. A hüvelygyűrűről pl. én azt is hallottam, hogy kifejezetten izgatóan is hathat.., tehát valakiket kimondottan nem zavar, hogy érezni..
6538. Elyn
2015. aug. 2. 11:17

Új mirénás vagyok,2 napja tették fel a spirált. Kíváncsian várom, hogy mit tapasztalok. 42 évesen , eü-i okból, vagyis mióma probléma miatt döntöttem a Miréna mellett.Soha nem szedtem semmilyen fogamzásgátló szert és most sem akartam, de muszáj vagyok megpróbálni. Első dolgom volt,hogy mérlegre álltam, úgyhogy árgus szemmel figyelem magamon a súlygyarapodást, ill. a hangulatingadozást.. és az egyéb lehetséges mellékhatásokat..kíváncsi vagyok, segíti-e a problémámat és lesznek -e kellemetlenségeim.

Én már 46 839 Ft-éert vettem, nagyon drága, de 5 évre szól, az újabb fajta sprirál ugyanezzel a hatóanyaggal pedig csak 3 évre, úgyhogy ezt sem árt figyelembe venni. Ettől függetlenül rengeteget dilemmáztam, melyiket válasszam..végül a Miréna mellett döntöttem, remélem beválik, így a 3. napomon még semmit nem érzek...

6537. Sylvi28 (válaszként erre: 6532. - Kisedit38)
2015. aug. 1. 23:02

Szia

Én Mirenát használok ,ősszel lesz 2 éve..

Sajna én híztam az elmúlt bő fél évben...most miatta e v sem..nem tudni,de nem veszem észre h többet ennék :(

Nah meg a haspuffadás ami kínoz..tükörben olyan mint aki babás..igaz még senki nem kérdezett rá h jön e a kis tesó :DD De engem zavar :(

Lufihas :)))

Vmit kezdenem kéne vele...nekiállok újra futni :)

Sok sikert ha spirál mellett döntesz ;)

6536. erszebet4 (válaszként erre: 6533. - Luca fatcadi)
2015. aug. 1. 20:49
Nem kell védekezni,azonnal kifejti hatását ;)
2015. aug. 1. 17:47
Köszönöm 
6534. 099c0bed40 (válaszként erre: 6533. - Luca fatcadi)
2015. aug. 1. 17:28
Szia, nem kell várni semennyit, a felhelyezés után azonnal működésbe lép.
2015. júl. 31. 18:01
Szia.ki tudna meg mondani hogy mirena spiral mikortol ved?kel egy honapot vedekezni!
6532. Kisedit38
2015. júl. 31. 15:46
Sziasztok! Még nem szültem, de valami ilyesmi fogamzásgátlásban gondolkodom, mint a spirál, vagy a hormontartalmú spirál. Elég sok oldalt végigböngéztem, de kb. ugyanannyi az érv és ellenérv mindkettő mellett, és ellen. Most épp hüvelygyűrűt használok, és szedtem már tablettát is, de nem igazán vagyok megelégedve velük. Hízás, libidó csökkenés stb. A gyűrűnél még pluszban rájön, hogy én is és a partnerem is érezzük sex közben, hiába próbálom feltuszkolni. Más lehetőség pedig nem nagyon van sajnos. Kinek mi a véleménye a spriálról, és mirenáról ( azt hiszem a nem szűlt nőknek jaydess - t tesznek fel)! Leginkább az érdekelne, hogy tapasztalt e valaki a használat során libidócsökkenést, és elhízást. Köszönöm előre is a válaszokat.
6531. japi (válaszként erre: 6522. - Pallasz1)
2015. júl. 29. 18:56
Mennyi lenne a kedvezményes ára?
6530. erszebet4 (válaszként erre: 6529. - Liliom69)
2015. júl. 29. 11:20

:) akkor doki kérdés ki lőve,én Bács-kiskun megyéből vagyok.

Ha más tünet nincs pl viszketés akkor szerintem igen,hasonló volt nálam is :/.

Has szurka is enyhülni fog!

Nekem most 7.én lesz hat hónapos,22.én kellett volna megjönni csak maszattal jelezte.. ;) hipphipp...kopp kopp :))

6529. Liliom69 (válaszként erre: 6528. - Erszebet4)
2015. júl. 29. 07:27

Szia!

Elnézést, de a legfontosabb valóban lemaradt. Pesten, a XVIII.kerületben lakom.A fájdalmakat illetően hasonló szurkálások vannak, mint amikor meg akar jönni.Szerinted ez normális hogy citromsárga minden nap a tisztasági betétem?

További szép napot!

6528. erszebet4 (válaszként erre: 6527. - Liliom69)
2015. júl. 28. 09:31

Szia!

Nem írtad melyik megyében laksz ;)

Szerintem,3.hónap még friss,hogy folyás van az tisztulás jele is lehet ha más tünet nincs,alhasi fájdalom vagy derék..

6527. Liliom69
2015. júl. 28. 08:20

Sziasztok!

Most a 3. hónapja hogy Mirenás vagyok, hát nálam volt már egy pár nehéz hónap.

Állandóan pecsételek,most pedig valami sárgás színű váladék jön, olyan élénk sárga mint a citrom.

Az orvosom aki felrakta szabin van, de nem vagyok vele amúgy sem megelégedve, mert elég lazán veszi a dolgokat.

Véletlenül nem tudtok valami jó orvost, aki nem csupán azért foglalkozik a pácienssel mert az folyton pénzeli?

Kérlek titeket, ha van valakinek egy megbízható jó orvosa írjon privát üzenetben.

További szép napot mindenkinek!!!!!!!

6526. Liliom69
2015. júl. 28. 08:20

Sziasztok!

Most a 3. hónapja hogy Mirenás vagyok, hát nálam volt már egy pár nehéz hónap.

Állandóan pecsételek,most pedig valami sárgás színű váladék jön, olyan élénk sárga mint a citrom.

Az orvosom aki felrakta szabin van, de nem vagyok vele amúgy sem megelégedve, mert elég lazán veszi a dolgokat.

Véletlenül nem tudtok valami jó orvost, aki nem csupán azért foglalkozik a pácienssel mert az folyton pénzeli?

Kérlek titeket, ha van valakinek egy megbízható jó orvosa írjon privát üzenetben.

További szép napot mindenkinek!!!!!!!

6525. mildoca
2015. júl. 16. 23:32
sziasztok! Korábban Mirenás voltam, aztán egy alacsonyabb hormontartalmúra álltam volna át. a Jaydessre (ugyanaza a hatóanyag, mint a Mirenának, csak alacsonyabb. Sajnos én ezt az eszközt meg is vettem, de mint kiderült, endometriózisom van és nem ez lenne a legjobb módszer most. :( Egyszerűen nem tudom, mit kezdjek vele. Van ötletetek?
6524. pallasz1
2015. júl. 16. 15:17
Bontatlan persze,2016.decemberig jó.
6523. Jucci86 (válaszként erre: 6521. - Borso74)
2015. júl. 16. 15:17
Szia!Én is 45 ezerèrt vettem:-)
6522. pallasz1
2015. júl. 16. 15:13
Borso74, én 45 ezerért váltottam ki télen,azóta nem sikerült felrakatni mert hónapokig nem jött meg majd mire eljutottam nem volt cytom,stb,de lehet hogy meggondoljuk magunk és marad a nuvaring. Nem szeretnéd kedvezményes áron az enyémet...? (jofogásra terveztem feltenni)
6521. borso74
2015. júl. 15. 12:30

Sziasztok!

Nekem lassan novemberben letelik az 5 év a második mirenámból is... ősszel tervezem hogy veszek egy újat, most mennyibe kerül tudja valaki?

Pár hónapja már vannak vérezgetések, na nem sok de mégis újra vannak, a peteérésemet is megszenvedtem pár napja, úgy fájt lent a hasam... szóval alig várom már a következőt....

6520. pallasz1
2015. júl. 13. 22:16

sziasztok,örülök h Rátok találtam. 3 gyerek után ideálisnak tünt a Mirena,ki is van váltva de már fél éve húzódik a felrakatás hol cytom nem volt hol vérzésgondjaim voltak,most meg egyenesen pozitivat teszteltem vérzéskésés mellett szóval van itt minden (de megjött és a teszt is negatív már..)

Kérdésem hogy libidócsökkenést tapasztaltatok e a Mirenától?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook