Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
A Mirena kivétele nincs mensihez kötve,azt simán vizsgálat előtt v után megoldja doki ugye? :))
Nekem már 6 éve van fent a mirena, már egy évvel tovább, de a doki azt mondta, hogy maradhat csak már olyan lesz mint a sima spirál.
Hát nekem azóta sem jött meg a mensim, ugyanolyan mint "hatóidejében". Nálam nem okozott pattanásokat, bár ritkán azért még előjön egy főleg az államon, de nagyon ritkán. Én meg vagyok elégedve teljesen vele.
Sziasztok!
Én szeptemberben rakattam fel a Mirenat. Egy problemam can eddig vele, megpedig az, hogy az arcom nagyon gyulladt pattanasos lett, szinte mindennap kijon rajta valami fajdalmas gyulladt pattanas. Irtam az orvosombaj mar ketszer is, hogy ez meddug tarthat, de valasz valamiert egyszer sem erkezett. Kb ket gete az egyik oldalon olvastam, hogy egy 23 eves lany is spiralt rakatott fel, de nem sokkal kesobb nagyon csunya lett az arca es ugy dontott leveteti azt. Kb egy evbe tellett, mig helyre hoztak az arcar, hat ezt nem akarom megvarni. Nektek mi a velementerek errol?
Sziasztok!
Ismét itt! 2 hét múlva 1 éves kesz a Mirenám. Jól megvagyunk. Az első három hónap volt idegörlő....de az nagyon. Már majdnem levetettem amikor csökkent a vérzés.
Nálam terápiás javallata is volt : kezdeti mióma. Állítólag az endometriumcarcinóma arányát is csökkenti.
Az étvágyam sajnos nagyobb lett de fogyózom, sportolok újra. A betétet már csak hìrből ismerem.A többi előnyéről nem is beszélve. 😙
Remélem 4 évig még ìgy elleszünk ,nem bántam meg!
Kitartás csajok!
Szia!
Ez tuti gyulladástol érzed e tüneteket amit leírtál.
Vagy....peteérésedtől,azért is irom ezt,mert nekem is kéthétre a mensitől,érzem majd leszakad derekam,nehéznek érzem hasam.Mircsi előtt is éreztem ilyet,mióta fent van csak ezt érzem..rá kéthétre pecséttel jelzi mensim :) aztán csend pár napig.
HAHA :D bocs ezt nem tudtam kihagyni!
Nem tudom mit mondott a dokid, de én levosert mellet végig véreztem az első 3 hónapot, 2 nap kivételével.. és ez normális.
Szia!
Privátban inkább, ha nem zavar.
Eleinte hasi diszkomfort érzés volt, aztán egyre jobban fájt a hasam a méhem környékén. Valahogy nagyobb is lett. Olyankor éreztem igazán, amikor pl ültem a kocsiban, nyomta az öv, döccent az út, sokáig kellett ülni. A lehajolás is rossz volt. Aztán sétálás közbrn is egyre vackabb lett. A szexről nem nagyon tudok nyilatkozni, én véreztem végig a mirenaval, úgyhogy nem sok alkalom volt.
Császár után érthető, hogy más... siman lehet hogy neked nem gyulladásod van. Viszont megnézetni nem árt, max megnyugszol hogy minden oké. A méhgyulladás nagyon gonosz és nehezen múlik el.
Kerüld el, ha lehet.
Majd írd meg, mi a helyzet! :-)
Üdv
V.
Letudnád nekem írni mik voltak a tüneteid?
Én nem igazán tudom jelenleg, mert alapból 8 hónapja császár óta nem érzem úgy mintha minden rendben lenne oda bent. Még mindig olyan érzésem van mintha nem lenne helyén minden, így fájdalmaim alapból vannak. A hólyagom is nagyon érzékeny azóta.
Én. :-(
Nagyon durva. :-(
Sziasztok! Remélem jár még valaki erre felé.
3 hónapja lett feltéve a Levosert, a dokim elmondta hogy 3 hónapot végig vérezhetem, ez így is volt. 2 nap kivételével véreztem, hol erősebben hol kevésbé, volt mikor csak nappal éjjel viszont semmi, és fordítva. Viszont lejárt a 3. hónap és még mindig ill. újból vérzek elég erősen miután együtt voltunk apával, ráadásul feldagadtam miután érintkeztem apa katonáival - ez sajnos már előfordult és akkor gyulladásom volt. Szombatra van időpontom. Volt aki kapott gyulladást a hormonos spirál mellett?
Sziasztok!
Nekem a 2. Mirena most novemberben járt le, és nemsokára szeretném feltetetni a 3.-kat is. Akár a háziorvosommal is felirathatom a Mirenát, ahhoz nem kell a nőgyógyászom ugye? Mennyi most az ára? Januárban vagy februárban tervezek elmenni és feltetetni a következőt, meglátjuk hogy jön össze rá a pénz. Előre is köszi a választ! :)
Szia Vackor!
Ha szánsz egy kis időt arra hogy visszaolvasol a fórumon, rengeteg olyan régebbi hozzászólás szerepel ahol minden kérdésedre megtalálod a választ.
Üdv: Eszter
Sziasztok!
Azoknak a tapasztalataira vagyok kíváncsi, akiknek vérzésgondok miatt tették fel a Mirenát, de valamiért nem jött be. Írjátok meg nekem legyetek szívesek, hogy mit csináltatok, mi történt veletek, mi volt sikeres, mi nem! Minden érdekel. Nálam sajnos nem vált be... most gondolom át, hogyan tovább.
Akár itt, akár privátban, mindenkinek a története érdekel. Sokat segítenétek vele. Köszönöm:
Vackor
Nekem volt ilyen. Levette, feltette rögtön, hát nem volt kellemes.
Vérzés nem volt, se pecsételő, se semmi.
Ami azt illeti, nálam nagyon hasonló volt a helyzet. 2x véreztem el majdnem, 1x "műtöttek", de nem segített. Pont 6 héttel öregebb a mirenám, mint neked. :-)
A görcsölgetés tuti elmúlik. Volt nekem is.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?