Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mire való a szalalkáli? fórum

Mire való a szalalkáli? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2010. dec. 28. 20:29

A croissant receptem a következő:

2,5 dkg élesztő

0,5 dl tej

50 dkg liszt

2 tojás

20 dkg margarin

1 kiskanál cukor

1 mokkáskanál só

2 dl víz

olaj

tetszés szerinti töltelék.


Ennél a probléma az, hogy ha kihült, ellaposodott, nem maradt szép magas a croissantom.

30. Lolita63 (válaszként erre: 29. - Lolita63)
2010. dec. 28. 20:28
Na,túl ragoztam:) túrós sós rúd
2010. dec. 28. 20:27
Én az ünnepre sós túrós sós rudat csináltam,pillanatok alatt elkészült és nem lehet elrontani.
28. Lolita63 (válaszként erre: 27. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:26
:)
27. Mayalina (válaszként erre: 24. - Lolita63)
2010. dec. 28. 20:25
Imádlak! :)
2010. dec. 28. 20:25

De édik vagytok, hogy segítetek!

Aszem a füstölt bszalonnát bevetem.

Egy próbát megér.

25. Lolita63 (válaszként erre: 20. - Zebracsikó)
2010. dec. 28. 20:23
Miért nem szereted a margarint?
24. Lolita63 (válaszként erre: 19. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:22
Azt nem tudom,de több tejfölt tegyél bele,attól lágyabb lesz.
23. Lolita63 (válaszként erre: 13. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:21

a TEJ LEGYEN 1.5 dl és egy pohár tejföl,én 1 tojást szoktam tenni bele,és 2 dkg élesztőt.

Az a lényeg,hogy ne gyúrd keményre,lágyabb tészta legyen.Jól ki kell dolgozni a tésztát.

22. zebracsikó (válaszként erre: 21. - Zebracsikó)
2010. dec. 28. 20:20
sőt, olyan is előfordult már, hogy egy darabka füstölt szalonnát ledaráltam és a pogi tésztájába kevertem, csak úgy plusz
21. zebracsikó (válaszként erre: 19. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:18

én bevállalnám :)))


főleg,ha füstölt szalonna



én pogácsát szoktam úgy csinálni, hogy mindegyik tetejére egy szeletke vékony füstölt szalonát tezsek- nagyon kedvelik a delikvensek :))))

20. zebracsikó (válaszként erre: 17. - Lolita63)
2010. dec. 28. 20:16

én meg egyenesen az ördög művének tartom a margarint :)))) és csak vajat hazsnálok


egyébként a zsír jó ötlet a puhításra - egy részben

19. Mayalina (válaszként erre: 17. - Lolita63)
2010. dec. 28. 20:16
Zsírom nincs itthon, de pl szalonnából tudok kisütni. Az is jó?
18. Mayalina (válaszként erre: 16. - Zebracsikó)
2010. dec. 28. 20:15

Köszi a tippet!

Amúgy már sokszor megsütöttem ezt, és szeretik a tagok, csak én szeretném még foszlósabbá tenni. Meg nyílván jó lenne, ha minél később keményedne meg.

17. Lolita63 (válaszként erre: 13. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:14
Én vaj helyett margarint használok, és kevés zsírt is teszek bele.Ettől kicsit omlósabb.
16. zebracsikó (válaszként erre: 13. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:12

én pl. ehhez keveslem az élesztő mennyiségét,

de mondjanak véleményt a tapasztaltabbak is :))



Az én saját tapasztalatom továbbá az, hogy nagyon hosszú ideig kell gyúrni-gyömöszölni a tésztát, nem csak úgy ímmel-ámmal pár percig. Mindig győzködnöm kell magam, hogy "gyerünk , tovább", de megéri!

Nagyon alaposan ki kell dolgozni, akkor kel meg szépen.


Sok sikert!!

Nem minden elsőre sikerül, és a recepteken nyugodtan lehet változtatni.

15. Mayalina (válaszként erre: 14. - Zebracsikó)
2010. dec. 28. 20:10
JA értem. Szóval a pogi receptet most láthatod. Van ötleted, hogy mivel tegyem még foszlósabbá?
14. zebracsikó (válaszként erre: 12. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:09
valószínűleg arra, mint Lolita63, csak másképp fogalmaztam:))
13. Mayalina (válaszként erre: 11. - Lolita63)
2010. dec. 28. 20:06

A pogi receptje:

60 dkg liszt

25 dkg vaj

1 ek só

2 tojássárgája + 1 a TETEJÉRE

1 DL TEJ

1 KISKANÁL CUKOR

25 G ÉLESZTŐ

1,5 DL TEJFÖL

12. Mayalina (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2010. dec. 28. 20:02
Mire gondolsz?
11. Lolita63 (válaszként erre: 7. - Mayalina)
2010. dec. 28. 19:55
Látni kellene a receptet,akkor tudnék segíteni.
10. zebracsikó (válaszként erre: 9. - Mayalina)
2010. dec. 28. 19:54
szerintem mindkét esetben más receptet kéne használnod
2010. dec. 28. 19:48
És a legutóbb említett két problémámra tud valaki tanácsot adni?
2010. dec. 28. 19:44
A sütemény sokáig eláll vele,nem szárad meg.
2010. dec. 28. 19:40

JAjj, nagyon köszi a segítséget.

Két problémával küzök:

1. a croissanom amikor megsül szép, de utána ha kihül, lelapul, és nem tudom miért.

2. Van egy jó pogi receptem, de szeretném, ha kicsit foszlósabb-omlósabb lenne. Azt mivel érhetem el?

6. 23a2bf5860 (válaszként erre: 2. - Mayalina)
2010. dec. 28. 19:38

nem kell emellé semmi se már.ha pogácsát ,perecet sütsz nem kell mellé élesztő,ez kellőképp felfújja.

és élesztő mellé sem kell.szoktunk sütni olyan sütiket,amelyek 3-4 laposak és azokba kell a szalakáli kis könnyű laza tésztát kapunk.a szaga borzalmatos..de amúgy jó vele sütni.

5. Lolita63 (válaszként erre: 1. - Mayalina)
2010. dec. 28. 19:36
Én nem szeretem,mert mikor sűl a tészta nagyon ammónia szaga van:(
2010. dec. 28. 19:34
sütni a tészta lazítására..élesztő ,sütőpor helyett.
2010. dec. 28. 19:34
Süteménybe kell.
2010. dec. 28. 19:34

Hogyan kell alkalmazni? Ha pl kell élesztő a tésztába, akkor ez már nem kell, és fordítva?

Vagy az élesztős tésztát még lazábbá, omlósabbá teszi?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook