Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mire való a szalalkáli? fórum

Mire való a szalalkáli? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
61. Mayalina (válaszként erre: 60. - Lolita63)
2011. jan. 11. 22:26

A croissant receptem a következő:

2, 5 dkg élesztő

0, 5 dl tej

50 dkg liszt

2 tojás

20 dkg margarin

1 kiskanál cukor

1 mokkáskanál só

2 dl víz

olaj

tetszés szerinti töltelék.

2011. jan. 11. 20:47

Találtam egy receptet,a Tied hasonló?


Vajas croissant

Hozzávalók:


* 25 dkg liszt

* 2 tojássárgája

* 10 dkg vaj

* 3 dkg porcukor

* 3 evőkanál tej

* 2 dkg élesztő

* só


Az élesztőt futtasd fel cukros vízben. A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá az élesztőt, a vajat, egy csipetnyi sót és a cukor maradékát.


A tésztát jól dolgozd össze, majd tedd egy kiolajozott tálba, takard le, és tedd a hűtőbe. Minimum 5-6 óra pihentetés szükséges neki, de, ha csak másnap reggel látsz hozzá a nyújtásnak, az sem baj.


Sodrófával nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd vágj ki belőle egyenlő oldalú háromszögeket. Tekerd fel, majd formáld félhold alakúra. Tedd a croissantokat kivajazott tepsibe, a tetejüket kend meg felvert tojássárgájával, majd told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.

59. Mayalina (válaszként erre: 58. - 23a2bf5860)
2011. jan. 11. 19:08

Nem ragaszkodok hozzá. A gond az, hogy csak élesztővel sütöttem, és a tésztája jó és finom lett, de zavar az, hogy miután kihül a croissantom, akkor lelapul, nem marad szép púpos.

Mivel a szalakálit nem ismerem, azt gondoltam, talán az megoldás lehet a problémámra, de már rájöttem, hogy nem.

Viszont nem tudom, mi jelenthetne megoldást.

Ha tudsz, segíts kérlek!

58. 23a2bf5860 (válaszként erre: 57. - Mayalina)
2011. jan. 11. 16:12
miért nem sütöd csak élesztővel a croissant???feltétlen ragaszkodsz a szalalkálihoz???
57. Mayalina (válaszként erre: 56. - Mreich)
2011. jan. 11. 16:02

Köszi! :)

A Croissantos problémámhoz nincs javaslatod?

56. mreich (válaszként erre: 1. - Mayalina)
2011. jan. 11. 12:02
A szalalkálit sütemény tésztájába szokták tenni, ilyen például a mézes-krémes vagy a vendégváró szelet. El kell találni a mennyiséget, mert valóban ammónia-szaga van sütéskor és utóízt is hagyhat. A nagymamám szokta ezeket a sütiket sütni és még nem próbálkoztam velük :-)
55. Lolita63 (válaszként erre: 55. - Mayalina)
2011. jan. 5. 16:59

Örülök a pogácsa sikerednek:)

Criossant még nem sütöttem,nem tudok segíteni:(

2011. jan. 4. 21:45
A croissantban nem tudtok segíteni? :(
53. Lolita63 (válaszként erre: 46. - Mayalina)
2010. dec. 29. 14:55
Hogy sikerült a pogi?
52. zebracsikó (válaszként erre: 50. - 342bae44d8)
2010. dec. 28. 22:16
azt ne, eddig csak néhányszor készítettem szalalkális sütit
51. Lolita63 (válaszként erre: 48. - 342bae44d8)
2010. dec. 28. 22:16
Az ízén nem érzik,elmegy amikor sűl.
50. 342bae44d8 (válaszként erre: 49. - Zebracsikó)
2010. dec. 28. 22:15
és receptet is tudsz?
49. zebracsikó (válaszként erre: 48. - 342bae44d8)
2010. dec. 28. 22:14
neeem!
2010. dec. 28. 22:13
JA! És nem lehet a végén érezni azt a büdös ízt ha megsül?
2010. dec. 28. 22:12
szalalkális pogi receptet küldene be valaki? LÉGYSZI!!!!!
46. Mayalina (válaszként erre: 45. - Lolita63)
2010. dec. 28. 21:56
Nem, most nekiestem a poginak, de az is lesz majd! :)
45. Lolita63 (válaszként erre: 44. - Mayalina)
2010. dec. 28. 21:06

Nyugodtan kérdezz,ha tudok segítek:)

Nézted a sós rudat?

2010. dec. 28. 21:03

De aranyosak vagytok, ogy így segítetek nekem!

Köszönöm! :)

43. Lolita63 (válaszként erre: 41. - Mayalina)
2010. dec. 28. 21:01
Nem fogja elrontani:)
42. zebracsikó (válaszként erre: 39. - Mayalina)
2010. dec. 28. 21:00
mert zsírosabb
41. Mayalina (válaszként erre: 40. - Lolita63)
2010. dec. 28. 21:00
Értem. És mi történik, ha 2 tojás sárgáját rakom bele?
40. Lolita63 (válaszként erre: 38. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:59

1 tojás sárgáját szoktam beletenni,a fehérje nélkül mert az keményítené.

A tetejét pedig 1 tojással megkenem.

39. Mayalina (válaszként erre: 34. - Zebracsikó)
2010. dec. 28. 20:56
Miért jobb a tej, mint a víz?
38. Mayalina (válaszként erre: 23. - Lolita63)
2010. dec. 28. 20:55
Az egy tojást a 2 sárgája helyett tennéd bele, vagy mellé, vagy az egyik sárgáját váltanád ki ezzel?
37. zebracsikó (válaszként erre: 36. - Lolita63)
2010. dec. 28. 20:52

vaj

de ebben radikális nézeteim vannak, ne menjünk bele:)))

36. Lolita63 (válaszként erre: 33. - Zebracsikó)
2010. dec. 28. 20:44
Pedig a süteményekbe a margarin kell,persze nem mindegy,melyik.Én a Ráma margarint szeretem :)
35. Lolita63 (válaszként erre: 32. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:42

A naplómba meg tudod nézni fotóval"Finomságok - Receptek"

kettő is van benne ,az elején és most tettem fel amit megcsináltam.Mind elfogyott:)

34. zebracsikó (válaszként erre: 31. - Mayalina)
2010. dec. 28. 20:38
a vizet tejjel helyettesíteném első körben :))
33. zebracsikó (válaszként erre: 25. - Lolita63)
2010. dec. 28. 20:36
nem tartom emberi fogyasztásra alkalmasnak....
32. Mayalina (válaszként erre: 29. - Lolita63)
2010. dec. 28. 20:29
Ha van kedved, leírhatod a receptjét ide, vagy privibe :)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook