Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mire érdemes lementeni a digitális fotókat, hogy akár 30 év múlva is olvashatóak legyenek az adatok? fórum

Mire érdemes lementeni a digitális fotókat, hogy akár 30 év múlva is olvashatóak legyenek az adatok? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
66. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 65. - D879a0c5b4)
2009. márc. 12. 16:27

Na ebben tökéletesen igazad van

:

"Száz százalékos megoldás nincs"


-de azé a felsoroltak lehetőleg senkivel ne forduljon elő -mert hát az igen kellemetlen lenne, és ennyire rosszat ne akarjunk senkinek sem! :)

2009. márc. 11. 19:52

Egyébként ha leég a ház, vagy kirabolnak, akkor is odavésznek a képek :)


Száz százalékos megoldás nincs :)

64. d879a0c5b4 (válaszként erre: 63. - 3fa6a2d4ec)
2009. márc. 11. 19:50

Lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nem. A jövőt senki sem ismeri. Ha meg pénzt akarnak kérni, le kell szedni az összes képet és feltenni máshova.


Csak egy ötlet volt, akinek tetszik, megfogadja, akinek nem, az meg nem.


Ahol az én képeim vannak fent, ott bírni fogják pénzzel, így ingyenes is marad (99%-ra jósolom) - illetve lehet plusz tárhelyet vásárolni, de ami van, az is bőven elég!


Én a saját képeimre nem akadtam rá, de ha mégis kiadta volna a kereső, nem érdekelne.


:)

63. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 59. - D879a0c5b4)
2009. márc. 11. 18:43

jó és ha a képtár szerverét nem bírják fent tartani??? vagy irreális összeget kérnek a tárhely részekért -volt rá precedens!


és a biztonsági szintet te csak hiszed hogy létezik - keres rá foto mentés nevekre pl : dsc..., pict... kép... asc... p....... (a pontok helyére számokat írj be) :D

meg lepődsz mennyi biztonságosnak hit kép meg fog jeleni!

ennyit a biztonságról!


képeket elnevezd kb (jdsfhk-félének na akkor talán működik ) de e sem biztos!

62. a74de3d08a (válaszként erre: 61. - D879a0c5b4)
2009. márc. 11. 11:26
eddig csak nekem nem tetszett. :-D
61. d879a0c5b4 (válaszként erre: 60. - A74de3d08a)
2009. márc. 11. 10:33

Írtam, hogy biztos sokaknak nem fog tetszeni ;P

Lelkem rajta :)

60. a74de3d08a (válaszként erre: 59. - D879a0c5b4)
2009. márc. 11. 10:29

hááááát azért én semmi esetre adnám ki a kezemből....


>Ki lehet választani azt is, hogy ne lássa senki, >csak akinek jogot adsz (Google-ben sem kereshető, >magyar nyelvű, egyszerű használni).

meg még sokan mások.... :-)

2009. márc. 11. 10:19

Van még egy megoldás, ami akkor sem vész el, ha esetleg leég a ház. Persze lehet idegenkedni is tőle: valamilyen ingyenes képtárba felpakolni a legfontosabbakat. Nekem így is vannak mentve képeim, plusz dvd/cd, plusz papír(de még nem az összes).


Olyat érdemes választani, ahol a cég még várhatóan nagyon sok ideig nem fog bezárni. Nem akarok reklámozni, ha érdekel valakit, írjon privit... Ki lehet választani azt is, hogy ne lássa senki, csak akinek jogot adsz (Google-ben sem kereshető, magyar nyelvű, egyszerű használni).

58. napalm
2009. febr. 26. 19:38

Optikai lemezek közül a legbiztosabb a DVD-RAM.

Én azon tartom a fontos családi fényképeket.

Megfelelő tárolás mellett 30 év a "szavatosság" ha jól tudom.

57. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 52. - MelisUK)
2009. febr. 20. 18:07

persze jó ha több helyen meg van :)

És rá tudd nyúlni az ember. az adattárolás legolcsóbb módja még mindig a dvd!

100db dvd+rt meg veszi 5-8ezer körül az ember és az 420giga tutin! ellenben egy winyó vagy memóriakártyában ez az adatmenyiség igen csak sok!

Jó én munkám, miatt havi 80-150 giga "szemetet" kénytelen vagyok lemezre menteni! Sajnos túl nagy méretű dolgokkal foglalkozom :S ezeket winyón kész anyagi csőd lenne tartani, és hát ehhez már igen csak az i7es technológiát is meg viselné mondjuk 4-5TB hdd :) és mindig csak szaporodna! És ekkora adatmenyiség mentése is egyszerre súlyos összegbe kerülne! Bár akkor már lehet elgondolkodnék hogy hdd-ket vásároljak adattárolásra -meg valami brutál széfet amiben tárolnám, mert hát igen érzékeny ketyere a winyó!

56. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 54. - MelisUK)
2009. febr. 20. 17:59

hát valszeg az én hajam is égnek állt volna :D

bár ha ez a saját lemezem lett volna és valki ilyet tesz a szemem láttán lehet leordítom róla még a szentelt vizet is :)

Én igen érzékeny vagyok a lemezeimre :$

55. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 51. - MelisUK)
2009. febr. 20. 17:56

na az írásról annyit! mivel én tömény Verba és memorex fun-os vagyok!

anno mikor lecseréltem az íróm egy LG h20N-re le cseréltem a bevált író programot 6.008asról váltottam 8asra a végeredmény az volt hogy a 25ös verbábból 8 at elcseszett az író! le dobtam az új progit vissza raktam a régit és érdekes utána nem cseszett el egy lemezt sem!

Amúgy sajnos észre vettem én is hogy ma már a Verba , tdk, és memorexben nagyon sok a hamis! az arita lemezről a 4szeres plusszos az kegyetlen jó volt 12*esen irkáltam és a mai napig használom őket a 8*os szériája meg már kaki volt 50ből asszem 15-20db-ot lehetett meg írni vagyis majdnem minden második harmadik lemezt -mivel hibásak voltak azóta sem hallottam az arita cégről :)

Amúgy az ilyen dolgokra azt szoktam mondani hogy BILL GATES csodája :) nekem az mp3 lejátszóm hol látja a gépem hol nem látja -ami megint érdekes dolog :) főleg mikor pakolás közben egyszer úgy érzi hogy resajtolja a gépet. és vannak érdekes dolgok.. példa mentet jelszavak eltűntek anno az explorer 5.5ből -amire sem programozó sem laikus sem pedig egy rendszergazda nem tud értelmes választ adni!!! :)

54. MelisUK (válaszként erre: 53. - 3fa6a2d4ec)
2009. febr. 20. 17:54
Ezt a lemosós dolgot személyesen tapasztaltam, egy fish&chipsben voltam "hátul" egy ismerősnél, nem ment a zene, állandóan akadozott a cd lejátszóban, kivette az egyik csaj és megmosta, majd jól szárazra dörgölte. A hajam az égnek állt, sose mertem volna ilyet csinálni vele, de ők mondták, hogy nyugi, mindig ezt csinálják, megjavul tőle. És utána tényleg ment a zene. :P
53. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 49. - MelisUK)
2009. febr. 20. 17:44

Ez egy elég érdekes dolog :D

a csiszolós készülékekről, meg annyit hogy tapasztalatom és személyes véleményem az hogy nem sok mindent ér! Ha nem olvassa be a lemezt -akkor én nem vizezem, hanem fogom a kis file recovery-t és rá nyalatok -amit én használok az egy igen pro cutz sok csodát műveltem már vele, és sokszor jól jött egy kék halál után mikor újra rántottam a rendszert és minden fontos dolgot kimentettem a C: ről! Szóval én ezzel a File recoveryvel tökéletesen elégedett vagyok és eddig csak egyszer volt rá példa hogy 1 sector hibás vinyóról nem tudtam le menteni a 100% anyagot a sector hibában elhelyezkedő kb 150megányi kép és videonak a 40%át tudtam csak leszedni amit a vinyo méretőből nézzük nem nagy adatvesztés(160GB)

tehát hogy értsd durván az adatok 99.04%át sikerrel mentettem csak egy mappából 17kép és 4videot sikerült vissza állítani amit az illető csinált -és ez olyan 55-60mega volt amit a 150megából vissza szedtem neki a sector hibából és a vinyó többi tartalmát tökéletesen mentettem! Persze csinos összegért :)

Az eseteimben én kijelenthetem hogy a visszaállítási műveletek tökéletesen használhatóak és mondhatni 100% os pontossággal!


a vizes módszerről nem hallottam pedig kisebb "gurunak" állítanak be egyesek:)

Vizes érintkezésre meg annyit, hogy az optikai meghajtó érdekében nem ajánlják a lemez érintkezést (mert ha nedves a lemez az zárlatot okozhat a meghajtóban) -ami igazán káros a lemezekre személyes véleményem szerint az a hő kitevés és az erős napfény... ugyanis e kitevések eredménye a pattogzás és az írott réteg puposodássa -ami nagy károkat okozhat a szerencsétlen lemeznek - persze ez egy átlag dolognál kit zavar (zenei cd -film) de ha már fontos dolgokról van szó(pdf, munka, szerződések, könyvelés) akkor igen súlyos következményt hozhat :(

Mondjuk szerintem az író és az író program sem mindegy... akár csak a lemez típusok sem!

52. MelisUK (válaszként erre: 51. - MelisUK)
2009. febr. 20. 17:32
Nekünk valahogy mégis úgy a legbiztosabb, ha a gépen vannak a dolgok plusz külső vinyón és még néhány fontos dolog iPodon. Nem hiányzik az, hogy valami végett megint elvesszenek az adataink pl egy cd miatt.
51. MelisUK (válaszként erre: 32. - 3fa6a2d4ec)
2009. febr. 20. 17:24

Ezekből az első három márkát használjuk - nekünk tönkremennek.

Ami még sokáig bírta, az az Arita volt, pedig az a gagyi márka, ami állítólag egy évig bírja, de meghazuttolta magát.

TDK-ból a régiek bírták nekünk, amiket már sok-sok éve vettünk, az újak sajnos nem olyan jók - de ez csak az én véleményem. (A párom amúgy programozó matematikus, csak ért hozzá, hogy hogy kell egy nyamvadt cd-t vagy dvd-t kiírni.)

50. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 46. - Briell)
2009. febr. 20. 17:21

ha annyira paráznak a dolgon kérd vissza a lóvéd!

Vagy egy próbára kérd vissza le szedsz egy file recovery progit és az adataid nagy részét tutin vissza tudod hozni !!!

Amúgy szervizbe az idő igény miatt nem szeretnek ezel foglalkozni vagy horibilis összegben mint az írtam is! Sajnos a szervizben sem szeretik ha pörögni -e kell egy gépnek jó sokat ilyen miatt... -mert a szervizben használt gépel általában arra kell hogy rá kötnek még egy gépet és azzal nézik át a problémákat! :) ahelyett hogy kiszűréses alapon végig játszanák mind azt ami lehet a probléma kulcsa...

Meg hát az elv főleg le járt garanciás cumoknál nem lehet javítani -vegyél újat és akkor jó pénzért ott helyszínen rád sóznak egy olyant amit máshol X összeggel olcsóbban meg kapnál :)

csak az a zavaró tényező nekik mikor kicsit hozzá értő emberkével kerülnek össze!

(Ezért jó néha kicsit elmerülni a lehetőségekben és a dolgoknak utána lehet nézni érdeklődni, ki lehet kérni mások véleményét, hogy a legjobb megoldással is tisztában kerüljenek a felhasználok)

de hát a módi sosem ez :)

hanem á van gép - net -és leragadnak egy semmilyen szinten a felhasználók, ezért is sorolható már tömeg cikknek a számítógépeket és a laptopokat!

Mondhatni olyannak is van aki csak annyit tud hogy Netet hogy indítsa el, melyik a böngésző és hol találja a pasziánszt... Ami szomorú, mert anyagias világban sok sok pénzt dobnak ki feleslegesen a tudatlanok! Erre a legjobb példa mikor be viszik a gépet vírus keresésre egyesek mert nem tudja a felhasználó le futtatni a víruskereső programot és ezért be viszi egy céghez az meg le futtatja és azt mondja neki ennyi lesz. Ami átlagban 2től 10ezerig terjedő összeg! Ez kicsit vicces.. de nem tudom sajnálni őket :) én is meg teszem velük maszekba csak nem horribilis összegért! Ha ennyi a felesleges pénzük minek szégyeljük magunkat :D

49. MelisUK (válaszként erre: 18. - 3fa6a2d4ec)
2009. febr. 20. 17:18

Hallottam az adatok visszaállításáról, nem működik tökéletesen, mindig lehetnek hibák.

De pl a karcolás ellen is lehet tenni a csiszolással, csak ez sem az igazi.

Ami bevált (sose képzelné az ember és sose próbáltam volna ki, de bebizonyították a brit fiatalok), az az, hogy ha nem olvasódik be a cd vagy dvd, akkor le kell mosni valamilyen tisztítószerrel, megtörölni és az esetek többségében már megy is. Fura, mert vízzel elvileg nem is szabad érintkezniük.

48. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 45. - 8ee31e318f)
2009. febr. 20. 17:06

ez részben igaz is! :)

a jó szakember az ugyan csak ilyen hogy szarból várat :) csak hát ügye idő és türelem kell meg ötlet gazdagnak hogy mit hogyan lehetne még meg próbálni annak érdekében, hogy jó legyen! :)

47. briell (válaszként erre: 23. - D879a0c5b4)
2009. febr. 20. 07:54
Pendrive is van.. nyílt op rendszer alatt LInuxot vagy mit értesz?
46. briell (válaszként erre: 24. - 3fa6a2d4ec)
2009. febr. 20. 07:52
Jesszus miért nem hamarabb olvastalak. Egy külső HDD most van szervízben.. azt mondták telefálnak majd.. már lassan egy hónapja. Nem mernek talán hívni. Kérték vegye egy ugyanolyan HDDt és rendbeteszik. MIkor legutóbb ott voltam rákérdezni akkor azt mondták hogy nem lesz jó se az új se a régi csak esetleg!!! adatokat lementik. Mondtam hogy nem érdekel jó lesz a hdd utána de az adatok legyenek meg, mert a kicsi lányomról minden eddigi fotó csak azon volt rajta.. Nem tudom mi fog kisülni ebből.. de most hogy írtad ezt a szakemberesdi- szerelő dolgot egyre inkább félek.
45. 8ee31e318f (válaszként erre: 26. - 3fa6a2d4ec)
2009. febr. 20. 07:42
aki hobbiszinten csinalja otthon, ezerszer tobbet tud a gepekrol. ocsem ilyen. pc javitoban lemondtak mar olyan szamitogeprol, amit o szo szerint 10 perc alatt ujra elesztett.
44. Fiatal nő (válaszként erre: 8. - Katalin1962)
2009. febr. 19. 18:34
Ezt akartam mondani én is! :-)
43. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 42. - D879a0c5b4)
2009. febr. 19. 18:22

:) hát az atari xl800-at én se nevezném annak! :)

de azért akkoriban komoly volt!

akár csak 92be mikor meg kaptam első c64-esemet :D flopy meghajtóval :D áááááááá mekkora királyság volt az!

2009. febr. 19. 18:18
4-5 évesen azt se tudtam, mi az a számítógép... :(
41. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 39. - KisCsillag001)
2009. febr. 19. 18:17
maszekba igen... meg ha van hozzá hangulatom :)akkor szoktam kockulni :)
40. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 38. - D879a0c5b4)
2009. febr. 19. 18:16

hát nem tudom! kb 4-5évesen oké volt a programozás :) ATARI XL800ason olds Basic nyelven :D tök jó volt könyvből fél napig gépelni egy kukacos játékért :) ma már nem köt le :) inkább dinamikus szerkesztés :)

mysql, php, js és mind ami kell html-hez dreamwaver azt csá :) legjobb ! :) de valahogy nem sok energiám van html-t szerkeszteni, nem is köt le a dolog bár valamit konyítok hozzá!!! :)

39. KisCsillag001 (válaszként erre: 37. - 3fa6a2d4ec)
2009. febr. 19. 18:13
és, Te elég elvetemült vagy?:D
2009. febr. 19. 18:11

Én tök élvezem a javat :D

A visual basicet gyűlölöm, pfuj :S

37. 3fa6a2d4ec (válaszként erre: 36. - D879a0c5b4)
2009. febr. 19. 18:08

á de hogy ért mindenhez :D

azért számítástechnikában a gyomrot forgató rész :D a programozás :D

Matryx számítás, delphi, js, php stb :D :)

ezt csak elvetemült emberek tudják élvezni :D

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook