Mindig túlköltekezem magam. Hiába akarok spórolni, nem... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Mindenki túlköltekezik.
Olyan iramban mennek fel az árak, hogy szinte lehetetlen betartani a "keretet"
Korábban nálam is elég volt, ha kifizettem a rezsit, akkor úgy fejben kiszámoltam, hogy hetente kb. mennyit költhetek kajára, egyebekre, hogy "havi kereten belül" maradjak.
Az utóbbi hónapokban már egyre nehezebb volt tartani a keretet. Aztán elkezdtem írni naponta, hogy melyik üzletben voltam és ott össz. mennyit költöttem.
Csakhogy ezen a héten is vásároltam már pl. karácsonyra, szilveszterre is, vagyis azoknak a heteknek a kerete terhére költöttem az erre a hétre szánt összegből.
Most azt találtam ki, hogy amit a következő hetek terhére költök el most, annak az összegét előveszem a dugiból, és nem a következő hetek keretéből pótolom ki. Különben egész hónapban ismét az lesz bennem, hogy már megint, meg megint nem figyeltem oda...
Majd a dec. havi nyugdíjból visszarakom a dugiba!
És akkor a jövő héten ismét csak tiszta lappal indulok, és igyekszek tartani a heti keretet.
Bízom benne, hogy így már tisztábban látom, és könnyebb lesz beosztani a heti keretet.
Minimálra vettem a boltba járást.csak akkor megyek, ha elfogyott a kenyér, és bevásárló listával. Semmi ődöngés, nézelődés...
Már az akciós szórólapokat sem nézem meg, tapasztalat szerint átverés, és csak arra szólít fel, gyere vásárolni, ha kell, ha nem. Ha eljössz, úgyis veszel mást is....
Ne csodálkozz, ezek mellett az árak mellett, ugyanabból a pénzből kijönni??? 😢
Frusztráló érzés a folyamatos taktikázás.
További ajánlott fórumok:
- Jönnek apósék a páromat köszönteni, és ki akarok tenni magamért!milyen sütit süssek?
- Hárem hölgyeket akarok magam köré.
- Nő akarok lenni, átoperáltatom magam.
- Jó háziasszony akarok lenni, folyamatosan képzem magam.
- Minden nőt levakarok magamról, mert jól érzem magam szingliként.
- Pszichiátriára akarok kerülni, mit csinálnak ott, és mit kell vinni oda magammal?