Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mindig kihasad a hurkám sütés közben. Mit csinálok rosszul? fórum

Mindig kihasad a hurkám sütés közben. Mit csinálok rosszul? (tudásbázis kérdés)


1 2
2013. dec. 16. 20:37

Minden hurkát,kolbászt csap alá kell tenni és jól meg mosni,

azért reped meg mert kivan száradva a bél.

Jól megszurkálni hústűvel.


De ha a tepsit kiolajozzuk és savanyúkáposztával vastagon betakarjuk, és erre tesszük a hurkát, kolbászt és igy sütjük, fincsi lesz.

2010. jan. 1. 15:00
Én villával néhány helyen beleszúrok, hogy a meleg levegő sülés közben ki tudjon a hurkából jönni, s ne feszítse szét a belet, ne repedjen szét a hurka miatta.
2009. ápr. 15. 11:52

Nekem is mindig kihasad:(

Aztán az anyukám tanácsára, a tepsi alá beraktam egy kis lábasba vizet...És láss csodát, nem hasadt ki;)

34. cirmesitompika (válaszként erre: 33. - linksys)
2009. ápr. 15. 11:48
Ráadásul a kisült zsírja kenyérre kenve még nyamibb.
33. linksys (válaszként erre: 32. - cirmesitompika)
2009. jan. 14. 16:22
Meg mellé nem baj ,ha van még egy kis sült szalonna is, ami ropogósra sül ott a hurka mellett...hmmm...
32. cirmesitompika (válaszként erre: 29. - Magdi8)
2009. jan. 14. 14:07
Krumplit én is szoktam vele sütni, de mellé pakolom vastag hasábra vágva.
2009. jan. 7. 21:22
Én is szoktam fagyasztottan sütni egyből, és rendesen átsül, kis vizet szoktam én is aláönteni
30. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 27. - sándor51)
2009. jan. 7. 21:18
A hurka még hagyján mert az főtt, de a kolbászt fagyasztott állapotban kezdeni el sütni nem épp okos dolog hiszen a külseje elkezd pirulni míg a belseje még olvad ki. Ezért nem fog rendesen átsülni, az pedig épp nem egészséges.
29. Magdi8
2009. jan. 7. 18:52
Én felkarikázott nyers krumplit teszek alá. A hurka nem durran szét, és a megsült krumpli is nagyon finom köretnek hozzá.
28. cirmesitompika (válaszként erre: 27. - sándor51)
2008. dec. 13. 07:58
Általában én is fagyasztottat csinálok, akkor ez a technikám és nincs is baj, de ilyenkor disznóvágás szezonban vétek lenne frissen nem enni belőle. De a múltkor nem ment szét :-)
2008. dec. 12. 09:32
HÖLGYEIM HA MEG FOGADJÁK EGY SZAKEMBER TANÁCSÁT AKKOR SOHA NEM MEGY SZÉT HURKÁJUK KOLBÁSZUK. ÉN MINDIG LEFAGYASZTÓT ÁLAPOTBAN TESZEM SŰTÖBE ÉS NEM ELÖMELEGÍTET SÜTÖBE ÉS LASSU TÜZÖN MELEGITEM MEG SZURKÁLNI AZERT KEL HOGY LEVEGÖ AMI VAN BENNE KIMENYEN UTÁNA HA FEL ENGEDET MEG FORO OLAJ VAGY ZSIR UTÁNA MÁR PÁRPERC ESKESZ JA MEGGEL FORGATNI DEELÖTE AJÁLATOS MEG SZURKÁLNI
2008. dec. 12. 07:41

[link]



Itt is van ilyen fórum.Oda már leírtak egy-két hasznos infót

25. d@nu
2008. dec. 12. 07:35
Én mindig megszurkálom és csak nagyon ritkán megy szét. :)
2008. dec. 12. 07:28
nem szabad szurkalni,lassu tuzon kell sutni,a sutobe egy pici vzet kell onteni.
2008. dec. 12. 07:03

Én már sokféleképpen próbáltam sütni, de nekem mindig széjjel megy. Újabban nem teszek alá semmit, mert így is sok lé kijön belőle. Sajnos, amikor megfordítom, akkor szokott a leginkább kirepedni.


Figyelem miket írtok, hátha sikerül tapasztalatot szereznem, és jó hurkát sütnöm nekem is.

2008. dec. 12. 07:00

Hello!


Én mindig megszurkálom, vizet teszek alá és előemelegített sütőbe rakom. Nagyon ritkán durran szét.

2008. dec. 12. 06:36

Szia.

Én pont tegnap sütöttem.Hideg sütőben,olaj pici víz.Én légkeverésesben sütöttem.Nem szurkáltam meg.

2008. dec. 12. 06:29

Nem szabad megszurkálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én hideg sütőbe teszem, de langyosba is lehet.....

Teszek alá kicsi zsírt, vizet nem. És nem erős fokozaton sütni!! Egyszer-kétszer megfordítom, a végén locsolgatom a saját zsírjával míg szép piros, ropogós nem lesz.

2008. dec. 12. 06:23

SEGÍTSÉG!!!!!!!!

Hogyan süssem a hurkát,kolbászt,hogy ne robbanjon fel?Megszurkáljam vagy ne?Hideg,vagy forró sütőbe tegyem be?Vízet,zsiradékot tegyek alá?

2008. nov. 29. 08:57
köszi mindenkinek. szuperül megsült-hasadás nélkül.
17. valcsi
2008. nov. 28. 19:49
amikor bekapcsolod a sütőt, már akkor tedd be a hurkát és hústűvel előtte szúrkáld meg.
2008. nov. 28. 18:41
Hideg zsirral bekened és megszurkálod.Nálam bevált.
2008. nov. 28. 18:21

Éppen ma emlegettem, hogy milyen régen ettem hurkát.

A napokban sütök is. Majd előtte megszurkálom.

14. cirmesitompika (válaszként erre: 13. - a445f073a9)
2008. nov. 28. 17:33
köszi, lassan összeáll a kép.
13. a445f073a9 (válaszként erre: 10. - cirmesitompika)
2008. nov. 28. 17:02
Villa!:)
12. linksys (válaszként erre: 2. - cirmesitompika)
2008. nov. 28. 16:54

Szia! Azért hasad ki,mert belül tele van levegővel(amikor töltik, akkor levegősre sikeredik) és sütés közben a gőz hatására szétpukkad a hurka.Nálunk is szokott ez előfordulni.Mielőtt elkezded sütni vagy fogvájóval vagy villával szurkáld meg itt-ott és akkor talán nem fog kihasadni.


Sok szerencsét hozzá!

Tényleg erről jut eszembe, holnap nálunk is lehet hurka, már régen volt a menüben.....

11. cirmesitompika (válaszként erre: 4. - d@nu)
2008. nov. 28. 16:54
Megszurkálom, igen.
10. cirmesitompika (válaszként erre: 3. - a445f073a9)
2008. nov. 28. 16:54
Használnék, ha megírnád mi az :-))
2008. nov. 28. 16:54
Én is azt szeretem ami kidurran és jól sült!
8. haaeen (válaszként erre: 7. - Hisztikirálynő)
2008. nov. 28. 16:54
én csak kihasadtan tudom megenni :) szándékosan szétvágom sütés előtt az én "részemet" :)
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook