Mindenkiben ott van az örök, isteni lény? (beszélgetés)
Az a legnagyobb vicc ebben a topikindításban, hogy egy nagy katyvasz.
Katyvaszolja az ezotéria Teremtőhöz közel álló felsőbb Énjét a pszichoanalízis kidolgozójának személyiségfelfogásával (ösztön-én, Én, felettes én), holott utóbbi nem feltételez istenhitet.
Képtelenség értelmezni.
Szerinted?
Egyébként nem értelek, ha Te olyan békés ember vagy, akkor miért kezdted a topikot megbélyegzően, a nem hívőket sértve?
Elég lett volna a kérdés, ha valóban arra vagy kíváncsi, és nem indulatokat kívánsz felkorbácsolni.
Megfigyelhető, hogy az ilyen jellegű (Istenről, hitről szóló) topikokban vannak a legindulatosabb hozzászólások és jellemzően a nem hívők részéről. (Amíg "azon" az oldalon voltam, magamon is megfigyeltem időnként ezt.)
És ez természetes. Tudjátok miért?
Azért, mert ők a belső, mindenkiben ott lévő örök, isteni lényükkel még nem találták meg a kapcsolatot, tagadják, hogy egyáltalán lenne ilyen, ill. ilyenjük, és ez a felsőbb Én és a tudatos én "külön léte", hozza fel ezeket az indulatokat.
Az isteni belső kapcsolatot akar teremteni a "gazdájával", de az nem hajlandó tudomást szerezni róla, és mivel a tudatos én teljesen szabad akarattal rendelkezik, ezért csak ő kezdeményezheti, hogy gyümölcsöző kapcsolatba kerüljön isteni forrásával.
Szerintetek is ott van mindenkiben ez a belső, isteni lény, csak van aki még nincs kapcsolatban vele, vagy nem mindenkiben van ez meg?
További ajánlott fórumok:
- Orrszívó-porszívó- Isteni ajándék vagy modernkori kínzóeszköz?
- Az isteni nagy üzemi Milánói írjon aki tudja hogy kell készíteni?
- Biológiai élőlények vagy isteni teremtménynek érzed magad?
- Az én Isteni Csodám! :)
- Hogyan tudnék nem megbízni mindenkiben?:S
- Egyedűl lenni azért mert már mindenkiben csalódtál?