Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Ma már nem lessz,sajnos,ha nincs netbankon nem lessz reggel.
Somogy: nincs az otp számlán.
gondolod? ha a netbankon nincs hajnalban, akkor az azt jelenti, hogy pénteken nem utalták el.... ma hajnalban jönne utalás? vagy időzített lenne az utalás? fogalmam sincs.....szerintem még nem utaltak, ennyire egyszerű a magyarázat.
Még 7 órakor be csipoghat
Múlt hónapban 29-kaptuk,mért nem tudják normálisan utalni.Békésben.
voltaképpen mit is akarunk?! hiszen még csak 29-e van.... 5-éig bőven megkaphatjuk.... (csak éppen addig mit is csinálunk?) ha jól láttam, ma reggel sem kapott senki ápolásit.....
Békésmegye ápolási nincs számlán,csak családi,
Szia szép reggelt picit később is meg nézed légyszi
Bèkèsmegye! Ápolási nincs
Tudom, hogy nem ide tartozik, de nem tudjátok, hogy Hajdu-bihar m-ben a fogyatekossagi támogatás a számlán van-e? Köszi szépen.
Jó reggelt! Pénz nuku! vagyis ápolási Budapesten Otp.... lóvé nuku!
Ápolásinál maeadjunk már ne a családinál az más fórumhoz tartozik.Egyébként Hajdúba ápolási nincs...
Tolna csp megérkezett OTP:
Szép reggelt kellemes napot mindenkinek!Veszprém megyéröl valaki tud valamit?mikor utalnak ?
Szeretném megkérdezni hogy Budapesten mikor várhato az ápolási a postás hozza köszönöm szépen.
Tudom hogy nem erről szól a fórum, de gondolom innen is többen várják. Családi a számlán van, most néztem. Ápolási Budapesten nincs.
Igaz, szolgálati időnek minősül és nem munkaviszonynak az ápolási, az öregségi nyugdíjnál beszámítják.
A nők 40 éves kedvezményes nyugdíjába viszont nem számít be, mert ahhoz munkaviszony szükséges!! Kedves sorstársaim, annál bizony megállt az időszámításunk.
valaki még a családit sem kapta meg számlára,te hol laksz?
akkor várhatom az ápolásit postán hétfőn
Így igaz, csak a pénz nem ér semmit!! Nem emelő tényező szóval a nyugdíjunk az kegydíj lesz majd...
Szia
Teljesen igazad van az alacsony összeg a legnagyobb gond. Sztem mivel lehetetlen egy hónapra beosztani, azért várjuk sokan türelmetlenül. Lehet, hogy néha csak 1-2 nappal jön később, de egy fillér nélkül egy nap is nagyon hosszú. És sokan nem tudnak elmenni dolgozni a betegük mellől. Szóval értem a hozzászólókat. A nyugdíj jogosultság az jó kérdés azt viszont már nem értem. Hozzátartozót ápolok. És vonják a nyugdíjjárulékot. Akkor minek? Volt szép kis magánnyugdíjpénztári számlám, belement a levesbe. Közel az ötvenhez esélyem sincs összegyűjteni akkora összeget. Ergo én is megyek a levesbe.
Jó éjszakát és további szép hétvégét.
Mindenkinek.
Ha pl. egyik hónapban 27-én megkapod és a következő hónapban ötödikén indítva 6-án, az nagyon nagy különbség. Ha mindig 26-án vagy mindig 6-án kapnád, akkor nem okozna problémát, hogy nem egyszerre utalják. Így kiszámíthatatlan, nehéz beosztani, próbálunk logikát keresni az utalások között. Ez a baj vele.
""csak azért kérdezem" ... elég durván elírtam..bocsi
kulcs szavak: gyermek,
hozzátartozó,
Nem ugyanaz a kettő!
csak azért kéredzem, mert egy ideje már nem kapunk áp,díjat de azért figyelemmel kísérem a dolgokat..
valamennyire... mert a beteg, ápolandó személyt még mindig ápoljuk :)csak áp.díjat nem kapunk már...
1."""minden jogosultsági idő szolgálati idő, de nem minden szolgálati idő jogosultsági idő,"""
2.
"""ha az ellátást súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel állapították meg az a gondozó személy részére. """
3.""a hozzátartozó gondozásáért megállapított ápolási díj folyósításának ideje nem számít jogosultsági időnek."""
Ebben történt változás mostanában??
Beleszámít a nyugdíjba.Szolgálati időnek minősül minden év amit ápolásin töltesz.
Ok, azt nem tudtam, hogy a Mák utal, de a törvényi meghatározás változott(minden hó 5-ig kell indítani az utalást) az utalás időpontját illetően??? Mert ha nem akkor az áp.díjasok tulajdonképpen sokszor hamarabb megkapják mint mások a más jellegű utalást,ellátást. Továbbra sem értem azt, hogy ha van 500 ápolási díjas ember, akkor nekem mi előnyöm származik abból ha egyugyanazon napon kapjuk, kapom 499 emberrel ? Kit érdekel, ha ő is, én is, havonta megkapjuk, rendszeresen csak más napokon... ez nem fér a fejembe... Mitől több,jobb nekem ha ... ha más is azon a napon kapja, vagy nem kapja... engem ez egyáltalán nem irritál. Türelmetlenség hogy ő már ebből költekezik? De hisz hamarabb el is fogy neki?? NEEEM??? A bér kifizetés is egyik helyen 1-e 2. 5-e 10-e stb. A számlák fiz. határideje szolgáltatónként szintén 1,2,3,....10.11.12... totál eltér... Engem inkább az embertelenül alacsony összege zavar és az, hogy nem számít bele a nyugdíjba(nem úgy mint egy rendes munkaviszony)... Számomra ez sokkal nagyobb aggodalomra ad okot.
De megkapom minden hónapba.De ezek szerint félreértettél.Néhány hónapja átvette a MÁK az utalást és onnan kapja mindenki.A MÁK szerdán központilag elutalta.Épp azért, hogy péntekig megkapja mindenki, az is aki számlás és az is aki postai.Épp ezért nem értem ezt a rendszertelenséget.Hogy van az, hogy a nyugdíj mindenkinek 12-én a számláján van helységtől függetlenül? Ezt az ápolásival miért nem lehet megoldani ? Ez itt a gond nem az, hogy megkapom-e vagy sem.
További ajánlott fórumok: