Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Szia. Nekem is le járt az Ápolási a fiamra Szolnok megye. Felhívtam telefonon hogy miért nem küldik a papírt közölték hogy atomatikusa meghosszabbították a járvány véget
Szép napot!
Békés megye a Gyod utalása március 31.-én elméletileg azonnali utalás van így még az nap rajta lesz.
Mindenkinek további szép napot kívánok!
Sziasztok! Nem tudja esetleg valaki, hogy a Gyod felülvizsgálatát mikor kezdik meg Békés megyében, azoknak akiknek már lejárt, csak a vírushelyzet miatt hosszabbították???
Szia.Nézd ezt talàltam a facen .Pénzügyi Navigàtor Tanàcsadói Iroda oldalàn.
[link]
Szia! Valószínű,hogy március 28.án hétfőn lesz számlán Somogyban,de nem biztos,hogy reggel érkezik,hanem csak délután 4kor.
Sziasztok tudom korai még ilyet kérdezni de Somogy megyében mikor utalják a Gyodot? Nem szoktam ilyeneket kérdezni de most muszaly jó előre kalkulálni a családi kasszába.köszönöm ha valaki tud segíteni
Békés megyébe mikor lesz ?
Szép napot Nektek. mostmár 4.órás utalással utalják a gyodot,és a nyugdíjakat gyermek védelmit, és a családi pótlékot is.Csongrád megyében 30.án utalják a gyodot.
Szia.
Úgy,mint egy átlagos munkabér utalással,természetesen a múlt havi illetményt kapod meg mindig.
Sziasztok az ápolási díj az adott hónapra jar vagy mindig utolag fizetik ki
Pl a januárit februárban?
Szia.
Az illetményt kiállító kormányhivatal felé,illetve az állapotát előzőleg felmérő orvosszakértő irányába.
Sziasztok jó reggelt. Olyan kérdésem lenne hogy a lányomra kapok ápolási díjat. Na most rosszabodott az állapota. Azt hol kell jelezni?
Sajnos a Sperbankosok most nagy bajban vannak...😔
Sziasztok!szeretném megkérdezni hogy van-e itt olyan aki sberbankos számlára kapta a gyodot?Mert én nem kaptam meg és hívtam az ügyintézőt azt mondta hogy elutalták a pénzt,a bank viszont azt mondta hogy nem jött rá utalás.visszament valószínűleg és keressem ott a pénzt,de az ügyintéző nem látja hogy vissza érkezett volna.azóta a bankkal nem tudtam beszélni.
Úgy néz ki az óriási infláció miatt újabb 2.5% nyugdíj és nyugdíjszerű emelés jön. Ez kiszámolva a rokkantsági járadéknál 1000 Ft-ot fog jelenteni, a FOT-nál 800 Ft. Ennyit hallottunk. Ápolási díj nem.
Állítólag most emelik megint a dokgokat, az ápolásit is emelik?
Kedves Barátaim! Nap igazság a számomra;Csak az az ember képes hátba szúrni akinek engeded magad megölelni.Ne engedd magad átölelni és nem fognak hátba szúrni.Örök igazság.Szép estét nektek.
Sok sikert.Csak azért írtam hogy még nincs elveszve minden.
Szia, igen, mert én utánam is az élettársam kapja.
Köszönöm válaszod, annyit tudtam tegnap intézni,hogy felhívtuk a kincstart.Az ügyintéző ránézett a gyermekem utalási előzményère taj száma alapján,és azt mondta, hogy jelzi az illetékes osztálynak.
Megjegyezte, hogy valóban ezt a 13 havi fogyatékossági támogatás utalást nem látja.
De egyértelműen nem mondta,hogy jár és azt sem ,hogy nem jár.
Elkérte a telefonszamunkat,keresni fognak .Ennyi ami történt,úgyhogy várunk.
Ami a határozaton van azt visszamenőleg ki kell fizetni.Azért van a 90 napos végső határ az ügy intézésnél.De általába másfél hónapon belül határozatot szoktak hozni.Azért is csodálkozok rajta hogy nálad ilyen sokáig tartott.Amikor én beadtam a másik gyermekemre mert már az egyikkel gyod-on voltam akkor november 2-töl szolt a határozat és először januárban/amit az ünnepek miatt előre hoztak karácsony elötre/kaptam meg visszamenöleg két hónapot.És a határozaton már szerepelni kell az összegnek is.Hogy mikortol mennyit és mikor fizetik mivel itt nincs hóközi fizetés mint a kincstárnál.Én is egyszerre kaptam a másik gyermekemével együtt.Általába úgy szokták hogy a határozat utáni első utalást kihagyják és a következönél lehet rá számítani.Ezért is tudják a határozaton feltüntetni az összeget is.Sőt én kettö határozatot kaptam mert az elsőnél tévedtek 1000 forintot/persze az én javamra.Az elsőnél ennyivel kevesebbet írtak rá. És utána kaptam még egy helyesbitő határozatot is.
Sziasztok élet társ az szedheti az ápolási díjat utánam?
Hivatalos papirunk is van h élet társak. Vagyunk
Nem az számít mikortól van megállapítva,hanem az utalás időpontja.Ez esetben nincs visszamenő hatály.Sajnos!
Szia.Kaptál e ápolási dijat?Én Törökszentmiklóai vagyok Szolnok megyei.Köszönöm a választ
Szia.Kaptál e esetleg ápolásit?Köszönöm
További ajánlott fórumok: