Milyen pótcselekvést ajánlotok a dohányzást abbahagyók számára az evés helyett? (tudásbázis)
ezt nem hallodtam még sose:DD...tetszik az ötleted, bár nemek már nincs rá szükségem...
Elképzellek:) szerintem egész nap a szivózál lógott ki a szádból:)
És azóta se szivsz??
Sziasztok !
Én 1 éve nem cigizem. Ami nekem segített a rágcsálnivaló mellett,az az volt, hogy szívószálat vágtam fel kb. cigi méretűre és frankón szívtam a hegyi levegőt.3 hétig horpasztottam így a homlokom, utána már nem hiányzott a mozdulat.
3 hete szoktam le: nem híztam, nem vagyok éhesebb. De a "cselekvés", a mozdulatsor hiányzik; bár belegondolva már az se annyira.
Azért a 3 hét alatt, főleg az elején sok-sok ceruzát "megettem" mint a kisiskolások.
Sziasztok!
Édesanyám két hete nem gyújt rá, és elég erős dohányos volt. Ő arra esküszik, hogy rágcsál egy fogpiszkálót. Enni nem kíván, azt nem tudom hogy csinálja.
Én is kb két hete újra nem dohányzom,enni cserébe én is nagyon kívánok. Ha rámjön a csipegethetnék, elkezdek pakolni, rendet rakani, vagy vasalni. A munkahelyen gondolom más sem tud dohányozni, szóval ott nem is kínozza annyira a hiánya, vagy igen? Akkor sooksoook gyümölcs!
Én eddig háromszor szoktam le, a 3 gyerek miatt, de sajna mindig sikerült visszaszoknom. :( Pedig azt hittem, nem így lesz, mert engem is nagyon zavart már a füst, viszont mihelyst abbahagytam a szoptatásokat, újra elkezdett hiányozni az a vacak. Csak tudnám, miért?
Sajna a kilók is jönnek a leszokással együtt, s ennek tényleg a nikotin is az oka.
Egyébként pedig én is a rágót javaslom.
A leszokás utáni hízás nemcsak a pótevés miatt van, hanem azért, mert a nikotinnak van egy jó tulajdonsága a sok rossz mellett, mégpedig kb. 10% növeli a szervezet energiaigényét a nikotin "feldolgozása". Szóval, ha nem visz be az ember nikotint, akkor vagy 10%-kal kevesebbet kell enni vagy ezt lemozogni, de inkább a mozgás, mert az elég jó pótcselekvés.
Osztom az észt utólag én is, ahelyett, hogy csináltam volna. De sebaj, így a hoxa portálnak több megrendelője van! ;)
Sziasztok!
Lehet kapni nikotinell rágót, amiben 2mg nikotin van. Ha ezt rágcsálod, nem nő az étvégyad. Vígyázat!! Erre is rá lehet szokni. A nikotinos rágóról leszokáshoz sima rágót javaslok!
Van itt rajtam kívű férfi?? :d
Sziasztok!
Én tavaly november 19 én hagytam abba a dohányzást!;)
Elkeztem szépen odafigyelni, hogy ne a kaján járjon az eszem!Mert én hiszem, hogy nem törvényszerű a hizás annál ,aki leteszi a bagót! Ez csak egy olyan dolog, amibe könnyű kapakoszkodni...ezt is mint a diétát,agyilag kell felfogni!!!
Én napi 5× ettem, sokszor keveset...torna is volt mellé!
1-2 kiló feljött., de az állitólag normális, mert ilyenkor megváltozik a szervezet...
De lehet én csak túl vékony voltam, és a szervezetem egészségesen kezdett működni, felhasználni amit eszem...szal.én azóta már fogytam is....;)
Bárki megtudja csinálni, csak ezt is akarni kell!!!
Sok sikert !
Puszika
További ajánlott fórumok:
- Városok, ahol betiltották a közterületeken a dohányzást. Mi a véleményed róla?
- Szokjunk le a dohányzásról, én ma kezdem szeretnék egészségesen élni
- Éljen az új dohányzásellenes törvény!
- Le akarok szokni a dohányzásról-Velem tart valaki? Holnaptól!!!!
- Munkahelyi dohányzás/ nem dohányzás.
- Hogyan szokjak le a dohányzásról 2 hét alatt?