Milyen nevet adjak a kutyámnak? (tudásbázis)
Nálunk a Jácint férfi név, a Nárcisz meg női. A lengyeleknél meg a Nárcisz a férfinév. Volt ilyen nevű lengyel évfolyamtársam, sosem zavarta, hogy nálunk ez női név.
Szerintem hagyd meg a megszokott kis nevét, annyira semleges, hogy akár lány, akár fiú kutyus viselheti.
:D:D
Gyerekkorukban mamámnak volt két szelíd tyúkja. Az egyik kendermagos volt, őt Kendikének neveztük el a másik, a másik barna, ő meg lett a Janika. Nem esett le nekünk, hogy a tyúk az nőnemű.
Hagyd meg a nevét, szerintem teljesen jó.
Nekem eszembe nem jutna konkrétan nemhez kötni.
És ez tökéletes név, nem?
Aranyos lehet. Csak megzavarnád az átnevezéssel.
Egy kutyat egy evesen nem szokas mar atnevezni.
A kokusz teljesen jo.
Az en lany kutyam Bobby volt, es 16 szep evet leelt ezzel a nevvel
A gyereknevek többségéről tudom, hogy fiú vagy lány név, de ha mégis, akkor feltétlenül szeretném, ha feltennéd abban a topikban is ezt a kérdést.
Várlak majd sok szeretettel.
Láttam már életem során ilyen tévedést, hogy nem tudták, hogy néz ki egy kis vagy nagy kutya alváza, de erről a kutya nem tehet.
A Kókusz egy aranyos név, és szerintem is jó mindkét nemű kutyának.
Hogyhogy hányadik? Első.
Amúgy mire a hiszti? Nem is értem.
A hasomló topikba irtam, hogy a kutyácskámat Oszkárnak neveztem el szuka létére
Vidáman megvolt vele ésa elég volt sziszegni neki, máris figyelt rá
Amúgy törzskönyvileg Corin volt
Lehet lelki törést szenvedett e-miatt?
Egyébként simán menne, ha nem is egyik napról a másikra.
A talált kutyákra sincs rágravírozva név.
Az én egyik kutyámat 8 hónaposan vettem.
Zsebinek szólították (nem tudtam róla), nálunk meg Szuzi lett. Nem volt gond.
Hányadik ilyen topik?
Születendő gyereknek is a netröl kérsz javaslatot?
Nehogymár... Basszus, egy éve ezen a néven szólítod szegény állatot. Gondolod, hogy minden simán fog menni, ha holnaptól Szuzinak szólítod??? Ne szúrj ki vele ennyire...
De ha ennyire zavar, hogy "fiúneve" van, akkor légy cseles: hívd ezentúl Kókuszvirágnak. ;)
A névnek annyi a lényeg, h hívod és jön, ha mondod a nevet! :) DE egy év után sztem identitászavara lesz, ha holnaptól más néven szólítod, vagyis az idő míg megszokja az újat.
Egyébként hasonló "példa": Szabó Magda "Ajtó" c. könyvében egy fiú kutyát Violának hívtak és ettől a kutyusnak nem lesz nemi identitászavara hidd el, neki a neve csak egy hangsor, egy JEL, s biztos lehetsz benne, h a kutyaoviban sem fogják cikizni, amiatt, h ha-ha "a Kókusz fiúnév te meg lány vagy"; illetve a név miatt nem fog fiúsabban viselkedni. :) Ezért tűnik picit furának a fórumtéma.
Szerintem tök felesleges átnevezned. Gondolom eddig sem érezte magát sértve.
Amúgy nekem a hörcsögöm volt Kókusz, és az lány volt.
Teljesen uniszex név.
Barátnőm kutyája Marcipán, és lány. Elvan a nevével vidáman.
Nem értem miért probléma ez. A nővérem nem tudta, hogy milyen neműek a cicái, és a fiúnak lánynevet (Rozi), a lánynak fiú (Bálint) nevet adott. Furcsa, egyik sem reklamált:-)
Szerintem a Kókusz egy állatnál semleges név. Nem hiszem, hogy sokan tudnák, hogy az fiú név lenne. Én sem:-)