Milyen édességet ettél utoljára? Írd le az édesség nevét!🍫 (fórumjáték)
szegény Pepe, ennyit körmölni miattam..-)
a 2 fotó bőven elég lett volna, mert még sosem láttam ilyen édességet.
Sütni nem tudok, ettől a recepttől meg be is csináltam.
Az én életemben a vonatok nélkülem jártak, gondolom olyan Túró rudolf szint lehet.
de köszönöm.
Néha most is lehet kapni...hasonló mint a Téli-fagyi...csak finomabb!Több névven is lehetett/lehet kapni főleg ősszel-télen...
kép 1: [link]
Kép 2:
Receptje:
Párizsi roló
Édes ostya
Hozzávalók:
– 5 dkg vaj
– 5 dkg porcukor
– 5 dkg liszt
– 2 tojás fehérje
Elkészítése: Az átszitált porcukrot és lisztet összekeverjük a vajjal és a tojásfehérjékkel. Evőkanállal kis halmokat púpozunk egy sütőpapírral bélelt sütőlapra; majd ezeket egy kanál hátával szétlapítjuk úgy, hogy lehetőség szerint kör alakú lapokat kapjunk.
175°-ra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. Amikor a szélei kezdenek kicsit pirulni, már ki lehet venni. Ezek után siessünk feltekerni valamilyen henger alakú eszköz segítségével.
Párizsi krém(ostyával), de lehet a tésztája pl. leveles-tészta, vagy akár piskóta is!
Hozzávalók:
– 2 dl tejszín
– 200 g jó minőségű étcsokoládé
– 2 e.k. cukor (elhagyható)
– 10 dkg vaj
– ét- és tejbevonó csokoládé (a díszítéshez)
Elkészítése: A tejszínt melegítsük de ne forraljuk fel, majd tördeljük bele a csokoládét (85%-os kakaótartalmút) és olvasszuk fel a tejszínben. Hagyjuk langyosra (de nem hidegre) kihűlni. Ezek után keverjük hozzá az előre kimért vajat, mellyel addig keverjük míg elég sűrű nem lesz a krém. Addig kevertem, míg elég sűrű lett a krém. Tegyük hűtőbe kb. 1 órára, ha megdermedt a krémet habzsák segítségével könnyen az ostyahengerekbe tölthetjük.
Díszítés: Felolvasztjuk a bevonócsokoládét, (fele-fele arányban ét és tejcsokoládésat), majd a megtöltött rolókat belehempergetjük. Hogy ne hagyjunk nyomot a még nem nem szilárdult mázon egy nagy hústű segítségével (melyet a krém közepébe szúrunk) ki tudjuk emelni a rolókat a csokoládéból. Fektessük őket rácsra hogy a felesleges csokoládé le tudjon csepegni, várjuk meg míg teljesen megdermed és már fogyaszthatjuk is.
(recept forrása: médiaklikk.hu
Mi az a párisi roló?
még nem hallottam róla
További ajánlott fórumok:
- Te mennyi édességet eszel egy nap?
- Gyereked mindennap eszik édességet?
- Édesszájúaknak milyen diétás édességet ajánlasz, ami a legkevésbé hízlal?
- Milyen édességet készítsünk vasárnap délután?
- Mit tegyek, túlzottan igényelem az édességet!? Valóban a KRÓM a legjobb módszer?
- Holnap lesz 30 éves a barátom és nem szereti az édességet... Szerintetek mivel tudnám meglepni?