Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen appokat érdemes mobiltelefonra letölteni? fórum

Milyen appokat érdemes mobiltelefonra letölteni? (tudásbázis kérdés)


1 2
41. mr.az
2017. nov. 14. 01:39

:) ez olyan kérdés nekem mint amikor valaki nem tudja eldönteni mi legyen a születendö gyereke neve.

Ami érdekel,amit hasznälsz,FB appot feltétlen.;P

Szämtalan jo ötlet volt,én vonatinfot biztos nem töltenék le mert ....nem is emlékszem mikor ültem utoljära vonaton.

Jegyzetelni sem szoktam onläny és felhöt sem hasznälok!

Nem bizom a dolgaimat,titkaimat mäsra.

40. michelle.r (válaszként erre: 34. - Eandi78)
2017. nov. 12. 10:00

3-4 éve láttam valakinél egy kütyüt, nem tudom mi volt a neve, a vége ...mate, az tuti :D, találn call mate. Egy 2 x 3 cm, talán picit nagyobb cucc, abban volt a második sim, és bizonyos hatókörön belül kellett a telefon mellett tartani, így tudott 2 kártyás lenni az iphone. Nem tudom, hogy létezik-e még.


Nekem kettő van egyébként, de az egyik számát csak 8 ember tudja, és csak akkor van bekapcsolva, amikor a másik nincs ;)

39. michelle.r (válaszként erre: 7. - 5fd0bd70c7)
2017. nov. 12. 09:49
Igen. Esetleg még a Here-t másodiknak, az működik net nélkül is.
38. michelle.r (válaszként erre: 22. - Syria)
2017. nov. 12. 09:47
Pedig rém egyszerű a megoldás, ugyanannyiba kerül, bármilyen számot hívok az országon belül. A mobilod kiírja, hogy kerestelek, ha nem érlek el, ergo, esetleg visszahívsz, míg a vezetékes vagy nem képes erre, vagy a gazdája nem tudja, hogyan keresse vissza a nem fogadott hívásokat ;) Én meg sem jegyzek vezetékes számokat.
37. Lonna4
2017. nov. 12. 04:22
Valódi esettanulmány:-)
36. eandi78 (válaszként erre: 35. - Brigo)
2017. nov. 7. 22:15
Nem vagyunk egyformák. Ez van:) Van ismerősöm, akinek 200e-s órája van futáshoz, félmilliós bringája, pc-je, notebook-ja és nyomógombos nokiája, Facebook-on nincs fenn. Van aki a bicóra vett méregdrága kerékpáros computert, de telefonja szintén buta. Egy másik mindig tiltakozott a telefon ellen aztán egyszercsak vett egy iPhone plust, azóta hiába mondjuk neki, hogy neki, hogy egy 30e-s óra is jobb futáshoz, cipeli a telefont, de legalább számítógépe van:) ők mind jóbarátok így szeretem őket. Okostelefon és Facebook mánia ettől szomorú, de majd elmúlik egyszer ez is és jön valami rosszabb:)
35. Brigo
2017. nov. 7. 06:15

Úgy szeretem, amikor adott illető a saját.igényeinek megfelelő megoldást próbálja mindenki másra is rátukmálni és még hülyének is nézi a másikat,ha az nemet mond. Nekem okostelefonom van. Köszönöm jól megvagyok vele. Használom, de nem lóg egyfolytában a kezemben. És nem fogok minden apróságra (zenehallgatás, fényképezés...stb) másik eszközt venni. Az hozzám nem passzol, nem ilyen ember vagyok. Ezen felül pedig többszáz darabos házi könyvtáram van, mert igen szeretek olvasni, de van, ami nincs meg a könyvekben...

Hogy a kérdésre is válaszoljak:

Navi - waze

Menses naptár - women log (mert tud magyarul)

Facebook, messenger

Google chrome

Vonatinfo

Nyelvtanulás - duolingo

Pénzmozgás - koin

Listáknak - cozi

Zene - spotify

Jegyzetekhez - google keep (férjjel megosztva)

Naptárnak a google saját naptára, mert az is meg van osztva a férjemmel.

34. eandi78 (válaszként erre: 31. - Babyapocakban)
2017. nov. 6. 21:39
Nekem pl. a 2 telefonszám kell. Egy “céges” és egy privát. Dualsimes iPhone nincs, android szóba se jöhet, 2 iPhone-t meg nem óhajtok 2 naponta tölteni. Így a 2. telefon egy buta Nokia:) 1,5-2 hetente töltöm. Okostelefonon olyan tarifacsomag van, ami csupán 4 GB netet tartalmaz.
33. eandi78 (válaszként erre: 29. - Ibolyka43)
2017. nov. 6. 21:34
Van olyan, hogy Samsung health. Az nem tudja?
32. syria (válaszként erre: 31. - Babyapocakban)
2017. nov. 6. 19:09
Mert a butával szeretek telefonálni ha muszáj, az okossal meg minden egyebet csinálni. :)
31. babyapocakban (válaszként erre: 30. - Syria)
2017. nov. 6. 13:52
És akkor minek két mobil?
30. syria (válaszként erre: 23. - Babyapocakban)
2017. nov. 5. 17:24

Akkor én nem vagyok átlagember. :D

Az esetek 95%-ban úgy beszélem meg a visszahívást, hogy tuti otthon, vagy az irodában vagyok.

A mobilt csak végszükség esetére tartom. Mind a kettőt, a butát és az okosat is. :D Nem vagyok annyira elfoglalt, fontos ember, hogy pl. vegyek az autómba kihangosítót. Vezetés közben aztán hívhatnak! Vagy volt rá példa, hogy a zajos körúton sétáltam, s akármit csináltam, nem értettem, mit beszél a hívó. Mondtam, hogy x idő múlva hívjon a vezetékesen. Akkor is a mobilon hívott.


Éppen ma történt: vártam valakit a portámra, tehát nyilván otthon vagyok. A mobilon hívott kétszer is, egyszer se hallottam, mert egy percre kimentem onnan ahol a telefonok vannak. Másodjára hallottam a csengést, de mire odaértem már néma lett. Visszahívtam, megkérdeztem, miért nem csengetett tovább. Kiderült: a hülye okosomon 5 csengetés után bekapcsol a hangposta, pedig első dolgom azt letiltatni. Intézkedtem a szolgáltatónál: tényleg aktiválva volt. Nem firtattam kinek a szorgalmából...

2017. nov. 5. 04:52
Lepesszamlalot fel lehet tenni a Samsung J 5-re?
2017. nov. 4. 15:45

Na, eszembe jutott még valami :D

Réges régen volt nekem egy olyan app, ami a telefonbeszélgetéseket felvette. A nevére nem emlékszek, és azt se tudom, hogy van-e még ilyen, de ha valakinek hasonló alkalmazásról, az ne tartsa magában ;)

2017. nov. 4. 15:34

Köszönöm mindenkinek a tippeket, meg fogom őket nézni, és közben hátha más jóságokat is találok :D :p


Syria: értékelem a te ötleted is, és bizony amellett, hogy a vacsiúj telómra appokat töltök le, szoktam olvasni ^_^ Imádom a könyveket!! :)


A waze-t már le is töltöttem, bár még nem próbáltam, de holnap bevetem :)

Mégegyszer: minden tippet nagyon-nagyon köszi! :)

26. Loretta16 (válaszként erre: 21. - Babyapocakban)
2017. nov. 4. 08:35
Légyszi írd le, melyik Avast van neked? Most akarok letölteni egy vírusirtót, és többfélét is felajánl.
25. syria
2017. nov. 4. 07:37
(Köszönöm. :D)
2017. nov. 3. 20:57

Hagyjuk már!:D


Térjünk vissza a mobil applikációkhoz! Sokkal érdekesebb dolgok ezek.


Attól függően, hogy mennyire él valaki a telefonjával annyi és olyan applikációkat érdemes letöltenie. A készülék tárhelye, memóriája véges. és ha jól megpakolja valaki felesleges dolgokkal, azok előbb, utóbb össze fognak akadni.

Persze, ezen segíthet ki/bekapcs.

23. babyapocakban (válaszként erre: 22. - Syria)
2017. nov. 3. 17:56
Ez tök egyszerű, nem kell erről tanulmány. Azért nem vezetéseken hívnak, mert az emberek általában nem ülnek már otthon a vonalas telefon mellett. Ha valakit el szeretnének érni, akkor mobilon keresik, mert vélhetően az nála van a zsebében, bárhol is van és elérhetővé teszi. Átlagembert nem lehet elérni a vonalas telefonján, csak esténként vagy ha az a vonalas munkahelyi, akkor azon meg munkaidőben.
22. syria (válaszként erre: 18. - Eandi78)
2017. nov. 3. 11:54

Szívemből szóltál. :D

Kevés nálam nagyobb kütyümániás van, de tudok határt tartani. (Pl. tamagocsit eszembe nem jutott venni.) Fő szempont nálam a praktikum, nem vagyok hajlandó átesni a ló túlsó oldalára.

Van vezetékes, okos, meg „hülye” telefonom. Külön tanulmányt érdemelne, hogy ha megadom a vezetékes és a mobil számomat is, miért nem a vezetékesen hívnak.

A kőbaltához térjen vissza az, aki másokról ennek javaslatát feltételezi. :D

21. babyapocakban (válaszként erre: 17. - Syria)
2017. nov. 3. 09:14

Mai szemmel az az őskor volt. :)

Nincs szoros összefüggés az olvasás és a mobiltelefon között. A legtöbb alkalmazást a mindennapi életben használjuk, mivel valami funkciójuk van, ami hasznos, nem könyv helyett. Hiába venne le egy könyvet a polcról, ha mondjuk Budapest egyik utcáján áll és nem tudja hogyan juthatna el egy másik utcába.


Hogy a kérdésre is válaszoljak:

Navigáció, ha autóval kell, akkor: Waze

Vírusirtó: nekem most Avast

Ha mobilparkolni szoktál: Simple

Ha busszal közlekedsz, akkor menetrend alkalmazás

Ha nincs gyárilag, akkor számológép

Ha szeretsz a fotókkal játszani, akkor Prisma

Ha kell néha idegen nyelvet használnod, akkor szótár

Valamilyen jegyzetelős app, nálam Note

Ha érdekel minden reggel, hogy milyen idő lesz, akkor Időkép vagy más weatherapp

Na meg persze a facebbok, a messenger, a viber és a skype, ha ezeket használod

Tripadvisor - ha néha szeretnél éttermekbe beugrani, vagy utazgatsz

Ha sok a feljegyezni való feladat, akkor valamilyen Todo applikáció, én most a Wunderlistet próbálgatom


Ja és ZSEBLÁMPA, az feltétlenül kell :)

20. eandi78 (válaszként erre: 19. - A03dd05915)
2017. nov. 2. 16:31

Azért nem VHS-t használok és vezetékes telefont😀 De az ami az elmúlt pár évben történt informatika vagy mobilok terén az inkább a széles körben való elterjedést szolgálja, ami nem feltétlenül a jó irány. Pl. Windows 10, már komolyan fontolgatom a linuxra váltást:( De vannak jó dolgok is pl. steam, online vehető programok, csak ne havidíjas legyen. Normális program alig akad Windowsra. Nincs normális DVD-lejátszó program (tudom ez is elavult, de normális online legális lehetőség még nincs), bár gyakran nem használom, de néha jól jönne.

Telefon: már túlzás az egész, de a marketing is jó hozzá. Próbálják elhitetni az emberekkel, hogy az mindenre jó és másra nincs is szükség csak egy 6” telefonra. Én nem tudok rajta rendesen szöveget szerkeszteni, egyenletszerkesztőt használni, de bármelyik office app jobb sz.gépen. Photoshop is elég buta telefonon. Játékok is jobbak rendesen pc-n vagy konzolon. Lehet olyan szinten csökkenteni a méretet, hogy dokkolóval teljes értékű gép legyen, de soha nem lesz olyan, mint egy jó pc. Mint, ahogy egy laptop sem lesz soha olyan.

Könyvet inkább kindle-n olvasok, attól nem ég a szemem. Sportolni nem cipelem a telefont, van egy szuper Garmin órám. Zenére ott az iPod, ritkán használom, de ha kell könnyebb a telefonnál. Enélkül tényleg meglennék:) túrázáshoz is van GPS, kevésbé macerás, mint telefonra normális térképet találni, de lehet e téren még mindig szerencsés papír térképet is vinni:) Fotózásra tükrös gépet használok, persze ha nincs kéznél jó az iPhone, de soha nem beszéltem le senkit az okostelefonról.

Szóval nem érzem magam technikailag elmaradottnak, de amit jelenleg az okostelefon nyújt az max. 60 éves technikai analfabéta anyukámnak tökéletes tudás. Nekem marad a korábban leírt funkciókra, a többit használja aki akarja.

2017. nov. 2. 11:36

A technikai fejlődés már többszörösen megugrotta a 80-as éveket.

El kéne fogadni, hogy ezt megállítani nem lehet, és nem az javasolni, hogy térjünk vissza a kőbaltához, mert ahhoz valamikor milyen jól értett.

18. eandi78 (válaszként erre: 17. - Syria)
2017. nov. 2. 09:04

Valamiért én is így vagyok már ezzel. Érdekeltek mindig a technikai dolgok, be is szereztem mindent, kipróbáltam minden újdonságot, informatikai végzettségem van. Ma már inkább ellene vagyok. Mindenki ezeken a kütyükön lóg, ha nincs legalább 5,5” telefonod senki vagy. Én meg örülök, hogy még kapható iPhone SE zsebretehető méretben:)

Appok száma is egyre soványabb Garmin connect és Strava van a telefonon. Gyáriak közül e-mail, naptár, üzenet, hívás, amit használok, néha fotózás, de azt is inkább üzenetben küldésre használom, talán 4-5 képet tárolok. Skype már csak számítógépen. Egyszerűen nem szeretnék mindig minden pillanatban minden fronton elérhető lenni és folyton a telefonon lógni. Nekem már unalmas.

17. syria (válaszként erre: 10. - Levarosbukta)
2017. nov. 2. 07:25

Én meg az ilyen kommentektől kapok sikítófrászt. :D

Emlékszel a menedzserkalkulátorok megjelenésére? Már ha tudod egyáltalán mi az (manager calculator). Nem hogy a mobil, de a vezetékes telefonszolgáltatás megvásárolási lehetősége is a csillagos égben volt.

Akkor kb. egyhavi fizetésemmel rohantam hanyatt-homlok a kütyüért, aminek hamarosan szakértője lettem, ami az akkori munkahelyemnek (számomra idióta és méltatlan munkakörben) nem elhanyagolható bevételi forrása volt. (Nemcsak forgalmazni, hanem szervizelni is kellett, s én fordítottam, rendeztem nyomda alá a magyar nyelvű kézikönyveket a különböző típusokhoz.)

Tehát ha valakit, akkor engem igazán felesleges kioktatgatni a technika fejlődésével kapcsolatban. :D

16. ×Csülökleves× (válaszként erre: 10. - Levarosbukta)
2017. nov. 1. 22:55
Na de már nincsenek tamagocsik. Androidon meg vannak.
15. SzánI. (válaszként erre: 1. - Angelgirl8588)
2017. nov. 1. 19:24
Az én telefonomon ezeket használom: Adobe reader, Timer+stopper, könyvjelző (ezt sokat használom különböző oldalak, receptek megjelöléséhez), Outlook naptár, zenehallgatáshoz egy jó lejátszó, viber. Plussz egy rakás játék....
2017. nov. 1. 18:56
Menstruációs naptár, icsekk, mobilbank is hasznos
2017. nov. 1. 18:43
360 Security,calls black list,nekem ezek vannak,navigációnak waze ha fb-n vagy akkor is,játék 1van letöltve mindig,végigviszem,leszedem,keresek másikat.
12. Lonna4 (válaszként erre: 1. - Angelgirl8588)
2017. nov. 1. 18:39
Hali. Egy clear master mindenképp elfér! Rendben tartja a telefonod. Navigáció én minden Androidos kutyure a GPS Navigation nevű appot használom. Működik offline is net nélkül. Imádom a hangoskonyveket. Így telepítettem a Read aloud nevű appot, ez a letöltött pdf formátumban lévő fájlokat felolvassa gépi hang de szeretem. Főzés házimunka közben hallgatom. Nyelvtanulás céljából Xeropan.Amire szükséged van. Imádom ezeket a kütyüket 47 vagyok:-)
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook