Milyen a jó brassói? (beszélgetés)
Én fokhagymát, sőt majorannát is teszek.
Egyszer ettem ilyent egy vendégházban, próbálom utánozni, még nem sikerült.
Az eredeti brassói sertéshúsból készül. Semmiképp nem csirke és pulykamellből.
Szalonna, fokhagyma. Bor nem kell bele.
Biztos finom úgy is, én nem szoktam bele tenni.
Viszont Békéscsabán tanultam borsó pörköltöt készíteni nokedlivel. Ízlett. :)
Sertésből szeretem a legjobban.
Vöröshagymát is reszelek alá és fokhagymát is, hogy sűrű szaftja legyen.
Zsírral szeretem készíteni.
Fűszerek: még fokhagyma,pirospaprika, majoranna, 2 dl húsleves, vagy leveskocka, 1 evőkanál liszt, só, bors ízlés szerint.
Amikor megpuhult, majd megpirult a kockázott hús, összekeverem a kockára vágott sült krumplival (héjában megfőzöm, de úgy, hogy szét ne essen, majd hámozás után pirosra sütöm, így kívül ropogós, belül omlós.
A húst, krumplit összekeverem, még kockára vágott fokhagymát keverek bele, borsozom, néha űrölt paprikával is megszórom.
A Brassói tipikusan az az étel, ami mindenkinek úgy a legfinomabb, ahogy ő szereti, főzi. Ezért sok változata van.
Mi is leginkább sertésszűzből készítjük. Pirított bacon kocka alapon kezdődik a főzése, és bizony teszünk bele kevés paradicsomot és zöld paprikát, de nem annyit, hogy ettől pörkölt jelleget kapjon.
Pár napja olvastam éppen arról, hogy mennyire hitvita ezügyben, kell-e a végén zöldborsót tenni bele vagy nem. Ha van itthon, teszek bele, ha nincs anélkül esszük.
További ajánlott fórumok:
- Nálatok milyen idő van?
- Próbálta már valaki az INSUmed diétás port? Ha igen, milyen sikerrel?
- Egy plázacica naplója... azaz milyen egy igazi NŐ... szerinte...
- Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak?
- Szokott valaki pulykahúsból Brassóit csinálni? Mivel tegyem finommá?
- Mire számítsak a brassói utazásom alatt?