Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen a jó brassói? fórum

Milyen a jó brassói? (beszélgetés)


1 2
20. asztanaviszta (válaszként erre: 18. - Globus)
márc. 7. 17:55
Pirítás. Hiszen sültet készítünk.
19. asztanaviszta (válaszként erre: 2. - 5a491f2cde)
márc. 7. 17:53
Csirkemell, pulykamell összevágva, főzve egy óra alatt pép lesz.
18. globus (válaszként erre: 16. - Asztanaviszta)
márc. 7. 17:53
Abban is eltérnek a receptek, hogy pirítás, vagy párolás.
17. Enissa (válaszként erre: 10. - Fenevigye)
márc. 7. 17:52
Pontosan így, főkocsonya mesterek, mestere. Szívemből szóltál.
16. asztanaviszta (válaszként erre: 5. - Fenevigye)
márc. 7. 17:51
Így igaz. Szűzpecsenye, vagy sertéscomb.
15. globus (válaszként erre: 10. - Fenevigye)
márc. 7. 17:51

Én fokhagymát, sőt majorannát is teszek.

Egyszer ettem ilyent egy vendégházban, próbálom utánozni, még nem sikerült.

14. asztanaviszta (válaszként erre: 2. - 5a491f2cde)
márc. 7. 17:50

Az eredeti brassói sertéshúsból készül. Semmiképp nem csirke és pulykamellből.

Szalonna, fokhagyma. Bor nem kell bele.

13. Enissa (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 7. 17:50

Biztos finom úgy is, én nem szoktam bele tenni.

Viszont Békéscsabán tanultam borsó pörköltöt készíteni nokedlivel. Ízlett. :)

12. Enissa (válaszként erre: 4. - Enissa)
márc. 7. 17:48

Sertésből szeretem a legjobban.

Vöröshagymát is reszelek alá és fokhagymát is, hogy sűrű szaftja legyen.

Zsírral szeretem készíteni.

Fűszerek: még fokhagyma,pirospaprika, majoranna, 2 dl húsleves, vagy leveskocka, 1 evőkanál liszt, só, bors ízlés szerint.

Amikor megpuhult, majd megpirult a kockázott hús, összekeverem a kockára vágott sült krumplival (héjában megfőzöm, de úgy, hogy szét ne essen, majd hámozás után pirosra sütöm, így kívül ropogós, belül omlós.

A húst, krumplit összekeverem, még kockára vágott fokhagymát keverek bele, borsozom, néha űrölt paprikával is megszórom.

11. fenevigye (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 7. 17:42
Úgy igen.
márc. 7. 17:41
Minden esetben fokhagyma kell bele, mert az mindenbe kell. A fokhagymához is kell fokhagymát enni.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Fenevigye)
márc. 7. 17:40
Ugye? :)
márc. 7. 17:39

A Brassói tipikusan az az étel, ami mindenkinek úgy a legfinomabb, ahogy ő szereti, főzi. Ezért sok változata van.


Mi is leginkább sertésszűzből készítjük. Pirított bacon kocka alapon kezdődik a főzése, és bizony teszünk bele kevés paradicsomot és zöld paprikát, de nem annyit, hogy ettől pörkölt jelleget kapjon.


Pár napja olvastam éppen arról, hogy mennyire hitvita ezügyben, kell-e a végén zöldborsót tenni bele vagy nem. Ha van itthon, teszek bele, ha nincs anélkül esszük.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Enissa)
márc. 7. 17:39
Köszönöm :) Én borsót is teszek hozzá, úgy szeretjük.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 5a491f2cde)
márc. 7. 17:38
Brassóiba nem szoktam hagymát tenni, csak fokhagymát és egyéb fűszereket. Szerintem pont attól lesz pörkölt jellegű. Bort? Még nem hallottam ilyet :)
5. fenevigye (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 7. 17:31
Nekem eddig az volt a legjobb, amit a lányom főzött, szintén szűzpecsenyéből.
4. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 7. 17:31
Amelyik az ízlésednek a legmegfelelőbb.
3. 5a491f2cde (válaszként erre: 2. - 5a491f2cde)
márc. 7. 17:28
Paprikát ,paradicsomot nem tennék bele,mert akkor szerintem pörkölt jelleget kapna.
márc. 7. 17:26
Én csirkemellből vagy pulykamellből készítem. Teszek bele kevés piros porpaprikát is. Csak sózom, borsot nem teszek bele. Hagymát pirítok olajban, arra teszem a felkockázott húst, sót, piros porpaprikát és felöntöm kevés vízzel és annyi borral, hogy ellepje (a bor lehet fehér vagy vörös is). Ezután lefedem ,csak egy kicsi rést hagyok , hogy a gőz tudjon távozni belőle. Időnként megkeverem, lassú tűzön főzöm kb. egy órán át. Ha a végén sok rajta a lé fedő nélkül nagyobb lángon kevergetve főzöm addig, míg el nem párolog a felesleges lé. Sült krumplival esszük.
márc. 7. 17:11
Milyen húsból ajánlott a brassóit készíteni? Én szűzpecsenyéből főzök a legjobbat, a csirkemellből száraz lesz. Ajánlott bele paprika-paradicsom hogy jó szaftos legyen?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook