Miló Vikit csodálom (sportteljesítményeitől függetlenül... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Én viszont leírom a véleményem, akár zaklatásnak veszik, akár nem. :)
A műsorból annyit láttam, amennyit a reklámokban, előzetesekben az arcomba toltak. Pár cikket olvastam, a hozzá érkezett véleményekkel.
Miért lehet összehozni az abúzust, meg ezt a műsort? Azért, mert amikor szembesült azzal, hogy mennyien elítélik a modorát, ezzel a régi eseménnyel akarta magyarázni a viselkedését, tehát ő maga hozta be a műsorba a témát.
No most az én véleményem az, hogy aki ma 47 éves, az 30 évvel ezelőtt 17 éves volt, és már évek óta keményen sportolt. Szó szerint keményen, hiszen bokszolt. Így ő nem volt olyan védtelen, mint sok más áldozat, de talán nem is ez a lényeg.
Itt valaki írta, hogy áldozathibáztatás, meg azért nem mondják korábban azok, akikkel megtörtént, mert ők lennének meghurcolva, és ezt nem is tagadom, sajnos sok esetben megtörténik. Viszont ha azt akarjuk, hogy ezt a témát tényleg helyén kezeljék, akkor nincs más megoldás, mint rögtön jelezni a hatóságok fel, amint történt valami, mert évek, évtizedek elmúltával bizonyítani semmit sem lehet szinte. Egy állítás, egy tagadás, és ember - vagy bíró - legyen a talpán, aki ez alapján eldönti, mi is történt és hogyan.
Semmi sem áll távolabb tőlem, minthogy ne higgyek az áldozatnak. Ugyanakkor az is eszembe jut néha, hogy mi van akkor, ha valaki más okból gyanúsít meg valakit zaklatással? Azért valljuk be, volt már ilyen a történelemben, és bizony tönkre lehet tenni embereket, pusztán szavakkal.
És teljesen igazad van. A vallomás címszava: #abúzus
Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem. Nem is kívánok itt semmit mondani a továbbiakban.
Tárgyaljátok csak tovább az abúzust!
Igen. Ez pontos.
Zárójelben megjegyzem, hogy senkinek a személyisége se nem indokolja, se nem csökkenti a súlyát az általa elszenvedett bántalmazásnak.
Jah! Te/ti általában beszéltek, mi néhányak Miló Viki esetéről, akit csodál a vallomást kiíró.
Ti áldozathibáztatásról beszéltek, mi Viki személyiségéről.
De konkrétan ez a topik az abúzus témaköréről szól.
A FI nem említette a műsort, és a sportteljesítményt is csak úgy, hogy attól független a véleménye. Nyílt már több Miló Vikis topik. Gondolom azok közül legalább egynek az említett műsor a témája. De az nem ez. És nem én kevertem ide sem a sportot, sem a műsort.
Igazad van. Itt már összekeveredik minden.
Főleg úgy, hogy néhányan (köztük te is) - nem tudják, hogy miről van szó.
Azt mondod, hogy azt sem tudod, ki az a Miló Viki. Azt sem tudod, hogy milyen műsorról beszélünk.
Na látod, erről van szó.
De bizony, pont ennek a műsorban való szereplésnek köszönhetően jött szóba a szexuális zaklatás. Te fennakadtál egyetlen szálon, a szexuális zaklatáson. Persze, ez természetes. Én is elítélek mindenféle erőszakot. Csakhogy a műsornak ez csak egy mellékszála, ami nagyon fel lett fújva. Még mielőtt támadás érne amiatt, hogy hogyan lehet felfújni egy ilyen dolgot - csak azt tudom mondani, hogy aki nem látta a műsort, nem is értheti.
Nekem sem ennek a műsornak a nézése volt a napi programon, de van rálátásom, mert néhány részt láttam belőle.
"Én nem tudom, hogy ki az a Miló Viki, és főleg fogalmam sincs, milyen műsorról beszélünk."
Akkor nem is értem az itteni bejegyzéseidet.
Persze, mindenki mondhatja a véleményét szabadon, ha nem is tud semmit a témáról.🤣
Ha jól értem te most az én higgadt ítélőképességemet kérdőjelezed meg?🤣
Nem vagyok rákattanva az ilyen műsorokra. Nekem a tv csak háttérzaj.
Nem tudom hány házaspár szerepelt benne, de volt még egy feleség, aki szintén jól hozta a HP figurát.
Nem a sportbeli tevékenységét vitatja senkisem. Hanem a műsorban való minősíthetetlen viselkedését.
Igy nem bánhat senki egy másik emberrel.
Örüljön neki, hogy Attila birka türelmes volt vele és nem osztotta ki ország _világ előtt.
Ezt a műsort nem nézem, de a Netflixes "Vak szerelem"-hez képzelem hasonlónak. Aki ide jelentkezik, az vállalja, hogy "megalázzák" őt ilyen módon, hogy az oltár előtt (után?) mondanak neki nemet. (Bocs most elolvastam 1 cikket és ezt szűrtem le, hogy ilyesmi történt.) Sőt, az a véleményem, hogy ilyen műsorban szerepelni eleve dehumanizáló, és az illető vállalja ezt a dehumanizálódást a szerepléssel.
Egyébként ha "csak PR-fogás" a bántalmazással "haknizni", akkor is azt gondolom, hogy ha csak 1 nőnek bátorságot ad, hogy segítséget kérjen az őt ért bántalmazás kapcsán, vagy elmondja valakinek, már akkor is pozitív a mérleg.
Pontosan így gondolom én is.
Azt hiszem, jogász doktorija van, kemény sportember, többszörös box világbajnok és ha jól emlékszem magyar bajnoki címei is vannak.
Valószínűleg szülői elvárás is, hogy kemények vagyunk, sportemberek vagyunk, nem sírunk, mindent elviselünk.
Borzasztó olvasni, hogy miket írnak róla emberek. Szívesen megnézném, hogy ők mit tettek le az asztalra. Miben csak tizedannyira jók, mint Viki a sportban pl.
Szerintem túljátszotta. Dehogy akart ő férjhezmenni! De a műsorban részt akart venni (pénz, szereplés).
Ha 30 éve történt ez az eset vele, akkor már 17 éves volt. 7 évesen kezdett el kúzdősporttal foglalkozni.
Általában egy 17 éves lány le tudja kezelni ezeket a helyzeteket. (tökön rúgja és elfelejti). Főleg tudnia kellett kezelni, ha az edzőteremben férfiak közt nőtt fel.
A személyiségéről sokat elmond, hogy soha nem élt senkivel. Szerintem az ő életéből kimaradt a sport miatt az, hogy fiatalon ismerkedjen. Később pedig az elért eredményeinek tulajdonította, ha valaki közeledett hozzá. Abban az időben valóban hírneves volt.
Nekem is volt egy elég érdekes "élményem" 13 évesen. Gyakorlatilag egy bácsi akart megdugni, aki seggrészegen elesett én meg felsegítettem, aztán meg ott tapogatott. Nem mondtam el senkinek. Azt hiszem, együtt tudok élni ezzel, de ha eltemettem volna mélyre az emléket,és egyszer csak a felszínre bukkan, eléggé kiakadtam volna.
Tehát nem nagy turváj magadban tartani egy traumát.
Szerinted igaz,hogy ez történt vele? Hogy tudta magában tartani ennyi éven át,miért nem mondta el senkinek? Miért nem kért segítséget?
Nekem úgy tűnik,mintha most ezzel védené magát a házasság első látásra c.műsorban történt minősíthetetlen viselkedése miatt.
Megnéztem a neten, hogy kiről van szó, sosem halottam róla. Számomra abszurd és nevetséges ha egy nő bokszol, de ez mellékes most.
Van a családomban olyan nő, akit abúzus ért tini korában. Nagyon régen volt ez, de még mindig iszonyatos dühöt és bosszuvágyat ébreszt bennem !
További ajánlott fórumok:
- 50 év felettiek jelentkezését várom nemtől függetlenül ismerkedjünk beszélgessünk.
- Fogyjunk együtt :) módszertől függetlenül
- Hogyan ismerkednél, ha 35 feletti független nő lennél?
- Ismerkedjünk, beszélgessünk mindenféléről, kortól, nemtől függetlenül:)
- Időjárástól, évszaktól függetlenül, imádok szoknyát hordani.
- Beszélgessünk, ismerkedjünk, mindenki írhat...nemtől és kortól függetlenül!