Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mikró káros hatása fórum

Mikró káros hatása (beszélgetős fórum)


1 2 3
33. bd55e3f068 (válaszként erre: 31. - Rescue)
2013. márc. 14. 18:12

Csak befutott a kedvencem :D


Akkor ebből következik, hogy a magok a vízben lévő baktériumoktól kelnek ki? Vagy mi az összefüggés?

32. Rescue
2013. márc. 14. 17:57

A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket

fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a

szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák elő kapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.


Környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!

31. Rescue
2013. márc. 14. 17:57

Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben.

Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak.


A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,

gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%,

elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%,

mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki.


A mikrohullámú sütő tökételesen alkalmas csírátlanításra, fertőtlenítésre.

30. Rescue
2013. márc. 14. 17:53

Persze a svájci kísérlet nem az egyedüli volt a sorban, egy 2006-os magánkísérlet azonban nagyon is említésre méltó: egy angol hölgy két, azonos állapotban levő növénykéjét kétféle vízzel öntözte: az egyiket mikróban melegített, majd lehűtött, a másikat pedig tűzhelyen melegített és lehűtött vízzel. A szegény mikrós vízet kapó növénynek kilenc nap kellett, és egyszerűen elpusztult. Így bár házilag és korántsem hivatalosan, de igazolható, hogy a mikró nemcsak a belőle kiáramló sugárzás miatt lehet káros - a növénykék messze voltak a készüléktől -, hanem a benne melegített ételek-italok megváltoztatása miatt is.


Így, hacsak nem akarjuk kitenni magunkat némi egészségkárosodásnak, csak a legszükségesebb esetekben használjuk a mikrót, és akkor se tegyünk bele műanyag dobozban semmit - a meleg hatására kioldódó, káros BPA az azóta betiltott cumisüvegek esetéhez hasonlóan a mi szervezetünket is károsíthatja.

29. f64f0d9a69 (válaszként erre: 28. - 6b006fc769)
2013. márc. 14. 16:04

Ja, télleg...


:D

28. 6b006fc769 (válaszként erre: 27. - F64f0d9a69)
2013. márc. 14. 16:00
Az nemjó mer úgyis a nagygonoszgyóccercégek vannak a háttérben;)
27. f64f0d9a69 (válaszként erre: 13. - 6b006fc769)
2013. márc. 14. 15:40

:))

Ezeket tapasztalataim szerint alig-alig olvassa el valaki. (pedig sok hasznosat betettem már...)


Csak egy kis ismerettel több lenne, minek az má'

2013. márc. 14. 15:40
én is hallottam hogy káros,meg ne álljak elé melegítéskor de mégsem tágítok mellőle sosem:)
25. f64f0d9a69 (válaszként erre: 9. - Aquatica)
2013. márc. 14. 15:37

Akkor itt a 2. képet nézd meg, de te is tehetsz egy próbát!

A hangya is megeszi némelyik margarint...(válogatós!)


[link]

24. bd55e3f068 (válaszként erre: 21. - 6b006fc769)
2013. márc. 14. 15:35
A kedvencem, hogy a víz szerkezete annak hatására máshogy alakul, hogy fa égetéssel melegíted, gázon, elektronos gőzhelyen, vagy (persze a legrosszabb) mikosütővel. Muhha :D
23. bd55e3f068 (válaszként erre: 22. - Bd55e3f068)
2013. márc. 14. 15:34
felehetlenné=felvehetetlenné
22. bd55e3f068 (válaszként erre: 2. - Porcica)
2013. márc. 14. 15:28

Endoterm folyamat hatására pl. felszakadnak hirdogénkötések, halmazállapot változást statuálhatunk, a megváltozott anyag felszívódása emberi szervezet számára felehetlenné válik.

Konyhanyelven: a vízgőzt nem tudjuk meginni.


Te milyen félelmetes átalakulásra gondolsz?

21. 6b006fc769 (válaszként erre: 20. - Porcica)
2013. márc. 14. 14:32

És szerinted milyen másfajta behatása van egy középről melegítésnek, mint egy alulról melegítésnek?

Az én vizem felforr úgy is, ha merülőforralót használok, és akkor is, ha tűzre teszem.

20. Porcica (válaszként erre: 16. - 6b006fc769)
2013. márc. 14. 14:28

Különböző fajta behatások másfajta szerkezeti, vagy kémiai változásokat idéznek elő.

Elemi kémia...

19. 6b006fc769 (válaszként erre: 17. - Bd55e3f068)
2013. márc. 14. 13:49
Na milyen vagy.. mivel nem gazdagodtak rommá az emberiséget tönkretevő mikrohullámú sütők forgalmazásából, ezért nem volt lehetőségük több emberes, tehát költségesebb kutatásokat végezni.
2013. márc. 14. 13:48

baromság úgy, ahogy van.


a szu-ban betiltás is az. :D mi 83-ban vettünk orosz mikrot. köszönjük, jól vagyunk :D

17. bd55e3f068 (válaszként erre: 1. - Rescue)
2013. márc. 14. 13:39
8 önkéntes? :D Ezt hiszem, ezzel el lett mondva minden a vizsgálat komolyságáról.
16. 6b006fc769 (válaszként erre: 15. - Porcica)
2013. márc. 14. 13:25
Nem változtatja meg másképp, mint pl. a főzés.
15. Porcica (válaszként erre: 13. - 6b006fc769)
2013. márc. 14. 13:20

Igen, valamiből meg kell élni a mikrohullámú sütő gyáraknak is!


Mi az, hogy nem bizonyítható a szerkezetváltozás? Kerültem már közel laborhoz, végeztem is vizsgálatokat, a szakmámból kifolyólag növénytaniakat. Tökéletesen lehet analizálni egy ételt is... az sem összetettebb, mint egy levéllemez.


Nem kell mindent elhinni, ami az interneten kering!

Megvárnám az élelmiszermérnök úr véleményét is azért.

2013. márc. 14. 13:03

de itt egy másik cáfolat. Mondjuk kb. ua.

[link]

2013. márc. 14. 12:55

Ha valaki nem venné a fáradtságot baranka111 által idemásolt link megnyitásához, idemásolom a lényeget:


Gyakori tévhitek


Természetesen sok tévhit is kering a mikrohullámú sütőkről, ezek közül a leggyakoribbak a következők:


A mikrohullám megváltoztatja az étel kémiai szerkezetét. Nem igaz. Nincs bizonyíték a mikrohullámú energia által keltett veszélyes vagy mérgező anyagváltozásra.

A mikrohullámmal elkészített ételek fogyasztásával nagyobb sugárzásnak tesszük ki magunkat. Nem igaz. Abban a pillanatban, ahogy a mikrohullámú sütőt kikapcsoljuk megszűnik a mikrohullámok jelenléte az ételben.

A mikrohullámú energia radioaktív. Nem igaz. A mikrohullámú energia nem tud radioaktívvá alakítani sem ételt, sem mást.

12. 6b006fc769 (válaszként erre: 10. - Aquatica)
2013. márc. 14. 12:53
Alapvetően az a probléma, amikor a hőre lágyuló műanyagban melegítesz és felolvad, így belekeveredik a kajába.
11. 6b006fc769 (válaszként erre: 9. - Aquatica)
2013. márc. 14. 12:51
hoax
2013. márc. 14. 12:47
a mikró --- sosem teszem be műanyag edényben melegedni a kaját, mert az káros. mert melegítés során kijönnek ezek a kis részecskék és bele mennek a kajába :D.Ezt valahol olvastam elmondtam a páromnak aki élelmiszer mérnők .. persze ő sokkal jobban ért ezekhez mint én de ő is azt mondta h a műanyag mikró kombináció nem jó. de ha haza jön kikérdezem mi a helyzet :D
9. Aquatica (válaszként erre: 3. - 6b006fc769)
2013. márc. 14. 12:44

a margarin olyan szinten sz...ar hogy még a hangyák sem eszik meg.

jah és szinte műanyag...

2013. márc. 14. 12:43
2013. márc. 14. 12:41

1 biztos... a macskát ne rakd be száradni! :D

Neki tényleg káros lenne :D

2013. márc. 14. 12:38

A margarin igaz története


[link]

2013. márc. 14. 12:37

Van már ilyen topik.


[link]

A tápanyagok az ételben maradnak

A proteintartalmú ételek nem barnulnak meg mikrohullámú sütőben való főzéskor. Ez a csökkentett oxidáció azt jelenti, hogy az ételben található A-és E vitamin kevésbé sérül

A mikrohullámmal melegített ételekben több vitamin marad, mint a hosszú főzéssel elkészítettekben


[link]

[link]

2013. márc. 14. 12:32
Érdekes, hogy a mikrók alkalmazása nem volt mindig megengedett. A valamikori Szovjetunióban 1976-ban egy törvény betiltotta a mikrók árusítását, mert a vizsgálatok egyértelműen azt mutatták, hogy a mikróban alkalmazott sugárzás hatására számos táplálékrész, mint például a tojásfehérje vagy a glükóz stb. természetellenes módon részeikre esnek szét. Az ételek vitális energiatartalma a mikrózás után 90%-ról 60%-ra esett vissza. A tejben és a gabonákban új kötések keletkeztek a sugárzás hatására és ezek szinte kivétel nélkül rákkeltő hatásúak voltak. Ezek a szovjet kísérletek teljesen azonos eredményt hoztak egy 1973-ban az USA-ban lefolytatott kísérletsorozattal.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook