Mikró káros hatása (beszélgetés)
Csak befutott a kedvencem :D
Akkor ebből következik, hogy a magok a vízben lévő baktériumoktól kelnek ki? Vagy mi az összefüggés?
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket
fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a
szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák elő kapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.
Környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!
Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben.
Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak.
A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,
gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%,
elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%,
mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki.
A mikrohullámú sütő tökételesen alkalmas csírátlanításra, fertőtlenítésre.
Persze a svájci kísérlet nem az egyedüli volt a sorban, egy 2006-os magánkísérlet azonban nagyon is említésre méltó: egy angol hölgy két, azonos állapotban levő növénykéjét kétféle vízzel öntözte: az egyiket mikróban melegített, majd lehűtött, a másikat pedig tűzhelyen melegített és lehűtött vízzel. A szegény mikrós vízet kapó növénynek kilenc nap kellett, és egyszerűen elpusztult. Így bár házilag és korántsem hivatalosan, de igazolható, hogy a mikró nemcsak a belőle kiáramló sugárzás miatt lehet káros - a növénykék messze voltak a készüléktől -, hanem a benne melegített ételek-italok megváltoztatása miatt is.
Így, hacsak nem akarjuk kitenni magunkat némi egészségkárosodásnak, csak a legszükségesebb esetekben használjuk a mikrót, és akkor se tegyünk bele műanyag dobozban semmit - a meleg hatására kioldódó, káros BPA az azóta betiltott cumisüvegek esetéhez hasonlóan a mi szervezetünket is károsíthatja.
Ja, télleg...
:D
:))
Ezeket tapasztalataim szerint alig-alig olvassa el valaki. (pedig sok hasznosat betettem már...)
Csak egy kis ismerettel több lenne, minek az má'
Akkor itt a 2. képet nézd meg, de te is tehetsz egy próbát!
A hangya is megeszi némelyik margarint...(válogatós!)
Endoterm folyamat hatására pl. felszakadnak hirdogénkötések, halmazállapot változást statuálhatunk, a megváltozott anyag felszívódása emberi szervezet számára felehetlenné válik.
Konyhanyelven: a vízgőzt nem tudjuk meginni.
Te milyen félelmetes átalakulásra gondolsz?
És szerinted milyen másfajta behatása van egy középről melegítésnek, mint egy alulról melegítésnek?
Az én vizem felforr úgy is, ha merülőforralót használok, és akkor is, ha tűzre teszem.
Különböző fajta behatások másfajta szerkezeti, vagy kémiai változásokat idéznek elő.
Elemi kémia...
baromság úgy, ahogy van.
a szu-ban betiltás is az. :D mi 83-ban vettünk orosz mikrot. köszönjük, jól vagyunk :D
Igen, valamiből meg kell élni a mikrohullámú sütő gyáraknak is!
Mi az, hogy nem bizonyítható a szerkezetváltozás? Kerültem már közel laborhoz, végeztem is vizsgálatokat, a szakmámból kifolyólag növénytaniakat. Tökéletesen lehet analizálni egy ételt is... az sem összetettebb, mint egy levéllemez.
Nem kell mindent elhinni, ami az interneten kering!
Megvárnám az élelmiszermérnök úr véleményét is azért.
de itt egy másik cáfolat. Mondjuk kb. ua.
Ha valaki nem venné a fáradtságot baranka111 által idemásolt link megnyitásához, idemásolom a lényeget:
Gyakori tévhitek
Természetesen sok tévhit is kering a mikrohullámú sütőkről, ezek közül a leggyakoribbak a következők:
A mikrohullám megváltoztatja az étel kémiai szerkezetét. Nem igaz. Nincs bizonyíték a mikrohullámú energia által keltett veszélyes vagy mérgező anyagváltozásra.
A mikrohullámmal elkészített ételek fogyasztásával nagyobb sugárzásnak tesszük ki magunkat. Nem igaz. Abban a pillanatban, ahogy a mikrohullámú sütőt kikapcsoljuk megszűnik a mikrohullámok jelenléte az ételben.
A mikrohullámú energia radioaktív. Nem igaz. A mikrohullámú energia nem tud radioaktívvá alakítani sem ételt, sem mást.
a margarin olyan szinten sz...ar hogy még a hangyák sem eszik meg.
jah és szinte műanyag...
1 biztos... a macskát ne rakd be száradni! :D
Neki tényleg káros lenne :D
Van már ilyen topik.
A tápanyagok az ételben maradnak
A proteintartalmú ételek nem barnulnak meg mikrohullámú sütőben való főzéskor. Ez a csökkentett oxidáció azt jelenti, hogy az ételben található A-és E vitamin kevésbé sérül
A mikrohullámmal melegített ételekben több vitamin marad, mint a hosszú főzéssel elkészítettekben
További ajánlott fórumok:
- Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon?
- A Mónika show káros hatása a felnött lakosságra
- Milyen káros hatásai vannak mikrohullámú sütőnek?
- Tudja valaki, hogy lehet-e olyan műanyag dobozt kapni, amiből meleg hatására nem oldódnak ki káros anyagok? Esetleg bioműanyagból?
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Ha szódabikarbónával mosom meg a fogam, tényleg fehér lesz? Van káros hatása?