Mikró káros hatása (beszélgetős fórum)
Marhaság. Hoax.
Ahogy az is, hogy a margarin kőolajszármazék/műanyag /rákkeltő stb.
A melegítés mechanikája a következő: A mikrohullám hatására az ételben lévő részecskék gerjesztett állapotba kerülnek (vagyis gyorsabban kezdenek mozogni), és ez a mozgás okozza azt a "súrlódást" a részecskék között, amitől az étel felmelegszik. Miközben a részecskék egyre gyorsabban mozognak, elkezdenek a kötések felszakadozni, ami ahhoz vezet, hogy megváltozik az étel szerkezete.
Vagyis a paprikás krumpli helyett valami paprikás krumplinak kinéző, de szerkezetében valami eltérőt viszünk be a szervezetünkbe. Persze nem teljes az átalakulás, csak részleges, ettől függetlenül ez hat a szervezetünkre.
Gondoljatok bele! A margarinok részben kőolajszármazékokat is tartalmaznak. Ha elkezdjük a margarint kitenni a mikrózásnak, akkor vajon mivé kezd el átalakulni? Hiszen a műanyagok is kőolajból és származékaiból vannak nagyrészt!
Ki mit gondol?
A mikrohullámú sütő káros mivoltára már 1992-ben fény derült, az eredményeket a svácji Raum und Zeit hasábjain tették közzé. A svájci Biokémiai Intézetben és a Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben svájci kutatók 8 önkéntesen tesztelték a mikróban melegített ételek hatásait. A résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott ételeket, italokat kaptak: tejnél például először biotermelőtől hozott nyers tejet, aztán ugyanazt felforralva, majd gyárilag pasztőrözött tejet, legutoljára pedig a gyárilag pasztőrözött tej mikrohullámú sütőben felforralt változatát. Zöldségek közül ugyanezt a sort követték, először nyers biozöldségeket adtak az alanyoknak, majd ugyanezt hagyományos módon megfőzték, ezután fagyasztott verziót kaptak, utoljára fagyasztott zöldséget mikróban melegítve. Bizonyos időközönként az étkezések után vért vettek a kísérletben szereplőktől, melyek elemzése után kiderült, hogy a mikrózott tej és zöldség fogyasztása döntően meghatározó eltéréseket okozott a vérben: az összes hemoglobinérték és a HDL, illetve LDL koleszterin aránya is csökkent, emellett a limfociták - a nyirokszöveteinkben termelődő fehérvérsejtek - szintje is rövid időre ugyan, de drasztikusan lecsökkent. Ráadásul fényérzékeny baktériumok segítségével az is kiderült, hogy a mikrohullámú energia igenis felvehető mikróból kivett táplálék útján is, így a vizsgálatok végső eredménye az lett, hogy mikrózott ételek, italok fogyasztása után az emberi szervezetben káros folyamatok indulnak el, melyek egy legyengült szervezetben akár a rák kialakulásának is kedvezhetnek. A teljesség kedvéért itt tegyük azonban hozzá, hogy rákkeltő folyamatok a hagyományos főzés és sütés közben is keletkezhetnek, pláne ha odaégetjük az ételt, vagy többször felhasznált olajban sütünk, így a hagyományos főzésnél is oda kell figyelnünk, hogy elkerüljük a káros folyamatokat.
További ajánlott fórumok:
- Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon?
- A Mónika show káros hatása a felnött lakosságra
- Milyen káros hatásai vannak mikrohullámú sütőnek?
- Tudja valaki, hogy lehet-e olyan műanyag dobozt kapni, amiből meleg hatására nem oldódnak ki káros anyagok? Esetleg bioműanyagból?
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Ha szódabikarbónával mosom meg a fogam, tényleg fehér lesz? Van káros hatása?