Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem puhul a bab? fórum

Miért nem puhul a bab? (tudásbázis kérdés)


2017. máj. 13. 12:46
Mert vén, mint a fene. Lehet kísérletezgetni, hogy szódbikarbónás vízben főzöd-de nem biztos, hogy jó lesz.
24. globus (válaszként erre: 20. - delinke)
2017. máj. 13. 10:35
Ebben van némi igazság... :) Ki tudja, mikori, hány éves termést sóznak el. A lejárati idő csak rá van írva. Az igazi, kerti saját termést egy óránál tovább akkor sem kell főzni, ha nem volt beáztatva.
23. Kajati
2017. máj. 13. 09:26
A babot elöző este beáztatom,és só nélkül főzöm meg.Só nélkül hamarabb fő meg.régi öregek szódabikarbónát is tettek bele,ha több éves volt a bab.
22. judy47
2009. jún. 21. 15:05
Én pl. ha bablevest csinálok csülökkel külön megfözöm 1/2 ig a csülköt,igy nem megy szét.Isteni szokott lenni.
2009. jún. 20. 14:57

Szerintem egy bab akkor nem puhul meg,- az előáztatás ellenére-, ha nem HIDEG vízben teszed oda főzni.

Próbáltam, tudom:P

Ááá! Most látom, hogy már megpuhult. Gratulálok, csak azt nem bírom eldönteni, hogy türelmetlen voltál-e, vagy tudatlan?

Mindenesetre remek témaválasztás volt.

2009. jún. 20. 14:50
a bolti babnál előbb fő meg a beton
2009. jún. 20. 14:47
Jelentem mindenkinek kész lett :) megpuhult a bab. Már ettünk is, a férjem 2X is szedett :)
2009. jún. 20. 13:57
én előző nap estére be szoktam áztatni a babot, és másnapre szépen megduzzad, nem kell sokáig főznöm.
17. reguska1 (válaszként erre: 16. - Yulcsy)
2009. jún. 20. 13:28
Köszi :)
16. Yulcsy
2009. jún. 20. 13:21

A babbal már én is többször megjártam.Ha boltit veszel, akkor az egy nagy sz..r.Én azzal úgy jártam, hogy a fele szétfőtt már, a másik fele meg ropogós kemény volt.Na ekkor megfogadtam, hogy nem veszek többször olyat.Legközelebb háztól kaptam, és már nem emlékszem, hogy mennyi idő alatt, de hamar és egyszerre megfőtt.Nagyon finom lett.

Gondolom a boltinál nem számít, hogy mikori, csak összeborítják, aztán öntik a zacskóba.

Ha kemény,akkor még főzd, de ha a többi belevaló már megfőtt, akkor azok szét fognak főni, de a babod még mindig kemény lesz.

Azért sok sikert!!!!!

2009. jún. 20. 13:18
Köszi Mindenkinek. Szerintem fél óra és eszünk, aztán meg sütöm a gofryt :) Szép hétvégét Mindenkinek!
14. reguska1 (válaszként erre: 7. - vereskati)
2009. jún. 20. 13:17
Köszi :)
13. reguska1 (válaszként erre: 8. - judy47)
2009. jún. 20. 13:17
Én is beáztattam, de azért köszi, már alakul...
12. reguska1 (válaszként erre: 10. - 9c8432d068)
2009. jún. 20. 13:17
kb 2 kávéskanálnyit tettem, köszi!
11. reguska1 (válaszként erre: 9. - Hisztikirálynő)
2009. jún. 20. 13:16
Beáztattam tegnap este. Most már a tarka puha csak még a fehér kemény...... de alakul
10. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - reguska1)
2009. jún. 20. 13:07
Nem tudom,mennyi szódabikarbónát tettél a babhoz,de ha még mindig kemény,1 mokkás kanálnyit tegyél még hozzá,annyit elbír. Ha csak késhegynyit tettél,2 mokkáskanálnyi is mehet bele.
2009. jún. 20. 13:02

én épp tegnap estére főztem babgulyást szabad tűzön.

Előtte nekem sem volt időm beáztatni, csak egy órára, aztán bedobtam a kuktába 1 órára és ennyi idő alatt vajpuha lett. Úgy tettem a levesbe már a végefelé.

De ha előtte nap beáztatod, akkor kukta nélkül is puhára fő viszonylag gyorsan.

8. judy47 (válaszként erre: 1. - reguska1)
2009. jún. 20. 13:00
Én a babot 1 éjszakán keresztül áztatom.Akkor sokkal hamarabb megpuhul.
2009. jún. 20. 12:59
Elkészül az elôbb-utóbb:) Így finomabb lesz:))))))
2009. jún. 20. 12:59
Valószínüleg azért mert öreg a bab és ha így van akkor 24 órára be kellet volna tenni vízbe. De min. 12 órára. :)
5. g_eszter (válaszként erre: 1. - reguska1)
2009. jún. 20. 12:55
Beaztattad elotte?
4. g_eszter (válaszként erre: 1. - reguska1)
2009. jún. 20. 12:54
Egyszer jartam igy, kb 2,5 orat foztem...
3. Henci2 (válaszként erre: 1. - reguska1)
2009. jún. 20. 12:51
szerintem elég öreg lehet a bab, és akkor tovább kell főzni..
2. Imo
2009. jún. 20. 12:50
kuktában fél óra alatt megpuhul
2009. jún. 20. 12:48

Sziasztok!


Segítsetek babgulyást főzök és kb 1,5 órája benne van a bab és még nem puhul, már tettem bele egy kis szódabikarbónát is. VAn valakinek valami jó ötlete? Már minden jó a levesben..... a receptem szerint bele kellett már tenni mindent és jónak kéne lennie, most főzöm először.....

Előre is köszi!!!! Sürgős!!!! Már éhes a család :)


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook