Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tényleg jobban puhul a levesben a répa, ha csak a főzés vége felé ízesítünk sóval vagy vegetával? fórum

Tényleg jobban puhul a levesben a répa, ha csak a főzés vége felé ízesítünk sóval vagy vegetával? (tudásbázis kérdés)


2010. jan. 2. 21:16

Vegetát nem tennék bele. A franc tudja, milyen adalék van még benne. Olyan egyen íze van a levesnek tőle.

Zöldségek, egészbors, zeller, paradicsom, paprika, kelkáp, fok-v-hagyma, lestyánzöld és szupi lesz a leves! stb.

16. f64f0d9a69 (válaszként erre: 13. - Filcike)
2010. jan. 1. 11:23

Ez attól is függ, hogyan darabold, miben főzöd!

Én pl. kuktában.

15. filcike (válaszként erre: 14. - Globus)
2010. jan. 1. 11:09
Ha levest szeretnék főzni nem küldenél nekem a te répádból?:)kifizetem:)
14. globus (válaszként erre: 13. - Filcike)
2010. jan. 1. 11:08
Nem tudom, nálunk inkább pont azért nem eszik meg, merthogy túl puhának találják :D
2010. jan. 1. 11:07
És az miért van,hogy bárhonnan veszem a répát nem fő meg 48 óra alatt sem a húslevesben,de azon kivül minden vajpuha!?
12. globus
2010. jan. 1. 11:01
Egy vadász állította, hogy a vadhúst így kell főzni, eleinte natúr, és később mehet bele só.
2008. febr. 22. 09:37

Nincs jelentősége, én mindig megsózom az elején.

De ki, hogy szokta. Az biztos, hogy finomabb, ha

még a főzés kezdetén megsózod.

2007. nov. 9. 21:35
Én mindig az elején rakom bele a sót,szerintem jobb ize van az ételnek.
2007. nov. 9. 08:51
Állítólag. Meg a bab is...
8. LoLiNa (válaszként erre: 2. - Emagdi)
2007. nov. 9. 05:00
igen? erről nem is hallottam még :O
2007. nov. 8. 18:38

Sziasztok!


Nem vagyok konyhatündér (csak a biológiából és a kémiából indulok ki), de szerintem így van, könnyebben puhul, de a sót nem biztos, hogy teljesen fölveszi (attól függ, utána meddig főzzük még, csak lehet, úgy már szétfő).


A forráspontemelkedés (ha oldott anyag van benne, pl. konyhasó) viszont nagyon csekély (ki lehetne számolni, de 1 Celsius-foknál valószínűleg jóval kevesebb), szerintem nincs jelentősége.

2007. nov. 8. 15:20

Ez biztos,hogy igaz.Sőt a hüvelyeseket is úgy főzöm,hogy a végén sózom meg.

Hamarabb puhul.

5. dorado (válaszként erre: 4. - 'szti)
2007. nov. 8. 15:18
viszont annak íze sincs :D
2007. nov. 8. 15:16
egy biztos, a fagyott répa puhul a leghamarabb :-)))
3. Éfi
2007. nov. 8. 15:14
Szerintem tök mindegy,ha csak a végén teszed bele,nem lesz íze.Ha az elején fincsi lesz.
2007. nov. 8. 15:11

ki kell próbálni:)))

a sónak annyi hatása van, hogy megemeli a víz forráspontját, tehát így forróbb vízben főzöd a levest (ha teszel bele sót).

2007. nov. 8. 15:09
Tényleg jobban puhul a levesben a répa, ha csak a főzés vége felé ízesítünk sóval vagy vegetával?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook