Miért nem öli meg magát az ember? (beszélgetés)
Persze,ez így van.
Akkor kell megpróbálni más dolgokat észrevenni,máshogy gondolkodni.
:))
De az aki éjjel nappal azon agyal, hogy neki ilyen rossz-olyan rossz, az nem fog csak azért életben maradni mert az élet gyönyörű és fontos.
Mert sokan, akik mélyen vannak nem gondolkodnak így. :S Szerintem...
Rosszul gondoltad.
Egyrészről az élet szeretete a döntő szerintem.
Aztán következnek másfajta szeretetek .
Ha nem tervezel "50 kölyköt"akkor sem muszáj megölni magadat,már ha elgondolkozol azon hogy az életed önmagában is gyönyörű és fontos.
hat taan pont azert, mert keptelen valtoztatni.
Ha kepes lenne, akkor nem is az ongyilkossagon gondolkodna, hanem azon, hogyan tud felallni meg a legnehezebb helyzetbol is.
Sokan akik ugy tunik, meg akarnak halni, nem akarnak egyaltalan, a viselkedesuk es amit mondanak, csak segelykialtas. Mastol varjak, hogy megmentsek oket.
Én is az életösztönre gondoltam... ha úgyvesszük az ember is „csak” egy állat, annak meg a fő célja az életben maradás és a szaporodás.
Persze mi ennél fejlettebbek vagyunk, hogy csináljunk egész életünkben 50 kölyköt. :)
De ez mégis fura. Szóval egyfelől gyáva, de tudat alatt reménykedő is.
De nem értem miért jó szenvedni.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire hiteles az az ember, aki másnak adja ki magát, mint aki valójában, és arc nélkül osztogat másokat?
- Amikor egy beteg magatehetetlen embert vernek
- Mit tegyek, ha van egy olyan ember a környezetemben, aki szülésznőnek, és orvostan hallgatónak adja ki magát, és közben nem is az?
- Mit lehet tenni, ha valaki egyik pillanatról a másikra elbőgi magát az ember, és nem találja a helyét?
- Az embernek hány éves korára kell felépítenie saját magát?
- Egy kisvárosban mivel tudná az ember elfoglalni magát?