Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért fontos a nokedli? fórum

Miért fontos a nokedli? (beszélgetés)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
370. Guruljka (válaszként erre: 367. - 4213133598)
2017. júl. 23. 09:00

Igen.

Mondjuk koromnál fogva nem izgat már az ösztrogén...

369. 12d083b51b (válaszként erre: 367. - 4213133598)
2017. júl. 23. 08:51
Erről van szó! Egy kicsit ebből is, egy kicsit abból is. A lényeg: meg kell adni a testnek, amit megkíván! :))
368. 4213133598 (válaszként erre: 366. - Guruljka)
2017. júl. 23. 08:51
Itt az igazság. Tényleg mindentől félhetnénk. De akkor éhen és szomjan is halnánk.
367. 4213133598 (válaszként erre: 365. - Guruljka)
2017. júl. 23. 08:49

Hoppá! Szója. Ez is megosztó.

Tulajdonképpen kiderül, hogy minden, amit megeszünk ellenjavalt.

Ezért vagyok én mindenevő. Mint a disznó. :D

366. Guruljka (válaszként erre: 364. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 23. 08:48

Egy részét igen.

Ahogy a felnőtt,fogamzásgátlót szedő nők vizeletével távozó hormonok miatt a vízi élővilág is elkorcsosul.


Bátraké a világ! Nem lehet mindentől félni.

365. Guruljka (válaszként erre: 360. - Fincsi5)
2017. júl. 23. 08:46

Fincsi... Minden vágóállat kap mindenfélét.


Éveken át voltam vega. Nem bármiféle meggyőződés miatt, hanem mert nem hiányzott a hús. (Abban az időszakban is megettem, ha megkívántam.) De sok ismerős azért szakított a húsevéssel, mert egészségtelennek tartották.


Tény, hogy többféle kellemetlen dologgal jár a húsevés, illetve ez sem mindenkire egyformán igaz... Ebben sem lehet érvek alapján dönteni.


Azt hiszem, a szója alapú fehérjeporom aránylag veszélytelen megoldás, ráadásul úgy érzem, jót is tesz. :D

364. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 360. - Fincsi5)
2017. júl. 23. 08:41
hú ezt nem is tudtam. És ha megfőzöm sütöm akkor az antibiotikumot ugyanúgy "hordozza" tovább?
363. Guruljka (válaszként erre: 359. - 4213133598)
2017. júl. 23. 08:41
Én is szeretem. És éppen elég régen volt már.
362. Guruljka (válaszként erre: 358. - Fincsi5)
2017. júl. 23. 08:40
Egész éjjel dolgoztam. Már alig látok. Átálltam az éjszakai műszakra, így kellemesebb.
2017. júl. 23. 08:39

Miért fontos a nokedli?

Mert szeretem. A pörköltet is. Együtt meg az egyik kedvencem. Mit csináljak, ha egyszer ilyen konzervatív vagyok? Ebben is. :)

360. fincsi5 (válaszként erre: 359. - 4213133598)
2017. júl. 23. 08:39
Én még a pulykahússal nem vagyok tisztában, azt hallottam, hogy rengeteg antibiotikumot kapnak...akkor jó enni? :)
2017. júl. 23. 08:37

A máj tipikusan megosztó élelmiszer.

Ugyanúgy vitatkoznak a hasznosságáról vagy éppen károsságáról, mint mondjuk a tej fogyasztásáról.

Tudom, hogy nem igazán összehasonlítható példa, csak azért írtam, mert mindegyik fogyasztásának van ellentábora. Akik ellenzik a májfogyasztást, azoknak a legfőbb indoka, hogy a máj méregtelenítő szerv. Tényleg az. Viszont a másik oldalon ott van a sok pozitív dolog.

Sok minden van, ami elbizonytalanít embereket.

Én szeretem, ritkán van nálunk máj.

358. fincsi5 (válaszként erre: 357. - Guruljka)
2017. júl. 23. 08:37
Most mégy aludni? Tk. igazad van, meg kellene próbálni.D
2017. júl. 23. 08:31

Jó étvágyat, nokedlis csapat - már nem tudok tovább dolgozni, alszom egyet.


Este majd jövök, amikor már nincs meleg. :D

356. fincsi5 (válaszként erre: 339. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 23. 08:31
Nem árasztotta a bőre a fokhagymaszagot? Régen jártam egy fodrászhoz, ő a gyógyszertári tablettát szedte, és érződött rajta fokhagymaszag.
355. 12d083b51b (válaszként erre: 352. - 124637ff9b)
2017. júl. 23. 08:26

[link]


Ezen az oldalon a második link: "házipatika.com"-ról vettem.

Egyébként nincs semmi különbség, hiszen az általad írt "A" vitaminokat ez is írja: "A-D vitaminok" megfogalmazásban... nem értem, most mi a gond???

2017. júl. 23. 07:48
szeretem a májat is a rántott tököt is. Ma nálunk rántott cuccok lesznek (máj, tök, cs.mell) de az új találmányommal panírozok magos panírmorzsa van benne tökmag, szezámmag és még többféle, nagyon szeretjük jó hogy pár hónapja kipróbáltam. A spenótot én is szeretem.
2017. júl. 23. 07:48

Picit visszatart engem a májtól egy régi emlék.

Állategészségügyben dolgoztam, gyakorlatilag baromfi-kórbonctant végeztek az állatorvosok, hogy a kisebb- nagyobb állományok betegségét diagnosztizálni lehessen. Asszisztens voltam.

Az egyik állatorvost viccesen kérdeztem meg egyszer, otthon is ilyen alaposan nézi-e meg a csirke máját.

Meglepetésemre azt mondta, bizony nagyon is alaposan! És a gyerekei nem is mindig kapják meg, legfeljebb zsírban jól átrotyogtatva, mert a főzés hőfoka nem elég.

(A baromfi-szakmában országos hírű állatorvos volt. Nem akarok itt nevet leírni.)

352. 124637ff9b (válaszként erre: 351. - 12d083b51b)
2017. júl. 23. 07:46

Nem mindegy, hol keresel a kismillió közül. Érdemesebb hiteles orvosi oldalakat nézni

Én maradok az A és B12-nel, de nem ezekért, hanem az íze miatt rajongok érte, képes vagyok salátát is készíteni belőle :)

De a favorit a rántott csirkemáj.

351. 12d083b51b (válaszként erre: 350. - 124637ff9b)
2017. júl. 23. 07:40

Rákerestem: is-is! és még kismillió más is! :))


"...a máj az egyik legtökéletesebb élelmiszer, mely tápláló, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A máj ugyanis nemcsak a méreganyagokat raktározza el, hanem jelentős mennyiségű vitamint is: különösen gazdag A- D-vitamin, illetve vasban, rézben, cinkben, mangánban, szelénben gazdag..."

350. 124637ff9b (válaszként erre: 347. - 12d083b51b)
2017. júl. 23. 07:31
Inkább A és B12.
349. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 348. - 12d083b51b)
2017. júl. 23. 07:29
Nyami:)
2017. júl. 23. 07:28
Most eszembe jutott a natúr máj zúzott fokhagymával megkenve, egy kis csípős törtpaprikával megszórva. Azzal a bizonyos brokkolis krumplipürével és tejfölös uborka salátával???? De jól is nézne ki a tányéron összerakva???
347. 12d083b51b (válaszként erre: 338. - Epresturmix)
2017. júl. 23. 07:24
A májat én is imádom, azt nem tudtam, hogy vas is van benne. Az biztos, hogy a D-vitamin töményen benne van! Ezek szerint duplán jó!
346. 12d083b51b (válaszként erre: 333. - Guruljka)
2017. júl. 23. 07:21
Ablakpucolás-menű: tarka bableves! (=alig-alig kell rá figyelni!)
345. 12d083b51b (válaszként erre: 326. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 23. 07:18

Jól hangzik, de gyerekkori emlékek miatt a spenótot, a tökfőzeléket és a sárgarépa főzeléket képtelen vagyok megenni.

Így a spenótot mióta felnőttem nem eszem, a tököt rántva, töltve igen! A répát-gyökeret minden mennyiségben, így inkább "hamis" vadas mártást készítek a főtt tésztára. (= minden benne, csak a hús helyett leves kocka!) Régen csináltam, lehet hogy sorra kellene már venni!

344. Guruljka (válaszként erre: 343. - 12d083b51b)
2017. júl. 23. 07:17

Hópihe, köszönöm a jószándékú észrevételed.

Néha tényleg azon kapom magam,hogy nyersen fogalmazok. még inkább fogok erre figyelni.

343. 12d083b51b (válaszként erre: 309. - Guruljka)
2017. júl. 23. 07:12

Bocsi Guruljka!

Egyáltalán nem az a baj, hogy őszinte vagy! (Bár közülünk sokan csak fele annyira lenne őszinte!)

És nem is az a baj, hogy leírod a véleményedet még akkor is, ha az esetleg rosszul is esik.

De: szakszóval, a megfogalmazásba egy kis "stilisztikát" bele lehetne vinni, és akkor talán nem lenne a kifejezés-formád annyira nyers, annyira éles, mint ahogy esetenként sikerül.

342. 12d083b51b (válaszként erre: 303. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 23. 07:07
Ez is jó lehet. Most jár az agyam, hogy a mára tervezett hagymás krumplimat mivel tudnám zöldre festeni, de ahogy nézem egy szál répa-gyökér-petrezselyem van csak a hűtőmben jelenleg, ami színes. Ami azt illeti, a puding próbája az evés!
341. Guruljka (válaszként erre: 338. - Epresturmix)
2017. júl. 23. 06:54

Sejtem, ja és máj is jólesne... de max csirkemáj. Jó hagymásan.

Én is hajlamos vagyok a vashiányra.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook