Miért fontos a nokedli? (beszélgetés)
Igen.
Mondjuk koromnál fogva nem izgat már az ösztrogén...
Hoppá! Szója. Ez is megosztó.
Tulajdonképpen kiderül, hogy minden, amit megeszünk ellenjavalt.
Ezért vagyok én mindenevő. Mint a disznó. :D
Egy részét igen.
Ahogy a felnőtt,fogamzásgátlót szedő nők vizeletével távozó hormonok miatt a vízi élővilág is elkorcsosul.
Bátraké a világ! Nem lehet mindentől félni.
Fincsi... Minden vágóállat kap mindenfélét.
Éveken át voltam vega. Nem bármiféle meggyőződés miatt, hanem mert nem hiányzott a hús. (Abban az időszakban is megettem, ha megkívántam.) De sok ismerős azért szakított a húsevéssel, mert egészségtelennek tartották.
Tény, hogy többféle kellemetlen dologgal jár a húsevés, illetve ez sem mindenkire egyformán igaz... Ebben sem lehet érvek alapján dönteni.
Azt hiszem, a szója alapú fehérjeporom aránylag veszélytelen megoldás, ráadásul úgy érzem, jót is tesz. :D
Miért fontos a nokedli?
Mert szeretem. A pörköltet is. Együtt meg az egyik kedvencem. Mit csináljak, ha egyszer ilyen konzervatív vagyok? Ebben is. :)
A máj tipikusan megosztó élelmiszer.
Ugyanúgy vitatkoznak a hasznosságáról vagy éppen károsságáról, mint mondjuk a tej fogyasztásáról.
Tudom, hogy nem igazán összehasonlítható példa, csak azért írtam, mert mindegyik fogyasztásának van ellentábora. Akik ellenzik a májfogyasztást, azoknak a legfőbb indoka, hogy a máj méregtelenítő szerv. Tényleg az. Viszont a másik oldalon ott van a sok pozitív dolog.
Sok minden van, ami elbizonytalanít embereket.
Én szeretem, ritkán van nálunk máj.
Jó étvágyat, nokedlis csapat - már nem tudok tovább dolgozni, alszom egyet.
Este majd jövök, amikor már nincs meleg. :D
Ezen az oldalon a második link: "házipatika.com"-ról vettem.
Egyébként nincs semmi különbség, hiszen az általad írt "A" vitaminokat ez is írja: "A-D vitaminok" megfogalmazásban... nem értem, most mi a gond???
Picit visszatart engem a májtól egy régi emlék.
Állategészségügyben dolgoztam, gyakorlatilag baromfi-kórbonctant végeztek az állatorvosok, hogy a kisebb- nagyobb állományok betegségét diagnosztizálni lehessen. Asszisztens voltam.
Az egyik állatorvost viccesen kérdeztem meg egyszer, otthon is ilyen alaposan nézi-e meg a csirke máját.
Meglepetésemre azt mondta, bizony nagyon is alaposan! És a gyerekei nem is mindig kapják meg, legfeljebb zsírban jól átrotyogtatva, mert a főzés hőfoka nem elég.
(A baromfi-szakmában országos hírű állatorvos volt. Nem akarok itt nevet leírni.)
Nem mindegy, hol keresel a kismillió közül. Érdemesebb hiteles orvosi oldalakat nézni
Én maradok az A és B12-nel, de nem ezekért, hanem az íze miatt rajongok érte, képes vagyok salátát is készíteni belőle :)
De a favorit a rántott csirkemáj.
Rákerestem: is-is! és még kismillió más is! :))
"...a máj az egyik legtökéletesebb élelmiszer, mely tápláló, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A máj ugyanis nemcsak a méreganyagokat raktározza el, hanem jelentős mennyiségű vitamint is: különösen gazdag A- D-vitamin, illetve vasban, rézben, cinkben, mangánban, szelénben gazdag..."
Jól hangzik, de gyerekkori emlékek miatt a spenótot, a tökfőzeléket és a sárgarépa főzeléket képtelen vagyok megenni.
Így a spenótot mióta felnőttem nem eszem, a tököt rántva, töltve igen! A répát-gyökeret minden mennyiségben, így inkább "hamis" vadas mártást készítek a főtt tésztára. (= minden benne, csak a hús helyett leves kocka!) Régen csináltam, lehet hogy sorra kellene már venni!
Hópihe, köszönöm a jószándékú észrevételed.
Néha tényleg azon kapom magam,hogy nyersen fogalmazok. még inkább fogok erre figyelni.
Bocsi Guruljka!
Egyáltalán nem az a baj, hogy őszinte vagy! (Bár közülünk sokan csak fele annyira lenne őszinte!)
És nem is az a baj, hogy leírod a véleményedet még akkor is, ha az esetleg rosszul is esik.
De: szakszóval, a megfogalmazásba egy kis "stilisztikát" bele lehetne vinni, és akkor talán nem lenne a kifejezés-formád annyira nyers, annyira éles, mint ahogy esetenként sikerül.
Sejtem, ja és máj is jólesne... de max csirkemáj. Jó hagymásan.
Én is hajlamos vagyok a vashiányra.
További ajánlott fórumok:
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...
- Miért fontos, hogy foglalkozzunk a babánkkal, nem egyszerűbb csak hagyni?
- Karácsonykor miért fontosabb a zaba, mint a pihenés?
- Miért fontosabbak az állatok, mint az az emberek?
- A tojásos nokedliben a nokedli másnap miért zöldül be?